Microsoft släpper Windows 10 Build 21301

0 Shares

Förra veckan rullade Microsoft ut Windows 10 Build 21296 till Insiders on Dev Channel och introducerade förbättringar av urklippshistoriken och lagringsutrymmen, samt ett antal korrigeringar och förbättringar.

Idag anländer Windows 10 Build 21301 till Dev Channel och ger förbättringar av pek-tangentbordets design.

Pek-tangentbordets förbättringar inkluderar:

När du lossar på tangentbordet växlar det nu till den lilla tangentbordslayouten, och du kan enkelt flytta tangentbordet med hjälp av gripregionen högst upp på tangentbordet. Små och delade layouter kommer nu att ha en uppdaterad symbolvy baserat på standardlayouten. Inställningsmenyn har nu en kapslad struktur för förbättrad tydlighet och mindre röran.

Andra förändringar och förbättringar i denna version inkluderar:

Microsoft har gjort en ändring så att när du högerklickar på lokalt sparade filer som visas i hopplistor, förutom Open har du nu möjlighet att öppna File Location. Microsoft har uppdaterat sin N’Ko-tangentbordslayout för att lägga till tillgång till valuta och några andra symboler genom att knacka på tangenterna längs den övre raden på tangentbordet medan du håller ned Skift-tangenten. Microsoft har uppdaterat pekplattans på / av-växling under Inställningar> Enheter> Pekplatta så att den inte längre kräver administratörsbehörighet för att kunna ändras. Microsoft uppdaterade sina backend-ordböcker för att förbättra stavningskontroll och relevans för textförutsägelse.

Korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem så att snabbmenyn i aktivitetsfältet och nyheter och intressen inte längre överlappar varandra. Åtgärdade ett problem där nyheter och intressen under vissa omständigheter skulle använda 100 procent av CPU när den först lanserades. Åtgärdade ett problem som kan leda till att Aktivitetshanteraren kraschar när du byter till fliken Detaljer. Åtgärdade ett nyligen utfärdat problem för vissa Insiders relaterade till Clock and Calendar flyout som kan leda till att ShellExperienceHost använder en oväntat hög CPU-mängd. Åtgärdade ett problem som resulterade i att State Repository Service avslutades i förtid under tjänststart. Om du påverkades var ett möjligt symptom att det tog längre tid att ladda skrivbordet när du loggar in. Om du fortsätter att uppleva prestandaproblem när du loggar in, vänligen arkivera dem med ett spår under Installera och uppdatera> Inloggning hänger. Åtgärdade ett problem där om du sökte efter “ändra ditt lösenord” och använde resultatet för att starta Inställningar, skulle Inställningar krascha. Åtgärdade ett problem där Aero Shake var oväntat inaktiverad under de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem där det kan leda till att fönstermarginalerna beräknas med fel DPI när ett fönster flyttas mellan blandade DPI-skärmar, vilket leder till att fönstret överflödar på den andra skärmen när den är maximerad. Åtgärdade ett problem som kan leda till att vissa HEIF-filer inte återges även om de korrekta koderna installerades. Åtgärdade ett problem som resulterade i att en webbplats fästes till aktivitetsfältet från Microsoft Edge som inte fungerade under de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem som kan leda till att VPN upprepade gånger ansluter och kopplas bort i en slinga. Åtgärdade ett problem som ledde till att vissa 32-bitars system förlorade nätverksanslutningen under de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem som resulterade ibland i att inget hände efter att ha klickat på meddelandet “Wi-Fi-lösenord behövs”. Åtgärdade ett problem där vissa spel som State of Decay 2 eller Assassin’s Creed kan hänga eller krascha när de startas. Åtgärdade några problem som resulterade i att Skärmläsaren inte läste in delar av felsökarna i skanningsläge.

Kända problem är:

Miracast-användare kan uppleva mycket låga bildhastigheter i denna version. Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Microsoft undersöker en fråga som påverkar tillförlitligheten hos Start och andra moderna appar, som startade i förra flygresan. Om du påverkas kan du återställa startmenyens layout. Liveförhandsgranskningar för fästa webbplatser är inte aktiverade för alla Insiders ännu, så du kan se ett grått fönster när du svävar över miniatyrbilden i aktivitetsfältet. Microsoft fortsätter att arbeta med att polera denna upplevelse. Microsoft arbetar med att möjliggöra den nya aktivitetsfältupplevelsen för befintliga fästa webbplatser. Under tiden kan du lossa webbplatsen från aktivitetsfältet, ta bort den från sidan edge: // apps och sedan fästa webbplatsen igen.
[News and interests] Ibland kan nyheter och intresseflyg inte avfärdas med penna.
[News and interests] Nyheter och intressen använder mer aktivitetsfält till vänster än förväntat.
[News and interests] Aktivitetsfältets knapp kan visa gammal information varje gång användaren loggar in i sin Windows-session.
[News and interests] Nyhets- och intresseflygningen visar innehåll i en enda kolumn innan du snabbt byter till dubbelkolumn.
[News and interests] Text i aktivitetsfältets knapp kan se pixelerad ut i högupplösta skärmar.
[News and interests] Att försöka dela innehåll avvisar flyout.
[News and interests] I vissa situationer kanske utflyttningen inte avvisas förrän du klickar på Aktivitetsfältet eller för att svävaffekten verkar fast.
[ARM64] Insiders som installerade förhandsversionen av Qualcomm Adreno-grafikdrivrutinen på Surface Pro X kan uppleva minskad ljusstyrka på skärmen. Detta kommer att tas upp i en framtida uppdatering.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares