Microsoft släpper Windows 10 Build 21292 med förbättringar av nyheter och intressen i aktivitetsfältet

0 Shares

Förra veckan lanserade Microsoft Windows 10 Insider Preview Build 21276 till testare på Dev Channel. Den nya flygningen introducerade flera nya funktioner, men höjdpunkten var utan tvekan ett nytt “nyheter och intressen” flöde i aktivitetsfältet.

Idag följer Microsoft upp lanseringen med Build 21292, även för Dev Channel Insiders, som kommer med en lång lista över förbättringar för den nya matningsfunktionen.

SE ÄVEN: Microsoft släpper Windows 10 Build 21276 med nyheter och intressen i aktivitetsfältet

Förbättringar av nyheter och intressen i aktivitetsfältet inkluderar:

Fixade flera problem som påverkar prestanda och tillförlitlighet. Åtgärdade ett problem där en tom flygning skulle visas efter att ha öppnat nyheter och intressen. Åtgärdade ett problem där texten på aktivitetsfältets knapp inte lästes av skärmläsare och vissa verktygstips saknades. Åtgärdade ett problem där nyheter och intressen i aktivitetsfältet inte visas korrekt när du använder små ikoner i aktivitetsfältet. Åtgärdade ett problem där nyheter och intresseknappen tillfälligt inte visade något innehåll. Åtgärdade ett problem där nyheterna och intressena inte kunde avvisas genom att trycka utanför fönstret eller igen på Aktivitetsfältet. Åtgärdade ett problem där innehållet i aktivitetsfältets knapp skulle se suddigt ut. Åtgärdade ett problem där nyheter och intressen inte skulle visa nytt innehåll efter att inställningen för bakgrundsappar har växlats. Åtgärdade ett problem där utflykten inte skulle avfärdas när du svävar från höger kant. Åtgärdade ett problem där det inte var möjligt att navigera in i flygningen med tangentbordet. Åtgärdade ett problem där inställningarna för aktivitetsfältet för nyheter och intressen skulle återställas för att visa ikon och text efter uppdatering till en ny Windows-version.

Det finns inte mycket annat nytt i den här byggnaden, med undantaget att “Inställningar> System> Ljud nu visar ett meddelande när mikrofonbehörigheter har stängts av för hela systemet eller för alla appar, med en länk till mikrofons sekretessinställningssida” .

Korrigeringar i denna version inkluderar:

Microsoft fortsätter att arbeta med att förbättra x64-emulering på ARM64. Den här versionen fixar problem i flera appar, inklusive kraschar i Zwift, Serif Affinity Photo och Your Phone samt tomma sidor i Steam. Åtgärdade ett problem som resulterade i en ökning av Insiders som ser ett meddelande som säger “Kritiskt fel: Start-menyn fungerar inte” i de senaste versionerna. Åtgärdade ett problem från de två senaste byggnaderna där explorer.exe / Windows-skalet hängde och eller kraschade, särskilt efter interaktion med ljud / video. Åtgärdade ett problem där NTFS loggade falska positiva trasiga skrivhändelser. Åtgärdade ett problem som resulterade i att Microsoft Teams och vissa andra appar oväntat visas som “Program” (istället för appnamnet) i Aktivitetshanterarens flik Startup. Åtgärdade ett problem där det inte var möjligt att sortera processer i Aktivitetshanteraren efter status. Åtgärdade ett problem som kan leda till att meddelanden inte visas efter WIN + Shift + S strax efter ren installation eller återställning av din dator. Åtgärdade ett problem från den tidigare versionen där när Xbox Game Bar lanserades från Start eller via Windows-tangenten + G när du använder en textredigerare, kanske datorn inte svarar. Åtgärdade ett problem där när du använder Windows med skalning större än 100 procent i senaste byggnader, om du öppnade och stängde Aktivitetsvy, skulle öppna fönster visas oväntat stora i övergången tillbaka till skrivbordet. Åtgärdade ett problem där att skriva “-” på en siffertangent när du använder den japanska IME inte beaktade om IME var i fullbredd eller halvbreddsläge. Åtgärdade ett problem där Hanja-ordkonvertering med den koreanska IME inte fungerade i Excel när det koreanska språkpaketet för Office installerades.

Kända problem inkluderar:

Microsoft arbetar med en fix för ett problem Insiders har rapporterat där vissa spel som State of Decay 2 eller Assassin’s Creed kan hänga eller krascha när de startas. Microsoft undersöker en fråga där Call of Duty: Modern Warfare och Call of Duty: Black Ops Cold War kanske inte startar med början med den här versionen. Om du spelar dessa spel kanske du vill pausa uppdateringar tills problemet är löst. Du kan uppleva vissa rendering / grafiska problem efter att du har ändrat storlek på vissa appfönster. Om du minimerar alla dina appfönster och öppnar dem igen bör det lösa problemet (tryck två gånger på Windows-tangenten plus D). Microsoft undersöker ett problem där vissa 32-bitars system kan förlora nätverksanslutningen efter att ha tagit den här byggnaden. Om du kör en 32-bitarsversion av Windows kanske du vill pausa uppdateringar tills problemet är löst. Miracast-användare kan uppleva mycket låga bildhastigheter i denna version. Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Aero Shake är inaktiverat i denna version. För att aktivera det måste du gå hit i Registerredigeraren och skapa en ny DWORD-post med namnet DisallowShaking med värdet 0: HKCU Software Microsoft Windows CurrentVersion Explorer Advanced Live-förhandsvisningar för fästa webbplatser är inte aktiverade för alla Insiders ännu, så du kan se ett grått fönster när du svävar över miniatyrbilden i aktivitetsfältet. Microsoft fortsätter att arbeta med att polera denna upplevelse. Microsoft arbetar med att möjliggöra den nya aktivitetsfältupplevelsen för befintliga fästa webbplatser. Under tiden kan du lossa webbplatsen från aktivitetsfältet, ta bort den från sidan edge: // apps och sedan fästa webbplatsen igen.
[News and interests] Uppgradering till denna version gör att inställningarna för aktivitetsfältet för nyheter och intressen återställs till “Visa ikon och text”. Detta är fixat framöver.
[News and interests] Ibland kan nyheter och intresseflyg inte avfärdas med penna.
[News and interests] Nyheter och intressen använder mer aktivitetsfält till vänster än förväntat.
[News and interests] Aktivitetsfältets knapp kan visa gammal information varje gång användaren loggar in i sin Windows-session.
[News and interests] Nyhets- och intresseflygningen visar innehåll i en enda kolumn innan du snabbt byter till dubbelkolumn.
[News and interests] Text i aktivitetsfältets knapp kan se pixelerad ut i högupplösta skärmar.
[News and interests] Aktivitetsfältets snabbmeny och nyheter och intressen överlappar varandra.
[News and interests] Under vissa omständigheter använder nyheter och intressen 100 procent av CPU när de först lanserades.
[News and interests] Att försöka dela innehåll avvisar flyout.
[ARM64] Insiders som installerade förhandsversionen av Qualcomm Adreno-grafikdrivrutinen på Surface Pro X kan uppleva minskad ljusstyrka på skärmen. Detta kommer att tas upp i en framtida uppdatering.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares