Microsoft släpper Windows 10 Build 21276 med nyheter och intressen i aktivitetsfältet

0 Shares

Efter en kort paus för semestern lanserar Microsoft idag en ny Windows 10-förhandsgranskningsbyggnad för dessa Insiders i Dev Channel.

Build 21286 erbjuds alla Dev Channel-testare och medför en större förändring i Windows aktivitetsfält – tillägget av ett “nyheter och intressen” -flöde.

SE ÄVEN: Ny version av Windows 95 körs på Windows, macOS och Linux, med dedikerade builds för ARM-baserade system

Denna förändring innebär att Microsoft introducerar ett integrerat flöde av dynamiskt innehåll inklusive nyheter och väderuppdateringar, och användare kommer att kunna anpassa flödet efter deras intressen.

Microsoft förklarar fördelarna som:

Håller dig uppdaterad: Titta snabbt på dina nyheter och intressen direkt från aktivitetsfältet. Låt dig fånga de senaste rubrikerna, väder, sport och mer, och gå sedan tillbaka till vad du gjorde utan att störa ditt arbetsflöde. Du har bekväm tillgång till nyheter och intressant innehåll från över 4500 globala varumärken som The New York Times, BBC eller The Verge och underbara väderkartor. Välj en artikel för att öppna en strömlinjeformad läsvyn med färre distraktioner så att du kan spara tid och hålla fokus.

Anpassa ditt flöde: Du kan berätta vilket innehåll du gillar att se eller inte gillar att se (välj Fler alternativ … och välj “Fler berättelser som detta” eller “Färre berättelser som detta”) och över tiden kommer fler berättelser om de saker du bryr dig om att visas i ditt flöde, inklusive sådana som du annars skulle missa. Du kan också använda emoji för att reagera på berättelser också.

Du har kontroll: Hos Microsoft tror vi att sekretess börjar med att ge dig kontroll och ge dig verktygen och informationen, du måste göra välgrundade val. Genom nyheter och intressen finns det snabb åtkomst till Microsofts integritetspanel. Genom webbläsaren Microsoft Edge finns det inbyggda kontroller för att begränsa spårning från annonsörer och tredje parter. Och om nyheter och intressen inte tilltalar dig, kan du enkelt stänga av dem genom att högerklicka på aktivitetsfältet.

Framöver planerar Microsoft att lägga till nyheter och intresseflöden till andra Windows-områden, inklusive Edge-webbläsaren.

Den här funktionen är för närvarande endast tillgänglig för Windows Insiders i USA, Kanada, Storbritannien, Australien och Indien och kräver att du har den nya webbläsaren Chromium Edge installerad. Du måste starta om när du har installerat uppdateringen för att aktivera funktionen.

Dessutom låter den här byggnaden dig skapa och hantera lagringsutrymmen från appen Inställningar och köra alla angivna kommandon vid start i Windows Subsystem for Linux (WSL).

Andra förändringar och förbättringar inkluderar:

Baserat på feedback, (GitHub nummer 1495) lägger Microsoft till ett alternativ för att inaktivera automatisk mappning av styrenhet till virtuell nyckel för UWP-appar. Om du behöver göra detta, lägg till följande registernyckel, med DWORD-värdet Enabled inställt på 0: HKLM Software Microsoft Input Settings ControllerProcessor ControllerToVKMapping.

Korrigeringar i denna version är:

Åtgärdat och problem som orsakade att vissa Insiders ser en popup som säger “Din dator stötte på ett problem och startade om på 1 minut” efter inloggning till Windows med antingen ett Azure Active Directory- eller Active Directory-konto på Build 21277. Fixade ett problem där inga enheter dök upp under Inställningar> System> Lagring> Hantera diskar och volymer. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa skrivare fastnade vid anslutning när de läggs till från Inställningar. Åtgärdade ett problem som kan leda till att ibland oväntat loggas ut från appar och webbplatser efter omstart av din dator. Åtgärdade ett problem där Windows-säkerhetsikonen ibland skulle vara oväntat stor i snabbmenyn när skifthögerklicka på aktivitetsfältets ikoner. Åtgärdade ett problem som kan leda till att MediaTranscoder hänger vid omkodning av vissa filer. Åtgärdade ett problem där ljuduppspelning från UWP-appar inte gick efter att ha tryckt på mikrofonikonen för att starta Cortana-lyssning. Åtgärdade ett problem som kan leda till att VPN-poster i nätverksflyget fastnar vid åtgärd behövs tills du trycker på Avbryt och anslut igen. Åtgärdade ett problem som påverkade pekinriktning när du ändrade storlek på Windows med touch. Gjorde några korrigeringar för våra sökresultat för emoji-sökord baserat på feedback, inklusive att lägga till ett nytt nyckelord så att skrivning “lgbtq” nu kommer att returnera regnbågsflaggan. Fortsätt att dela feedback med oss ​​i Feedback Hub under Input and Language> Emoji Panel. Åtgärdade ett problem som kan leda till att alternativet Läs högt i förstoringsglas oväntat nedtonas. Åtgärdade ett problem där växlingen “Hjälp att göra berättaren bättre” i Skärminställningar var inaktiverad för Insiders. Åtgärdade ett problem så att Skärmläsaren nu läser innehållet i Excel-celler när ordligheten är inställd på 2. Åtgärdade ett problem där Skärmläsaren kanske inte meddelar om en kombinationsruta var i expanderat eller kollapsat tillstånd. Åtgärdade ett problem som påverkade Skärmläsarens förmåga att läsa namnen på vissa hyperlänkar på webbplatser i Microsoft Edge. Åtgärdade ett problem som påverkade Skärmläsarens förmåga att läsa kodfönster i Visual Studio. Åtgärdade ett problem för användare med hög kontrast som kan leda till att Inställningar kraschar när de går till Enkel åtkomst.

Kända problem är:

Microsoft arbetar med en fix för ett problem Insiders har rapporterat där vissa spel som State of Decay 2 eller Assassin’s Creed kan hänga eller krascha när de startas. Microsoft undersöker en fråga där Call of Duty: Modern Warfare och Call of Duty: Black Ops Cold War kanske inte startar med början med den här versionen. Om du spelar dessa spel kanske du vill pausa uppdateringar tills problemet är löst. Du kan uppleva vissa rendering / grafiska problem efter att du har ändrat storlek på vissa appfönster. Om du minimerar alla dina appfönster och öppnar dem igen bör det lösa problemet (tryck två gånger på Windows-tangenten plus D). Microsoft undersöker ett problem där vissa 32-bitars system kan förlora nätverksanslutningen efter att ha tagit den här byggnaden. Om du kör en 32-bitarsversion av Windows kanske du vill pausa uppdateringar tills problemet är löst. När Xbox Game Bar startas från Start eller via Windows-tangenten + G när du använder en textredigerare kan det hända att datorn inte svarar. Om du stöter på detta avvisar du Xbox Game Bar med WIN + G och avslutar GameBar.exe-processen från Aktivitetshanteraren. Miracast-användare kan uppleva mycket låga bildhastigheter i denna version. Microsoft undersöker rapporter som börjar med Build 21277 där explorer.exe / Windows-skalet hänger och eller kraschar. Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Aero Shake är inaktiverat i denna version. För att aktivera det måste du gå hit i Registerredigeraren och skapa en ny DWORD-post med namnet DisallowShaking med värdet 0: HKCU Software Microsoft Windows CurrentVersion Explorer Advanced Live-förhandsgranskningar för fästa webbplatser är inte aktiverade för alla Insiders ännu, så du kan se ett grått fönster när du svävar över miniatyrbilden i aktivitetsfältet. Microsoft fortsätter att arbeta med att polera denna upplevelse. Microsoft arbetar med att möjliggöra den nya aktivitetsfältupplevelsen för befintliga fästa webbplatser. Under tiden kan du lossa webbplatsen från aktivitetsfältet, ta bort den från sidan edge: // apps och sedan fästa webbplatsen igen.
[News and interests] Ibland kan nyheter och intresseflyg visas som offline även när användaren är online.
[News and interests] Användare kan inte navigera in i nyheterna och intressen med hjälp av tangentbordet.
[News and interests] I vissa scenarier kan nyheter och intresseflyg visas tomma utan innehåll.
[News and interests] Ibland kan nyheter och intresseflyg inte avfärdas med beröring och penna.
[News and interests] Nyheter och intressen använder mer aktivitetsfält till vänster än förväntat.

0 Shares