Microsoft släpper Windows 10 Build 21382 med HDR-förbättringar för kreativa appar som Adobe Photoshop och CorelDraw

0 Shares

Precis i tid för helgens början anländer en helt ny Windows 10-byggnad för dessa Insiders i Dev Channel.

Det stora nya tillskottet i denna byggnad är HDR-stöd i färghanterade appar, men det finns många andra förändringar, förbättringar och korrigeringar att hitta i flygningen.

SE ÄVEN: Tror du att Windows 10 är dåligt? Fäst dina ögon på Microsofts macOS – skrivbordsoperativsystemet som vi definitivt inte vill ha!

Förklarar HDR-tillägget, säger Microsofts Brandon LeBlanc:

HDR-läge ändrar beteendet hos vissa kreativa och konstnärliga appar som använder International Color Consortium (ICC) visar färgprofiler, till exempel Adobe Photoshop, Adobe Lightroom Classic och CorelDraw (bland andra). Tidigare var dessa appar begränsade till inriktning på sRGB-färgskala.

Vi har lagt till en ny funktion som låter dessa appar få exakta färger och få tillgång till hela HDR-skärmen. För att aktivera den här funktionen, stäng din applikation, högerklicka på appens ikon och klicka på Egenskaper> fliken Kompatibilitet och välj sedan “Använd äldre ICC-färghantering” under Inställningar. Denna flagga har bara effekt i HDR-läge.

Andra förändringar och förbättringar i denna version inkluderar:

Enhetshanteraren har nu möjlighet att visa drivrutiner vid sidan av enheter. Den nya drivrutinen fokuserade på vyerna “Enheter efter drivrutiner”, “Drivrutiner efter typ” och “Drivrutiner efter enheter” som gör det möjligt för användare att visa, installera och ta bort drivrutiner, medan den nya åtgärden “Lägg till drivrutiner” gör det möjligt för användare att lägga till och installera nya drivrutiner. över alla tillämpliga enheter. Att hantera drivrutiner direkt är mer intuitivt i många situationer än att arbeta med dem via de enheter de är installerade på, så Microsoft hoppas att både utvecklare och kraftanvändare kommer att ha den extra flexibiliteten. Denna ändring lades till i Build 21343. Start-menyn startas för att hjälpa människor att snabbt komma till de appar de vill ha efter att en ren installation eller uppgradering är klar. Microsoft har uppdaterat den nya generiska mappikonen i File Explorer så att den nu visar en indikation när mappen innehåller innehåll. Microsoft har uppdaterat pek-tangentbordet för att använda Segoe UI Variable-teckensnittet och gjort några små justeringar av ikonerna.

Korrigeringar inkluderar:

Åtgärdade ett problem i föregående flygning där efter uppdatering av vissa enheter oväntat visade en varning i aktivitetsfältet som indikerade att versionen av Windows 10 hade nått tjänstens slut. Åtgärdade ett problem som påverkade explorer.exe tillförlitlighet. Åtgärdade ett problem som kan resultera i flera hängda SearchProtocolHost.exe-processer. Åtgärdade ett minnesläckage som kan resultera i att DWM oväntat använder mycket minne över tiden. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa meddelande skålar oväntat inte avfyras. Åtgärdade ett problem som resulterade i fördröjd ljuduppspelning på ARM64-enheter. Åtgärdade ett problem där det nya enhetliga ljudändpunktsarbetet inte visades på ARM64-enheter. Åtgärdade ett problem som kan leda till att vissa spel startar till en svart skärm i senaste byggnader. Åtgärdade ett problem där om du väljer alternativet System efter att ha tryckt på WIN + X skulle det bara öppna Inställningar och inte navigera till Om-sidan. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa enheter oväntat listades två gånger på sidan Skrivare och skannrar i Inställningar. Åtgärdade ett problem som kan leda till att Windows Update misslyckas med felet 0x80070003. Åtgärdade ett problem som kan orsaka pixilation när en färgad muspekare var stor. Åtgärdade ett problem där den kursiva stilen för undertexter inte visas i listan på bildtextsidan i Inställningar. Åtgärdade ett problem där japanskt pek-tangentbord i 50-on eller 12-key layout kunde visa en icke-funktionell och trasig textkandidat. Åtgärdade ett problem där felavstånd användes när du skrev rösttyp för att skriva en parentes. Åtgärdade ett problem där man inte skrev texten när man använder handskriftspanelen för att skriva kinesiska.

Kända problem är:

Windows Camera-appen respekterar för närvarande inte standardinställningen för ljusstyrka som ställts in via den nya kamerainställningssidan. Microsoft undersöker en fråga där element i Sök (inklusive sökrutan i File Explorer) inte längre visas korrekt i mörkt tema.
[News and interests] Microsoft undersöker ett problem där fly-out ibland kan blinka i det övre vänstra hörnet på skärmen efter att ha klickat på knappen i aktivitetsfältet. Under uppgraderingen och på de första välkomstskärmarna när du först loggar in efter uppgraderingen kan du oväntat se texten som verkar visas i Times New Roman-teckensnitt.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares