Microsoft släpper Windows 10 Build 20257 med massor av viktiga korrigeringar

0 Shares

Insiders i Dev Channel kan se fram emot att testa att köra nya spännande funktioner i Windows 10 innan någon annan. Men inte varje nybyggnad som rullas ut kan vara en showpropp.

Ibland, i stället för spännande tillägg, är det du får från en ny flygning en massa korrigeringar, vilket är fallet i nya Build 20257.

Förändringar och förbättringar i denna version inkluderar:

Baserat på feedback uppdaterar Microsoft sin temalogik på Start-menyn så att brickbakgrunden för Win32-appar inte längre kommer att justeras baserat på detekterat kontrastförhållande, utom i fallet med fästa Microsoft Edge PWA.

Korrigeringar inkluderar:

Åtgärdade ett problem som började med Build 20236 där installation av spel från butiken till en sekundär icke-OS-enhet skulle leda till att den sekundära enheten blev otillgänglig. Åtgärdade ett problem som orsakade att vissa enheter upplevde en DPC_WATCHDOG_VIOLATION-bugcheck i senaste byggnader. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa appar kraschade vid lanseringen under föregående flygning, inklusive Microsoft Jigsaw och Microsoft Minesweeper. Åtgärdade ett problem som resulterade i att File Explorer hade en transparent linje överst när den maximerades på system med flera skärmar. Åtgärdade ett problem som resulterade i att win32-apptitlar oväntat markerades i namnlisten efter att ha aktiverat och inaktiverat hög kontrast. Åtgärdade ett problem där windows.old-mappen inte raderas helt när diskrening utförs. Åtgärdade ett problem där om du återställer din dator sedan och återansluter din MSA, kanske din MSA-bild aldrig synkroniseras. Åtgärdade ett problem som påverkade Windows Hello Face-igenkänning om enheten tränades i en annan riktning än den riktning som användes vid upplåsningstidpunkten. Åtgärdade ett problem där konfigurering av ett kiosk (tilldelad åtkomst) -konto inte skulle fungera första gången du försökte, bara efterföljande försök. Åtgärdade ett dödläge som kan resultera i oväntad CPU-användning. Om du fortsätter att uppleva andra prestandaproblem, vänligen ta en stund att lämna in feedback, inklusive information om problemet du ser, och en prestationsspårning. Mer information om att samla in repro-spår finns här om det behövs. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa appar nyligen har gått långsammare att acceptera tangenttryckningar i textfält. Åtgärdade ett problem som kan leda till att länkar från appar misslyckas med att starta webbläsaren. Åtgärdade ett problem från de senaste parflygningarna som kan resultera i att ljuduppspelningen oväntat stoppas. Åtgärdade ett problem som kan leda till att du inte hör ljud efter att ha strömmat visst innehåll och sedan stänger av och slår på Bluetooth-headsetet igen. Åtgärdade ett problem som kan leda till att filmer och TV inte kan spela upp inspelade HDR-videor med fel 0x80004001.

Kända problem är:

Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Liveförhandsgranskningar för fästa webbplatser är inte aktiverade för alla Insiders ännu, så du kan se ett grått fönster när du svävar över miniatyrbilden i aktivitetsfältet. Microsoft fortsätter att arbeta med att polera denna upplevelse. Microsoft arbetar med att möjliggöra den nya aktivitetsfältupplevelsen för befintliga fästa webbplatser. Under tiden kan du lossa webbplatsen från aktivitetsfältet, ta bort den från sidan edge: // apps och sedan fästa webbplatsen igen. Microsoft undersöker rapporter om att vissa användare ser fel 0x80070426 när de använder sitt Microsoft-konto för att logga in på olika appar. Om du stöter på det kan det lösa om du startar om datorn. Microsoft undersöker ett problem där, efter att ha tagit den här versionen, inga enheter visas under Inställningar> System> Lagring> Hantera diskar och volymer. Som en lösning kan du hantera dina diskar i det klassiska Diskhanteringsverktyget. Microsoft undersöker rapporter om att vissa skärmar felaktigt har svart text på mörk bakgrund när mörkt tema är aktiverat.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares