Microsoft släpper Windows 10 Build 21332 men tar bort en stor ny funktion från den

0 Shares

För Insiders on Dev Channel är onsdagen den dag då de mest sannolikt kommer att se en ny Windows 10-byggnad anlända.

Dagens nya flyg, Build 21332, introducerar ett antal förändringar och förbättringar men tar också bort en stor ny funktion – upplevelsen “Nyheter och intressen” i Aktivitetsfältet i Windows. Gå inte i panik, det här är bara ett tillfälligt drag.

Microsoft förklarar:

Under de senaste två månaderna har vi testat flera varianter av nyheter och intressen i Windows aktivitetsfält. Vi har fått mycket bra feedback från Windows Insiders och som ett resultat har vi landat på vad vi tror är den bästa upplevelsen för kunderna. Nyhets- och intresseutflyktsupplevelsen visar nu två innehållskolumner, vilket gör det enkelt att snabbt se över ditt flöde av väder, rubriker, pengar och mer. Som standard öppnas den med muspekaren eller klickar. Baserat på din feedback kommer vi också att införa ett alternativ att bara öppna via klick i en kommande uppdatering. Som ett resultat av dessa förändringar återställer vi lanseringen av nyheter och intressen till Insiders i Dev Channel. Detta innebär att insiders som tidigare hade aktiverat nyheter och intressen i sina aktivitetsfält kan se att det försvinner. Oroa dig inte, vi hoppas kunna göra nyheter och intressen tillgängliga för alla i Dev Channel snart!

Det är viktigt att upprepa att genom att gradvis rulla ut funktioner till Insiders så här, hjälper det oss snabbt att identifiera problem som kan påverka prestanda och tillförlitlighet.

Andra förändringar och förbättringar inkluderar:

Microsofts nya alternativ att klistra in som vanlig text från urklippshistoriken (WIN + V) rullar nu ut till alla Insiders i Dev Channel. Temamedvetna stänkskärmar har återaktiverats för alla i Dev Channel med den här versionen. 3D Viewer och Paint 3D kommer inte längre att förinstalleras på rena installationer av de senaste Insider Preview-versionerna. Båda apparna kommer fortfarande att finnas tillgängliga i butiken och kommer att finnas kvar på din enhet efter en OS-uppdatering. Så om du uppgraderade din dator som vanligt borde du inte se dessa appar ändras i din applista. På grund av alltmer låg användning tas Math Input Panel bort. Ingångskontroll- och matematikigenkänningsmotorn som driver appen är dock kvar som en valfri funktion med titeln “Math Recognizer” som kan installeras via Inställningar> Appar> Appar och funktioner och klicka på “Valfria funktioner”. Så även om själva appen inte längre kommer att finnas där, fortsätter funktionerna som den aktiverade för matematiska ekvationsinmatning i OneNote, Excel och på andra håll, och utvecklare kan fortsätta använda ingångskontrollen.

Korrigeringar är:

Åtgärdade ett problem där Surface Pro X-enheter skulle felkolla när de återupptog från viloläge. Åtgärdade ett problem där enheter uppstod när Xbox-kontrollenheten var ansluten när den stängdes av, startades om eller gick i viloläge i senaste utvecklingen av Dev Channel. Åtgärdade ett problem som ledde till att Om-sidan i Inställningar inte var närvarande i föregående flygning. Åtgärdade ett problem där OS Info-länken på inställningssidan för Windows Update inte fungerade. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa sökresultat för inställningar oväntat saknades i de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem där om du går till Inställningar> System> Ström och sömn skulle det krascha Inställningar för vissa Insiders. Åtgärdade ett problem där statusinformationen inte visades under Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Update när du var uppdaterad. Åtgärdade ett problem där den kinesiska texten för månkalendern i klockan och kalendern inte visades ordentligt under de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem där det var oväntat möjligt att bläddra i snabbåtgärdsområdet i Action Center när regionen kollapsade. Åtgärdade ett fel som påverkar stöd för GPU Compute i Windows Subsystem för Linux. Se detta GitHub-nummer för referens. Åtgärdade ett problem där urklippshistoriken kanske inte uppdaterades för att visa de senaste posterna. Åtgärdade ett problem där start av en app skulle avvisa pek-tangentbordet trots att du använt aktivitetsfältet för att manuellt åberopa det. Åtgärdade ett problem som resulterade i att gif (via pek-tangentbordet eller emoji-panelen) oväntat infogades som en enskild bild i vissa appar. Åtgärdade ett problem där när du använder sökning för att infoga den röda hjärtan-emojin från pek-tangentbordet eller emojipanelen, i vissa appar vid infogning verkar den oväntat svart, trots att appen stöder färgad emoji. Åtgärdade ett problem där när det nya mörka läget för Pinyin IME-visade tips skulle vara oläsligt på grund av svart text. Åtgärdade ett problem när du skriver med vissa IME där Skärmläsaren inte skulle meddela när du expanderade eller kollapsade den visade informationen i kandidatfönstret. Åtgärdade ett problem där vissa TV-mottagare inte längre fungerade längre. Åtgärdade ett problem som kan leda till att din PC kontrollerar fel när du byter namn på en fil eller mapp på ett SD-kort. Åtgärdade ett problem där enheter som kör Trend Micro-programvara slumpmässigt kan kontrollera. Ett problem har åtgärdats där enheter med Bitdefender installerat upplevde en svart skärm och / eller explorer.exe kraschar. För att lösa problemet krävs en uppdatering av Bitdefender-programvaran.

Kända problem inkluderar

Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Liveförhandsgranskningar för fästa webbplatser är inte aktiverade för alla Insiders ännu, så du kan se ett grått fönster när du svävar över miniatyrbilden i aktivitetsfältet. Microsoft fortsätter att arbeta med att polera denna upplevelse. Microsoft arbetar med att möjliggöra den nya aktivitetsfältupplevelsen för befintliga fästa webbplatser. Under tiden kan du lossa webbplatsen från aktivitetsfältet, ta bort den från sidan edge: // apps och sedan fästa webbplatsen igen.
[News and interests] Microsoft adresserar ett problem där nyheter och intressen kanske inte är tillgängliga när du loggar in på Windows utan internetåtkomst men återvänder när du är online.
[News and interests] Ibland kan nyheter och intresseflyg inte avfärdas med penna.
[ARM64] Insiders som installerade förhandsversionen av Qualcomm Adreno-grafikdrivrutinen på Surface Pro X kan uppleva minskad ljusstyrka på skärmen. Det här problemet fixas med en uppdaterad version av förhandsgranskningsgrafikdrivrutinen på https://aka.ms/x64previewdriverprox. Om du har det här problemet, se feedback-samlingen för mer information. Windows Subsystem for Linux (WSL) -användare som uppgraderar till den här versionen kommer inte att kunna använda GPU Compute-funktionen. Microsoft arbetar med en fix för detta. Användare som gör en ren installation påverkas inte. Microsoft arbetar med en lösning på ett problem där vissa enheter med Realtek-nätverkskort som kör drivrutin version 1.0.0.4 kan uppleva intermittent förlust av nätverksanslutning. Microsoft undersöker ett problem där spel på vissa skärmar med hög uppdateringsfrekvens bara körs på 60Hz. Bildskärmsscenarier med variabel uppdateringsfrekvens kan också leda till rivning. Nätverkets utflyttning på inloggningsskärmen öppnas inte i den här versionen, vilket hindrar dig från att ansluta till ett nytt nätverk innan du loggar in. Om ditt konto är i ett tillstånd som kräver internet för att logga in kan du kringgå problemet genom att ansluta Ethernet, få enheten inom räckvidden för ett tidigare konfigurerat Wi-Fi-nätverk eller logga in med något annat tillgängligt konto först. Microsoft arbetar med en fix för att ta itu med en DWM-minnesläcka som introducerades i förra flygresan.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares