Microsoft släpper Windows 10 Redstone 5 Build 17627 för Skip Ahead

0 Shares

Microsoft är upptagen med att lägga sista handen på Windows 10 Spring Creators Update, aka Redstone 4, men det är redan svårt att arbeta med uppföljningen. Redstone 5 kommer att introducera ett antal viktiga funktioner, inklusive uppsättningar och molnklippstavla, men som vi upptäckte för en vecka sedan, när Build 17623 rullade ut, kan det mycket väl innehålla en otäck överraskning också.

Microsoft tvingar för närvarande Windows Mail-användare på Skip Ahead-ringen för att öppna länkar i Edge, även om de föredrar att använda en annan webbläsare. Förutsägbart visade sig detta vara ett opopulärt drag och det kommer att bli intressant att se om Microsoft verkligen lyssnar på Insider-feedback och dödar denna förändring i en framtida byggnad.

SE ÄVEN:

Dagens nya Skip Ahead-release, Build 17627, innehåller tack och lov inga andra ovälkomna förändringar, det handlar mest bara om att justera saker.

Allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem där Om du försöker öppna en fil som endast är tillgänglig online från OneDrive som inte tidigare har hämtats till din dator (markerad med en grön bock i File Explorer), kan din PC bugcheck (GSOD). Åtgärdade ett problem som resulterade i att Emoji-panelen inte fungerade under de två senaste flygningarna. När en process i Aktivitetshanteraren är avstängd eller har avbrutit underordnade processer ser du nu en ikon som anger lika mycket i kolumnen Status på fliken Processer.

Kända problem inkluderar:

Om du öppnar Inställningar och klickar på några länkar till Microsoft Store eller länkar i tips kommer inställningarna att krascha. Detta inkluderar länkarna för att hämta teman och teckensnitt från Microsoft Store samt länken till Windows Defender. När du öppnar .html- eller .pdf-filer från det lokala systemet (dubbelklicka, högerklicka> öppna) kommer inte Microsoft Edge att återge det laddade innehållet om Microsoft Edge inte redan kördes innan filen öppnades. För att kringgå problemet kan du öppna filen igen utan att stänga Microsoft Edge. När du återgår från viloläge kan skrivbordet vara synligt tillfälligt innan låsskärmen visas som förväntat.
Klicka på en länk i Windows Mail-appen för att öppna en sämre webbläsare.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares