Microsoft släpper Windows 10 Insider Preview Build 18219 (19H1) för att hoppa framåt

0 Shares

Om du inte är en Windows Insider, eller till och med om du är, kan du vara mer än lite förvirrad av de olika byggnaderna som Microsoft nu rullar ut med viss regelbundenhet.

För två dagar sedan släppte mjukvarugiganten Windows 10 Redstone 5 Build 17738 till de på Fast-ringen, och idag levererar den Build 18219 för dem på Skip Ahead, vilket är funktionsuppdateringen efter nästa funktion, som den för närvarande hänvisar till som 19H1 och som släpps nästa vår.

SE ÄVEN:

Nytt för denna version är ett antal förbättringar av Narrator, inklusive:

Pålitlighet: Gjorde förbättringar i Skärmläsarens tillförlitlighet.

Skanningsläge: Läsning och navigering i skanningsläge har förbättrats. Att välja text i skanningsläge har också förbättrats. Att välja framåt i Edge har några kända problem som undersöks aktivt.

Snabbstart: Länken i inställningar för att starta om QuickStart ska nu fungera tillförlitligt och startas från den allra första välkomstsidan. QuickStart bör också mer tillförlitligt fokusera när Skärmläsaren startas, vilket innebär att Skärmläsaren bör börja läsa den automatiskt.

Ge feedback: Tangenttrycket för att ge feedback har ändrats. Det nya tangenttrycket är Skärmläsare + Alt + F. Detta fungerar både i standard- och äldre layouter. Obs! Legacy-layouten låter dig också använda Skärmläsare + E för att skicka feedback.

Flytta Nästa, Flytta Föregående och Ändra vy: När du ändrar bildskärmens vy till antingen tecken, ord, rader eller stycken kommer kommandot Läs nuvarande objekt att läsa texten för den specifika vystypen mer tillförlitligt.

Ändringar av tangentbordskommandot: Tangenttrycket för att flytta till början av texten har ändrats till Skärmläsare + B (var Skärmläsare + Kontroll + B), Flytta till slutet av text har ändrats till Skärmläsare + E (var Skärmläsare + Kontroll + E).

Blindskrift: Förbättrad användning av punktskriftskommandon när du använder berättartangenten från punktskärmen.

Andra ändringar, förbättringar och korrigeringar inkluderar:

Åtgärdade ett problem som resulterade i att Notepads funktion “Sök med Bing” sökte efter “10 10” istället för “10 + 10” om det var sökfrågan. Åtgärdade ett problem där accenterade tecken skulle hamna som frågetecken i den resulterande sökningen. Åtgärdade ett problem där Ctrl + 0 för att återställa zoomnivån i Anteckningar inte skulle fungera om 0 skrivs från en knappsats. Åtgärdade ett problem som resulterade i att minimerade appar som har miniatyrer av miniatyrer i Aktivitetsvy. Åtgärdade ett problem som resulterade i att topparna på appar i surfplattform klipptes (dvs. saknade pixlar). Åtgärdade ett problem där aktivitetsfältet skulle ligga kvar på helskärmsappar om du tidigare hade svävat över någon grupperad aktivitetsfältikon för att få fram den utökade listan med förhandsvisningar, men sedan klickat någon annanstans för att avvisa den. Åtgärdade ett problem där ikonerna i Microsoft Edge-tilläggsfönstret kom oväntat nära växlarna. Åtgärdade ett problem där Sök på sida i Microsoft Edge slutade fungera för öppna PDF-filer när PDF-filen hade uppdaterats. Åtgärdade ett problem där Ctrl-baserade kortkommandon (som Ctrl + C, Ctrl + A) inte fungerade i redigerbara fält för PDF-filer som öppnats i Microsoft Edge. Åtgärdade problemet om om Skärmtangenten är inställd på att bara Infoga, att skicka ett Skärmkommando från en punktskriftsskärm nu ska fungera som utformat, oavsett om Caps Lock-tangenten är en del av mappningen för Skärmtangenten. Åtgärdade problemet i Skärmläsarens automatiska dialogläsning där titeln på dialogen talas mer än en gång. Åtgärdade problemet där Skärmläsaren inte läser kombinationsrutor förrän Alt + nedpilen trycks ned.

När det gäller kända problem inkluderar dessa:

Om du stöter på hängningar som kör WSL 18219 kommer en systemåterställning att rätta till problemet. Om du är en aktiv användare av WSL kanske du vill pausa flygningen och hoppa över den här versionen. Det finns några förbättringar i den här versionen men den mörka temat File Explorer nyttolast som nämns här är inte där ännu. Du kan se några oväntat ljusa färger på dessa ytor när de är i mörkt läge och / eller mörkt på mörk text. När du uppgraderar till den här versionen kommer du att upptäcka att aktivitetsfältets flyouts (nätverk, volym, etc.) inte längre har akrylbakgrund. När du använder inställningen Enkel åtkomst Gör text större kan du se problem med klippning av text eller upptäcka att texten inte ökar i storlek överallt. När du ställer in Microsoft Edge som din kioskapp och konfigurerar webbadressen för fliken start / ny flik från tilldelade åtkomstinställningar, kanske Microsoft Edge inte startas med den konfigurerade URL: n. Korrigeringen för denna fråga bör ingå i nästa flygning. Det kan hända att ikonen för aviseringar överlappar varandra med tilläggsikonen i Microsoft Edge-verktygsfältet när ett tillägg har olästa meddelanden. På Windows 10 i S-läge kan starta Office i butiken kanske inte starta med ett fel om att en .dll inte är utformad för att köras på Windows. Felmeddelandet är att en .dll “antingen inte är utformad för att köras på Windows eller att den innehåller ett fel. Försök att installera programmet igen …” Vissa människor har kunnat kringgå detta genom att avinstallera och installera om Office från Store. Om det inte fungerar kan du försöka installera en version av Office inte från butiken. När du använder läsaren Skannerläge kan du uppleva flera stopp för en enda kontroll. Ett exempel på detta är om du har en bild som också är en länk. När du använder Skärmlägesläge Skift + markeringskommandon i Edge blir texten inte markerad korrekt. Microsoft undersöker en potentiell ökning av Start-tillförlitlighet och prestandafrågor i denna version.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares