Microsoft släpper Windows 10 Build 21370

0 Shares

Igår meddelade Microsoft att uppdateringen av Windows 10 maj 2021 (21H1) var under förberedelse för release, med Windows Insiders i Release Preview-ringen som den första som erbjöds den.

Idag lanserar programvarugiganten en ny version till Insiders i Dev Channel.

SE ÄVEN: Microsofts enorma förändring av aktivitetsfältet i Windows 10 börjar rulla ut för alla användare nu

Build 21370 förbättrar Bluetooth-ljudupplevelsen med en enhetlig ljudslutpunkt och stöd för AAC-codec.

Det har också gjorts några små justeringar av ikoner i File Explorer adressfält, starttangenten för pek-tangentbord har gjorts mjukare, och om du ställer in fokus på dialogrutan Kör, kommer pek-tangentbordet nu att visa en snedstreck ().

Korrigeringar i denna version inkluderar:

[News and interests] Åtgärdade ett problem där svävar över nyheter och intresseknappen ibland kanske inte öppnar utflykten.
[News and interests] Åtgärdade ett problem där nyheter och intresseflyg kan fastna och visar de laddande snurrpunkterna.
[News and interests] Gjorde några explorer.exe tillförlitlighet och prestandaförbättringar.
[News and interests] Åtgärdade ett problem där nyheter och intressen ibland kan visas kort i aktivitetsfältet om aktivitetsfältet är justerat till toppen. Åtgärdade ett problem som ledde till att vissa Insiders såg fel 0x80092004 när de installerade KB5001030 – 2021-02 förhandsgranskning av kumulativ uppdatering för .NET Framework 3.5 och 4.8 efter uppdatering till föregående version. Åtgärdade ett problem som kan leda till att Insiders ser fel 0x80070005 vid installation av ramuppdateringar. Fixade en explorer.exe-krasch i föregående flygning som kan leda till problem med inloggningsskärmen och inloggning efter att ha återupptagit från viloläge. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa insiders upplever felkontroller med ett KRITISKT PROCESS DIED-fel. Åtgärdade ett problem där Skärmläsaren inte meddelade felmeddelandet på inloggningsskärmen efter att ha angett fel lösenord flera gånger. Åtgärdade ett problem som resulterade i trasiga tecken som visas i text i inställningarna. Åtgärdade ett problem under de senaste parflygningarna, vilket resulterade i att Cortana inte startade från aktivitetsfältet efter att ha klickat på ikonen. Åtgärdade ett problem som påverkade musinmatningen på skärmen med dubbel start. Fixade översättningsproblem i –hjälpstexten i Windows Subsystem för Linux. Fixade OS-uppgraderingar som skapar kopior av libdxcore.so och andra filer när du använder Windows Subsystem för Linux. Fixade två problem som påverkar conhost.exe tillförlitlighet. Åtgärdade två problem som förhindrade att vissa USB-skrivardrivrutiner initialiserades korrekt. Åtgärdade ett problem där om du skickade den virtuella nyckelkoden VK_HOME medan den japanska IME var aktiv och numlock var på, skulle oväntat 7 matas in. Åtgärdade ett problem där den japanska tangentbordslayouten för 50-peksknappen inte infogade mellanslagstecken i full bredd korrekt när den var i skiftläge. Åtgärdade ett problem där den kinesiska Pinyin IME infogade en platshållarsträng om du valde en molnkandidat medan molnkandidatposten fortfarande laddades.

Kända problem är:

Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Microsoft undersöker en fråga där element i Sök (inklusive sökrutan i File Explorer) inte längre visas korrekt i mörkt tema. Windows Camera-appen respekterar för närvarande inte standardinställningen för ljusstyrka som ställts in via den nya kamerainställningssidan. Microsoft arbetar med en fix som resulterar i att WSL-användare upptäcker att File Explorer startar prestanda efter att ha uppgraderats till Build 21354 och högre. Vissa Windows Subsystem för Linux-instanser kan inte startas med meddelandet “Parametern är felaktig”. Det här kända problemet spåras här på WSL-förvaret.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares