Microsoft släpper Windows 10 Build 21327 med början på ett helt nytt utseende för operativsystemet

0 Shares

Vi vet redan att Microsoft planerar att ge Windows 10 en större makeover senare i år som en del av en uppdateringskod som heter Sun Valley.

Insiders i Dev Channel kan från och med idag börja få en uppfattning om hur den här nya Windows-uppdateringen kommer att se ut.

Insider Build 21327 debuterar en uppdaterad look för flödet ‘nyheter och intressen’ i aktivitetsfältet. Microsoft säger att den här nya designen gör den kommande funktionen “ännu roligare att skanna och interagera med rubrikerna och berättelserna i ditt flöde. Bilder från artiklar lyser nu igenom med en livlig och färgstark design, vilket gör ditt flöde mer bländande, engagerande och vackert. “

Du kan se bevis på detta högst upp på sidan.

Det finns ytterligare uppdateringar när du klickar på “Se fler nyheter” för att öppna flödesupplevelsen i din webbläsare.

Den här nya funktionen rullar ut till Insiders så att inte alla i Dev Channel får tillgång till den omedelbart.

Det är inte den enda visuella justeringen eftersom många av systemikonerna har uppdaterats med Fluent Design-stil. Det finns också ett nytt teckensnitt – Segoe flytande ikoner.

Microsoft säger:

Områden i operativsystemet som använder Segoe MDL2-tillgångar som Start-menyn och appen Inställningar kommer att innehålla de nya ikondesignerna som har ett mer rundat och förenklat utseende.

Användare av ARM64-enheter hittar också från den här versionen att standardarkitekturen för PowerShell nu är x64 snarare än x86.

Korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem som påverkade tillförlitligheten för Start och andra moderna appar under de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem där en växlad tangent på tangentbordet hade fel bakgrundsfärg när du svävar med muspekaren eller pennan över den. Denna förändring rullas för närvarande ut till en delmängd av Insiders för att hjälpa oss att snabbt identifiera problem som kan påverka prestanda och tillförlitlighet. Åtgärdade ett problem där KANA-inmatningsläget i pek-tangentbordet inte bestod vid nästa start när den japanska 106/109 traditionella tangentbordslayouten användes. Åtgärdade ett problem med det nya alternativet “Klistra in som vanlig text” i urklippshistoriken där texten var trång på vissa språk. Åtgärdade ett problem för specifikt urklippsinnehåll där om du klickar på den första posten i urklippshistoriken skulle klistra in något annat än det som valdes. Åtgärdade ett problem som resulterade i att emoji-panelen och IME-kandidatfönstret ritades delvis utanför skärmen ibland under de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem som kan leda till en buggkontroll med IRQL INTE MINDRE ELLER LIKA vid installation av vissa appar. Åtgärdade ett problem från de senaste flygningarna som kan leda till inloggningsskärmen och DWM-hängningar. Åtgärdade ett problem där om din primära bildskärm använder HDR och dina sekundära bildskärmar använde SDR, skulle miniatyrer för appar i aktivitetsfältet på den primära skärmen vara svarta. Åtgärdade ett fel där visningsändringar oväntat kan få ett fönster att växa eller krympa. Detta isolerades mestadels till system med bildskärmar inställda på olika skalningsfaktorer (DPI). Åtgärdade ett problem i de senaste flygningarna där din dator kan frysa om du roterade den i surfplatteläge. Åtgärdade ett problem som kan leda till fördröjning när du använder Xbox Game Bar för att spela in ditt spel på en bildskärm som var 144Hz eller högre. Åtgärdade ett problem i de senaste byggnaderna som kan leda till stammar när du spelar spel medan du använder flera skärmar. Åtgärdade ett problem som ledde till felaktiga aviseringar efter varje uppgradering som indikerar att nya appar har lagts till i avsnittet Startappar i Inställningar. Åtgärdade ett problem som kan leda till att uppgraderingar fastnar på 88 procent. Åtgärdade ett problem som ledde till fel vid start av MSIX-paketerade skrivbordsappar i senaste Dev Channel-byggnader.

Kända problem inkluderar:

Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Liveförhandsgranskningar för fästa webbplatser är inte aktiverade för alla Insiders ännu, så du kan se ett grått fönster när du svävar över miniatyrbilden i aktivitetsfältet. Microsoft fortsätter att arbeta med att polera denna upplevelse. Microsoft arbetar med att möjliggöra den nya aktivitetsfältupplevelsen för befintliga fästa webbplatser. Under tiden kan du lossa webbplatsen från aktivitetsfältet, ta bort den från sidan edge: // apps och sedan fästa webbplatsen igen.
[News and interests] Microsoft adresserar ett problem där nyheter och intressen kanske inte är tillgängliga när du loggar in på Windows utan internetåtkomst men återvänder när du är online.
[News and interests] Ibland kan nyheter och intresseflyg inte avfärdas med penna.
[ARM64] Insiders som installerade förhandsversionen av Qualcomm Adreno-grafikdrivrutinen på Surface Pro X kan uppleva minskad ljusstyrka på skärmen. Det här problemet fixas med en uppdaterad version av förhandsgranskningsgrafikdrivrutinen på https://aka.ms/x64previewdriverprox. Om du har det här problemet, se feedback-samlingen för mer information. Microsoft arbetar med en fix för att ta itu med rapporter från Insiders om att den kinesiska texten för månkalendern i klockan och kalendern inte längre visas ordentligt från den föregående flygningen. Microsoft arbetar med en fix för ett problem som börjar med den tidigare flygningen där statusinformationen inte visas under Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Update när du är uppdaterad. Microsoft undersöker rapporter om att Insider-enheter upplever hängningar när en Xbox-styrenhet är ansluten när den stängs av, startas om eller går i vila i senaste utvecklingen av Dev Channel. Microsoft undersöker ett problem där enheter med Bitdefender installerat kan uppleva en svart skärm och / eller explorer.exe kraschar efter uppgradering till build 21313 och högre. Om du kör Bitdefender kan du välja att pausa uppdateringar tills Microsoft släpper en version med en fix. Windows Subsystem for Linux (WSL) -användare som uppgraderar till den här versionen kommer inte att kunna använda GPU Compute-funktionen. Microsoft arbetar med en fix för detta. Användare som gör en ren installation påverkas inte. Microsoft arbetar med en lösning på ett problem där vissa enheter med Realtek-nätverkskort som kör drivrutin version 1.0.0.4 kan uppleva intermittent förlust av nätverksanslutning. Sidan Om i Inställningar är inte tillgänglig i den här versionen – Microsoft arbetar med en fix. Om du behöver åtkomst för att byta namn på din dator kan du göra det genom att köra systempropertiescomputername.exe.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares