Microsoft släpper Windows 10 Build 20221 med Meet Now, Skypes zoomalternativ

0 Shares

Igår rullade Microsoft ut en korrigeringsfil till vad som kommer att vara Windows 10 oktober 2020-uppdatering (20H2). Detta är tillgängligt för de Insiders på Beta och Release Preview Channels.

Insiders på Dev Channel borde dock inte känna sig uteslutna, eftersom de idag kan installera Build 20221, och detta kommer med Skypes Meet Now-funktion.

Meet Now introducerades i Skype tidigare på året, vilket gör det enkelt att ringa vem som helst, oavsett om de är på Skype eller inte. Det ses bäst som Microsofts rival till videokonferens älskling Zoom. Från den här versionen läggs Meet Now till i aktivitetsfältet. För att använda den klickar du bara på ikonen Meet Now i systemfältet. Funktionen rullas bara ut till en delmängd av Insiders för tillfället, så om du inte ser den måste du vänta tills den blir mer tillgänglig.

Andra förändringar och förbättringar inkluderar:

Som vissa Insiders kanske har lagt märke till lägger Microsoft till ett meddelande för att meddela dig när en app registrerar sig för att köra vid start (Inställningar> Appar> Startup-appar). Med de flesta lanseringar av People-appen som kommer direkt från Mail- och Kalender-appar i Windows 10, visas People-appen inte längre som en fristående app i Start. Det förblir som en inkorgsapp och kan startas för att hantera dina kontakter från knappen i Mail- och kalenderapparna.

Korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem där det nya avsnittet Hantera diskar och volymer i Inställningar inte blockerade möjligheten att ändra enhetsbokstaven för systemvolymen. Åtgärdade ett problem som kan leda till att Start-menyn och Action Center var helt transparent när vissa appar var öppna i bakgrunden. Åtgärdade ett problem som kan leda till en krasch när du öppnar Strömmenyn i Start medan du förstorar förstoringsglas på hög zoomnivå. Åtgärdade ett problem som kan leda till att en virtuell skrivbordsminiatyr i Aktivitetsvy visar ett tomt skrivbord även efter att en app har flyttats till skrivbordet. Åtgärdade ett problem när du skriver med en IME i textfält i vissa appar som kan leda till att input inte längre accepteras. Åtgärdade ett problem som kan leda till att det kinesiska Pinyin IME-kandidatfönstret fastnar på första bokstaven när du skriver in vissa spel. Åtgärdade ett problem som kan leda till att Windows Update fastnar vid “Nedladdning – 0%” under lång tid. Fixade att se generiska fel vid användning av wsl – installera i Windows Subsystem för Linux. Åtgärdade ett fel där Linux-kärnan inte skulle installeras när du använder wsl –install i Windows Subsystem för Linux.

Kända problem är:

Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Microsoft arbetar med en fix för att möjliggöra live-förhandsvisning för fästa webbplatsflikar. Microsoft arbetar med att möjliggöra den nya aktivitetsfältupplevelsen för befintliga fästa webbplatser. Under tiden kan du lossa webbplatsen från aktivitetsfältet, ta bort den från sidan edge: // apps och sedan fästa webbplatsen igen. Microsoft undersöker rapporter om vissa Office-program som kraschar eller saknas efter uppdatering till en ny version. Microsoft arbetar med en fix för ett problem som resulterar i att Inställningar kraschar för vissa Insiders när man öppnar Manage Disks and Volumes. Microsoft undersöker rapporter om vissa enheter som upplever en KMODE_EXCEPTION-felkontroll när vissa virtualiseringstekniker används. Microsoft undersöker ett problem som påverkar Windows Subsystem för Linux 2-distributioner där användare kan få felet: “Fjärrproceduresamtalet misslyckades” vid start. Microsoft undersöker ett fel där vEthernet-adaptern i Windows Subsystem for Linux 2 distros kopplas bort efter en tids användning. Följ denna Github-tråd för mer information.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares