Microsoft släpper Windows 10 Build 20246 och tar bort ett antal stora funktioner

0 Shares

Om du är en Insider på Dev Channel kan du idag ladda ner en ny Windows 10-version. Den här skiljer sig från tidigare sådana utgåvor, eftersom den kommer från en ny filial.

Windows 10 Build 20246, som framtida Dev Channel-flygningar, kommer nu från FE_RELEASE-filialen. Det är dock inte allt. Denna version tar också bort olika nya funktioner.

SE ÄVEN: Framtidsvisionen i Windows 10 är allt vi kan hoppas på

Den här versionen förlorar den uppdaterade emoji-plockaren, det redesignade pek-tangentbordet, rösttyp, temamedvetna stänkskärmar och andra funktioner. Var inte panik; deras borttagning är bara tillfälligt. Microsoft planerar att återföra dem till insiders i framtida byggnader.

Förhandsgranskningsupplevelsen för Kalender-appen kommer också att tas bort i en framtida uppdatering och går tillbaka till dess klassiska utseende.

Huvudtillskottet i denna byggnad är:

Microsoft har lagt till automatisk Linux-distroinstallation till kommandot wsl.exe – installera! Det betyder att användare som vill installera Windows Subsystem för Linux snabbt kan bara skriva in wsl.exe – installera i kommandoraden och sedan ha en helt konfigurerad WSL-instans redo att gå, inklusive deras Linux-distro.

Korrigeringar i denna version är:

Åtgärdade ett problem som orsakade vissa enheter som upplever en KMODE_EXCEPTION-felkontroll när vissa virtualiseringstekniker används. Åtgärdade ett problem med att enheter som kör Malwarebytes webbskydd inte längre kan ansluta till nätverket. Åtgärdade ett problem som orsakade att vissa enheter fick en DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL bugcheck på tcpip.sys. Åtgärdade ett problem som kan leda till att Pick Time-knappen i Windows Update-dialogrutan inte gör något. Åtgärdade ett problem där svävar över en miniatyrbild i Aktivitetsvy skulle visa en oväntad kant runt objektet. Åtgärdade ett problem där chkdsk kan tyckas sitta fast på 100 procent på grund av att inte skriva ut meddelandet som säger att det var gjort. Åtgärdade ett problem som kan leda till en krasch när du kopplar bort vissa ljudenheter när du spelar upp ljud i senaste versioner. Åtgärdade ett problem där Windows Update-sidan i Inställningar inte kunde laddas om den var ansluten till ett Wi-Fi-nätverk utan internetanslutning. Åtgärdade ett problem som resulterade i att inställningar kraschar ibland när du klickar på kategorin Uppdatera och säkerhet. Åtgärdade ett problem som resulterade i att lagringsinställningar oväntat visade felaktiga kategoristorlekar (ett högre antal än vad som var synligt i File Explorer). Åtgärdade ett problem som kan leda till en krasch vid hantering av partitionsstorlek i lagringsinställningar. Åtgärdade ett problem som stoppade GPU-beräkningsscenarier som CUDA och DirectML som inte fungerar för vissa användare i Windows Subsystem för Linux.

Kända problem är:

Microsoft undersöker rapporter om att installera spel från butiken till en sekundär icke-OS-enhet kommer att leda till att den sekundära enheten blir otillgänglig. För att förhindra att detta inträffar måste du ändra standardlagring för nytt innehåll till den sekundära enheten FÖRE för att installera spelet. Detta kan göras i Inställningar> Lagring> Ändra var nytt innehåll sparas. Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Liveförhandsgranskningar för fästa webbplatser är inte aktiverade för alla Insiders ännu, så du kan se ett grått fönster när du svävar över miniatyrbilden i aktivitetsfältet. Microsoft fortsätter att arbeta med att polera denna upplevelse. Microsoft arbetar med att möjliggöra den nya aktivitetsfältupplevelsen för befintliga fästa webbplatser. Under tiden kan du lossa webbplatsen från aktivitetsfältet, ta bort den från sidan edge: // apps och sedan fästa webbplatsen igen. Microsoft arbetar med att åtgärda ett problem som orsakar att vissa enheter upplever en DPC_WATCHDOG_VIOLATION-bugcheck. Microsoft undersöker ett problem som rapporterats av vissa Insiders där aktivitetsfältet döljer strömbrytaren i Start-menyn. Om detta händer på din dator kan du behöva använda Windows-tangenten plus X-menyn för att stänga av för tillfället. Windows Insiders på ARM-datorer som Surface Pro X kommer att märka att Windows PowerShell inte kommer att starta på den här versionen. Som en lösning, använd “Windows PowerShell (x86)” eller “Windows PowerShell ISE (x86)” från Start-menyn om du behöver använda PowerShell. Eller ladda ner den nya och moderna PowerShell 7 som utnyttjar ARM genom att köra inbyggt. Plus att ikonen är vackrare.

0 Shares