Microsoft släpper Windows 10 Build 21318 med nytt klistralternativ i urklippshistoriken

0 Shares

Tidigare på veckan tillkännagav Microsoft officiellt årets första Windows 10-uppdatering – 21H1 – och gjorde den tillgänglig för Windows Insiders i Betakanalen för att testa.

Idag släpper programvarugiganten Windows 10 Build 21318 (RS_PRERELEASE) till Windows Insiders i Dev Channel (den finns också för ARM64-enheter).

SE ÄVEN: Windows 10 21H1 är tillgängligt för betatestning – så här får du det nu

Nytt i denna version är möjligheten att klistra in innehåll som vanlig text i urklippshistoriken. För att använda funktionen, öppna urklippshistoriken (WIN + V) och klicka på bredvid valfri textinmatning. Alternativet “Klistra in som text” visas nedan. Klicka bara på det här.

Andra ändringar och förbättringar i denna version inkluderar:

Insiders som använder x64-appar på ARM64 behöver inte längre ladda ner och installera en separat förhandsversion av ARM64 C ++: s omfördelningsbara paket. Microsoft gör en förändring så att meddelandet när du parar ihop stödda Bluetooth-enheter kommer nu att stanna kvar på skärmen lite längre, vilket ger dig chansen att interagera med den innan den går bort. Om du vill avvisa det innan dess kan du fortfarande göra det när som helst genom att klicka på X i aviseringen, mittklicka på aviseringen eller skjuta aviseringen från skärmen. Pek-tangentbordsförbättringar som nämns i Build 21301 såsom uppdateringar av standardtangentbordslayouten på 12 “eller större skärmar och kandidatfältet rullar nu ut till alla Insiders i Dev Channel. Microsoft har förbättrat rörelsens mjukhet när man använder förstoringsglas för scenariot där du övergår mellan mus och tangentbordfokus.

Korrigeringar i denna version inkluderar:

[News and interests] Microsoft har arbetat hårt med en lösning som låter dig utnyttja det tillgängliga utrymmet. Denna version ger funktionalitet som dynamiskt ändrar knappens storlek, beroende på tillgängligt utrymme i aktivitetsfältet.
[News and interests] Åtgärdade ett problem där uppdatering av Windows accentfärg inte skulle uppdateras omedelbart i flyout.
[News and interests] Åtgärdade ett problem där om du försöker dela nyheter via e-post från flygningen skulle avvisa flygningen utan att öppna Mail-appen.
[News and interests] Åtgärdade ett problem där flygningen visades snabbare än andra element i aktivitetsfältet när du svävar.
[News and interests] Fixade flera problem som påverkar explorer.exe prestanda och tillförlitlighet, samt påverkar inloggningsupplevelsen. Åtgärdade ett problem där höger sida av området Snabbåtgärder i Action Center trunkerades. Åtgärdade ett problem där Netflix och andra appar på ARM64 inte kunde spela DRM-innehåll. Åtgärdade ett problem där x64-appar som OBS Studio inte kunde aktivera kameran på ARM64. Åtgärdade ett problem som hindrade Azure Data Studio och i tillägg SQL Server Management Studio från att installeras på ARM64. Fixade flera PowerShell-cmdletar som körs i x64 PowerShell på ARM64. Exempel på några PowerShell-cmdlets som nu fungerar: Enable-PSRemoting, Enable-WindowsOptionalFeature, Get-VpnConnection. Åtgärdade ett problem där din aktiva tangentbordslayout skulle återställas till standard efter anslutning till datorn via fjärrskrivbord. Åtgärdade ett problem med snabb- och Changjie-IME: erna genom att trycka på CTRL + / medan IME var i Av-läge oväntat skulle infoga en ellips. Åtgärdade ett problem där det inte var möjligt att hitta Pinyin IME-inställningar med sökning. Med den här uppdateringen, om du är en Pinyin IME-användare, skriver du Pinyin i sökningen nu de här inställningssidorna. Åtgärdade ett problem där touch-tangentbordet kan bli oväntat stort efter att en extern bildskärm kopplats bort. Åtgärdade ett problem där verktygstipsen på emoji-panelen visade en oväntat tjock kant när du använder Windows i hög kontrast. Åtgärdade ett problem där valet Återställ min dator med alternativet Behåll mina filer misslyckades. Åtgärdade ett problem som kan leda till att delar av dialogrutan Öppna oväntat är små när de anropas från vissa appar och flyttas över skärmar med olika skalning. Åtgärdade ett problem som kan leda till att Skärmläsare oväntat säger “Inget objekt i vyn” när du använde piltangenterna för att gå igenom applistan i Start-menyn. Åtgärdade ett problem där det inte var möjligt att ta bort appar från Start-menyn i föregående flygning. Åtgärdade ett problem där domännätverk i tidigare versioner skulle visas med fel brandväggsprofil vilket resulterade i att vissa lokala nätverkstjänster blockerades. Vissa insiders rapporterade att de såg ett problem med texten “Stäng inte av din dator” när du uppgraderade till föregående flygning. Detta kommer inte längre att vara ett problem med den här flygningen, eftersom Microsoft har ändrat texten till “Håll din dator på och ansluten”.

Kända problem är:

Microsoft undersöker ett problem där om du får åtkomst till en Azure Active Directory (AAD) -ansluten enhet via fjärrskrivbord (RDP), misslyckas den efter uppdatering till Build 21313. För att lösa problemet, lägg till följande registernyckel:

Nyckel: [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftIdentityStoreLoadParameters{B16898C6-A148-4967-9171-64D755DA8520}]

Värde: “Enabled” = dword: 00000001

Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Microsoft undersöker en fråga som påverkar tillförlitligheten hos Start och andra moderna appar, som startade i de senaste Dev Channel-flygningarna. Om du påverkas kan du återställa startmenyens layout. Liveförhandsgranskningar för fästa webbplatser är inte aktiverade för alla Insiders ännu, så du kan se ett grått fönster när du svävar över miniatyrbilden i aktivitetsfältet. Microsoft fortsätter att arbeta med att polera denna upplevelse. Microsoft arbetar med att möjliggöra den nya aktivitetsfältupplevelsen för befintliga fästa webbplatser. Under tiden kan du lossa webbplatsen från aktivitetsfältet, ta bort den från sidan edge: // apps och sedan fästa webbplatsen igen.
[News and interests] Microsoft undersöker ett problem där aktivitetsfältets knapp kanske inte visar något innehåll efter att den primära bildskärmen har ändrats.
[News and interests] Microsoft adresserar ett problem där nyheter och intressen kanske inte är tillgängliga när du loggar in på Windows utan internetåtkomst.
[News and interests] Ibland kan nyheter och intresseflyg inte avfärdas med penna.
[ARM64] Insiders som installerade förhandsversionen av Qualcomm Adreno-grafikdrivrutinen på Surface Pro X kan uppleva minskad ljusstyrka på skärmen. Detta kommer att tas upp i en framtida uppdatering. Om du har det här problemet, se feedback-samlingen för mer information. Microsoft undersöker rapporter från Insiders om att den kinesiska texten för månkalendern i klockan och kalendern inte längre visas ordentligt från föregående flygning.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares