Microsoft släpper Windows 10 maj 2020-uppdatering – här laddar du ner det nu

0 Shares

Microsoft-byggnad i Kalifornien

Som förutsagt tidigare idag har Microsoft nu släppt Windows 10 maj 2020-uppdatering. Den senaste uppdateringen har varit tillgänglig för utvecklare under en liten stund, men den föreslagna allmänna versionen som hade planerats i mitten av denna månad hade skjutits upp.

Men nu har Microsoft beslutat att uppdateringen är redo för allmän konsumtion. Här är vad du behöver veta och hur du kan få tag på det.

Se även:

Det borde inte bli någon överraskning att Windows 10 maj 2020-uppdatering görs tillgängligt främst via Windows Update. Öppna för att kontrollera om det är klart för dig att ladda ner inställningar, bege sig till Uppdatering och säkerhet > Windows uppdatering och slå Sök efter uppdateringar. När en kontroll har utförts bör du se a ladda ner och installera länk; klicka på detta och processen börjar.

Windows 10 maj 2020-uppdatering – eller Windows 10, version 2004 – är också tillgängligt via Windows Server Update Services (WSUS), Windows Update for Business och Volume Licensing Service Center (VLSC).

Vi har tidigare skrivit om vad som är nytt i maj 2020-uppdateringen, och idag har Microsoft också publicerat ett blogginlägg som beskriver några av höjdpunkterna. Här är några av företagsvalet om vad du ska se upp för:

Snabbare och enklare anslutningar. Vi gör det enklare och snabbare att para ihop dina Bluetooth-enheter till din kompatibla Windows 10-dator. Nu kan du ta hand om allt i aviseringar (istället för Inställningar) med färre steg.

Gå lösenordslös. Visste du – för förbättrad säkerhet och en enkel inloggningsupplevelse kan du logga in med ditt ansikte, fingeravtryck eller PIN-kod? Det är enklare än någonsin att aktivera lösenordsfri inloggning för dina Microsoft-konton: Gå bara till Inställningar> Konton> Inloggningsalternativ på din Windows 10-dator och välj “På” under “Gör din enhet lösenfri”. Observera att detta är beroende av maskinvara.

Mer ლ (╹◡╹ლ). Vi ger det roliga genom att göra mer kaomoji tillgängligt direkt i Windows-emoji-tangentbordet. För att komma åt kan du använda genvägen, Windows-tangent + periodknapp för att komma åt (⌐ ■ _ ■).

Namnge dina stationära datorer. Nu istället för “Desktop 1” eller “Desktop 2” kan du ge dina virtuella skrivbord mer beskrivande, smarta eller underhållande namn. Med Virtual Desktop i Windows 10 kan du utöka skrivbordet bortom de fysiska begränsningarna i utrymmet, organisera grupper med relaterade uppgifter och enkelt växla mellan dem. Att ta itu med vad du vill – när du vill – blev bara mycket enklare. Besök det här inlägget för att lära dig mer om hur du får åtkomst till Virtual Desktop i Windows 10.

Se spel i ett helt nytt ljus. Nya DirectX 12 Ultimate-funktioner ger jämnare grafik med ökad detaljrikedom – allt utan att offra framrate.

Anpassning och verktyg till hands. Xbox Game Bar stöder nu widgets från tredje part, vilket hjälper dig att anpassa överläggsupplevelsen så att den passar det sätt du spelar.

Om du upptäcker att uppdateringen inte dyker upp för dig ännu, råder Microsoft dig att vänta lite eftersom det här är en förskjuten lansering. Men om du är desperat att få det kan du ladda ner ISO istället.

Naturligtvis kan du bestämma att du inte vill installera uppdateringen – i så fall, kolla in vår guide om hur du blockerar Windows 10 maj 2020-uppdateringen.


Få en billig Windows 10-uppgradering nu

Vi har ett specialavtal som sparar kolossala $ 160 (eller 80 procent) av det vanliga priset för Windows 10 Professional. Du kan ta dig en licensnyckel till ett reducerat pris (bara 39,99 USD) genom att följa instruktionerna här.


Bildkredit: Walter Cicchetti / Shutterstock

0 Shares