Microsoft släpper Windows 10 Insider Build 19592, startar om en ny surfplattaupplevelse

0 Shares

De senaste Windows 10 Insider-byggningarna har inte varit särskilt spännande – mestadels bara med ett antal korrigeringar och mindre förbättringar – även om det knappast är förvånande tack vare effekten av COVID-19.

Bygg 19592, som släpptes idag till dem på Fast-ringen, innehåller en ny (men bekant för vissa) surfplattupplevelse för 2-i-1-konvertibla datorer, även om den rullar ut långsamt.

SE ÄVEN:

Upplevelsen är skild från det aktuella surfplatteläget och låter användare som går in på surfplattans hållning stanna kvar i det välbekanta skrivbordsläget. Det finns dock några viktiga förbättringar att tänka på:

Aktivitetsfältets ikoner är åtskilda Sökfältet i aktivitetsfältet kollapsas till endast ikonläge Peka på tangentbordet automatiskt åberopar när du trycker på ett textfält Filutforskarelementen kommer att ha lite mer vaddering, för att göra dem bekväma att interagera med genom att trycka på

Detta är faktiskt en tweaked re-release eftersom funktionen tidigare rullades ut till Insiders i 20H1 Build 18970 och togs bort i Build 19013.

De första Insiders som får den här nya upplevelsen kommer att vara de som aldrig har lossat tangentbordet eller har inställt surfplattans läge på ‘Don’t ask me and don’t switch’.

Förutom det nya surfplatteläget har Windows Search Platform (Indexer) uppdaterats med förbättrad logik för att hitta bättre tider för indexering av filer och undvika kraftigt indexering när din dator används.

Korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade problemet med att ARM-enheter fick en bugcheck och har tagit bort blocket med denna build. Åtgärdade ett problem som kan leda till att sidan Valfria funktioner i Inställningar visas tomma. Åtgärdade ett problem där processen för korruptionsreparation (DISM) stannade på 84,9 procent. Åtgärdade ett problem där, efter att installationen av en uppdatering och omstart av enheten lyckats, Start-menyn Avstängningsknapp fortfarande visade Uppdatering och avstängning och Uppdatera och starta om. Åtgärdade ett problem som kan leda till att Windows-uppdateringar misslyckas med fel 0x80070003. Åtgärdade ett problem som ibland kan leda till att Inställningar kraschar när pausar uppdateringar eller att inställningssidan för Windows Update inte laddas. Åtgärdade ett problem från föregående flygning som resulterade i att extra rader visas i aktivitetsfältets jumplist. Fixat i ett problem som resulterar i ett svart fönster, med bara en mus som är synlig för andra, när man delar en enda app över Microsoft Teams.

Kända problem är:

BattlEye och Microsoft har hittat inkompatibilitetsproblem på grund av förändringar i operativsystemet mellan vissa Insider Preview-versioner och vissa versioner av BattlEye anti-cheat-programvara. För att skydda Insiders som kan ha dessa versioner installerade på sin dator har Microsoft tillämpat ett kompatibilitetsbehåll på dessa enheter från att erbjudas berörda versioner av Windows Insider Preview. Se den här artikeln för mer information. Microsoft är medveten om att Narrator- och NVDA-användare som söker den senaste versionen av Microsoft Edge baserat på Chromium kan uppleva vissa svårigheter när de navigerar och läser visst webbinnehåll. Skärmläsaren, NVDA och Edge-teamen är medvetna om dessa problem. Användare av äldre Microsoft Edge påverkas inte. NVAccess har släppt en NVDA 2019.3 som löser det kända problemet med Edge. Microsoft undersöker rapporter om uppdateringsprocessen som hänger under längre perioder när de försöker installera en ny version. Vissa enheter kan uppleva en bugcheck (GSOD) under omstart för att installera den här uppdateringen. Om detta händer loggar du in, schemalägger en tid för uppdateringen att installera och loggar sedan av alla användarprofiler före den schemalagda installationstiden. Installationen fortsätter sedan som förväntat. Avsnittet Dokument under Sekretess har en trasig ikon (bara en rektangel). När du försöker använda Win + PrtScn för att fånga en skärmdump sparas inte bilden i katalogen Skärmdumpar. För närvarande måste du använda ett av de andra alternativen för att ta skärmdumpar, till exempel WIN + Shift + S. Sticky Notes-fönster kan inte flyttas. Som en lösning, när du ställer in fokus på Sticky Notes, tryck på Alt + Mellanslag. Detta öppnar en meny som innehåller ett alternativ för att flytta. Välj den och använd sedan antingen piltangenterna eller musen för att flytta fönstret. Microsoft undersöker rapporter om vissa Insiders som får varningar om förarkompatibilitet när de försöker uppdatera till en nyare byggnad i vissa virtuella miljöer.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares