Microsoft släpper Windows 10 Build 21322

0 Shares

I slutet av förra veckan släppte Microsoft en Windows 10 Dev Channel-byggnad med förmågan att klistra in innehåll som vanlig text i urklippshistoriken.

Idag lanserar mjukvarugiganten ytterligare en ny flygning för Insiders på Dev Channel, även om Build 21322 mestadels handlar om korrigeringar och allmänna förbättringar.

Förändringar och förbättringar i denna version inkluderar:

Mappen 3D-objekt kommer inte längre att visas som en speciell mapp i File Explorer efter uppdatering till den här versionen. Om du behöver komma åt den här mappen kan du göra det genom att skriva% userprofile% i File Explorer eller genom navigeringsfönstret “Visa alla mappar”.
[News and interests] Microsoft tog bort alternativet “Minska aktivitetsfältuppdateringar” från snabbmenyn. Företaget förväntar sig att det kommer tillbaka i en framtida uppdatering. Microsoft har tillfälligt tagit bort de finjusteringar av pek-tangentbord som anges i Build 21301 för att åtgärda vissa problem. Uppdateringarna till standardtangentbordslayouten på 12 “eller större skärmar och kandidatfältet förblir dock tillgängliga för alla i Dev Channel som noterades förra veckan med Build 21318.

Korrigeringar är:

Microsoft har åtgärdat ett problem där om du försökte komma åt en Azure Active Directory (AAD) -ansluten enhet via fjärrskrivbord (RDP), skulle det misslyckas efter uppdatering till senaste Dev Channel-byggnader. Microsoft har fixat ett problem som kan leda till att din PC kontrollerar fel när du byter mellan användare. Åtgärdade ett problem som kan leda till att raderade filer oväntat förblir synliga på skrivbordet tills skrivbordet uppdaterades. [News and interests] Microsoft har åtgärdat ett problem där Aktivitetsfält-knappen kanske inte visar något innehåll efter att den primära bildskärmen ändrades.
[News and interests] Åtgärdade ett problem där nyheter och intressen fortsatte att uppdatera innehåll i bakgrunden även när skärmen stängdes av och förbrukade resurser.
[News and interests] Microsoft har fixat flera problem som påverkar prestanda och tillförlitlighet. Microsoft har fixat ett problem med det nya alternativet “Klistra in som vanlig text” i urklippshistoriken där urklippshistoriken inte stängdes efter att den användes, i strid med det normala klistra uppförandet. Åtgärdade ett problem som kan leda till att felaktiga trasiga skrivfel loggas. Åtgärdade ett problem som kan leda till fördröjd ljuduppspelning på vissa enheter under de senaste byggnaderna. Åtgärdade ett problem där om du ändrade kalenderformatet flera gånger under Inställningar> Datum och tid> Region, kanske de uppräknade värdena för de andra dataformaten inte är korrekta.

Kända problem inkluderar:

Det finns ett problem i Build 21318 där Windows Update-sidan i Inställningar oväntat visar erbjudna OS-uppdateringar som både valfria och obligatoriska. Det här problemet åtgärdas från Build 21322; dock kommer du att se det när du uppgraderar från Build 21318. Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Microsoft undersöker en fråga som påverkar tillförlitligheten hos Start och andra moderna appar, som startade i de senaste Dev Channel-flygningarna. Om du påverkas kan du återställa startmenyens layout. Liveförhandsgranskningar för fästa webbplatser är inte aktiverade för alla Insiders ännu, så du kan se ett grått fönster när du svävar över miniatyrbilden i aktivitetsfältet. Microsoft fortsätter att arbeta med att polera denna upplevelse. Microsoft arbetar med att möjliggöra den nya aktivitetsfältupplevelsen för befintliga fästa webbplatser. Under tiden kan du lossa webbplatsen från aktivitetsfältet, ta bort den från sidan edge: // apps och sedan fästa webbplatsen igen.
[News and interests] Microsoft adresserar ett problem där nyheter och intressen kanske inte är tillgängliga när du loggar in på Windows utan internetåtkomst men återvänder när du är online.
[News and interests] Ibland kan nyheter och intresseflyg inte avfärdas med penna.
[ARM64] Insiders som installerade förhandsversionen av Qualcomm Adreno-grafikdrivrutinen på Surface Pro X kan uppleva minskad ljusstyrka på skärmen. Detta kommer att tas upp i en framtida uppdatering. Om du har det här problemet, se feedback-samlingen för mer information. Microsoft arbetar med en fix för att ta itu med rapporter från Insiders om att den kinesiska texten för månkalendern i klockan och kalendern inte längre visas ordentligt från den föregående flygningen. Microsoft undersöker rapporter om att Insider-enheter upplever hängningar när en Xbox-styrenhet är ansluten när den stängs av, startas om eller går i vila i senaste utvecklingen av Dev Channel.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares