Microsoft släpper Windows 10 Build 21390 med nya flytande ikoner

0 Shares

Det är en stor vecka för Microsoft den här veckan eftersom programvarugigantens utvecklarkonferens, Build, för närvarande pågår.

Det är inte den enda “byggnaden” som intresserar Microsoft-tittare, men eftersom det är onsdag finns det en ny Windows 10-byggnad tillgänglig för Insiders i Dev Channel.

SE ÄVEN: Microsoft Edge kommer snart att vara den bästa webbläsaren på Windows 10 – enligt Microsoft

Det finns inget för stort att bli upphetsad här, även om nya flytande ikoner har lagts till i Aktivitetshanteraren och MSI-installatörer.

Användare kan nu också ställa in Windows Terminal Preview som standardterminal. Detta kräver Windows Terminal Preview version 1.9 (eller högre).

Korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem som fick nyhets- och intresseteksten i aktivitetsfältet att se suddiga ut för vissa upplösningar och skalningsfaktorer. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa skiljetecken inte visas korrekt när visningsspråket var kinesiskt. Åtgärdade en svchost.exe-krasch relaterad till cdp.dll som vissa Insiders har upplevt under de senaste byggnaderna. Åtgärdade ett problem som påverkade Start-tillförlitligheten i de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem där texten i sökrutan File Explorer skulle vara svart på svart bakgrund när det var mörkt läge. Observera att detta endast adresserar detta mörka temafråga i File Explorer, Microsoft fortsätter att undersöka en andra fråga som påverkar mörkt tema när du använder Sök i aktivitetsfältet. Åtgärdade ett problem i de senaste flygningarna där en mapp kanske inte behåller tangentbordsfokus efter att ha döpts om i File Explorer. Åtgärdade ett problem som resulterade i att Aktivitetshanteraren visar den felaktiga ikonen för vissa processer. Åtgärdade ett andra problem som orsakade att vissa enheter misslyckades när de uppdaterades till den här versionen med felkod 0xc1900101.

SE ÄVEN: Spara över 50% på en Windows 10 OEM-licens – uppgradera din dator idag!

Kända problem inkluderar:

Windows Camera-appen respekterar för närvarande inte standardinställningen för ljusstyrka som ställts in via den nya kamerainställningssidan. Microsoft undersöker ett problem där sökresultaten oväntat inte längre följer ett mörkt tema från de senaste flygningarna.
[News and interests] Microsoft undersöker ett problem där fly-out ibland kan blinka i det övre vänstra hörnet på skärmen efter att ha klickat på knappen i aktivitetsfältet.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares