Microsoft släpper Windows 10 Redstone 5 Build 17634 för Skip Ahead

0 Shares

Redstone 4-grenen av Windows 10 – Spring Creators Update – har nått RTM och kommer att börja rulla ut till icke-insiders runt den 10 april.

För de användare som redan tittar på framtiden driver Microsoft redan ut builds för följande funktionsuppdatering, kodnamnet Redstone 5. Build 17634, för användare på Skip Ahead-ringen, lägger till sökfunktioner i kalendern och ett antal andra förbättringar och korrigeringar .

SE ÄVEN:

Med sökfunktionen kan du hitta händelser genom att söka efter namn, plats, personer som ingår eller ord i brödtexten. Händelser som matchar det du letar efter kommer att synas tydligt, medan allt annat blir nedtonat.

Den nya funktionen fungerar för Outlook-, Hotmail-, Live- och Office 365-konton, och support för andra kalendrar kommer att läggas till i framtiden.

Cortana Show Me-appen, som introducerades förra veckan, stöder nu röstfrågor. Microsoft listar några frågor att prova:

Uppdatera Windows – Försök, “Uppdatera min Windows-enhet”. Kontrollera om en app är installerad – Försök “Hur ser du vilka appar som är installerade”. Avinstallera en app – Försök “Så här avinstallerar du appar”. Ändra skrivbordsbakgrund – Försök “Visa mig hur jag ändrar bakgrund”. Använd flygplansläge – Försök “Hur aktiverar jag flygplansläge”. Ändra skärmens ljusstyrka – Försök “Visa mig hur jag ändrar skärmens ljusstyrka”. Lägg till skrivare eller skannrar i närheten – Försök “Lägga till en skrivare”. Stäng av Windows Defender Security Center – Försök “Visa mig hur jag stänger av Windows Defender Security Center”. Ändra Wi-Fi-inställningar – Försök “Visa mig hur jag ändrar Wi-Fi-nätverk”. Ändra dina ströminställningar – Försök “Hur ändrar jag när min dator går i viloläge”. Upptäck Bluetooth-enheter – Försök “Visa mig hur jag upptäcker enheter”. Kontrollera din version av Windows – Försök “Hur hittar jag min nuvarande version av Windows”.

Andra allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem där att skriva i Microsoft Edge URL-fältet direkt efter att en ny flik har öppnats kan leda till att bokstäverna visas i en oväntad ordning. Åtgärdade ett problem när du öppnade .html- eller .pdf-filer från det lokala systemet (dubbelklicka, högerklicka> öppna), Microsoft Edge kommer inte att återge det laddade innehållet om Microsoft Edge inte redan kördes innan filen öppnades. Åtgärdade ett problem där PDF-filer som visas med Microsoft Edge skulle krympa efter att sidan har uppdaterats när du använder en DPI-skalning> 100 procent. Åtgärdade ett problem som kan leda till att Microsoft Edge kraschar när vissa tillägg stängs av. Åtgärdade ett problem som resulterade i att Aktivitetshanteraren inte visade programmets titel i processnamnet för öppna Visual Studio-projekt. Åtgärdade ett problem som resulterade i att UAC-dialogrutan potentiellt inte kunde återges korrekt under de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa enheter med BitLocker aktiverade oväntat att starta upp i BitLocker-återhämtning under de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem där Emoji-panelen skulle stängas efter att ha skrivit en accent på vissa språk. Åtgärdade ett problem som resulterade i att fokus förlorades efter att ha använt WIN + A för att stänga Action Center.

Kända problem inkluderar:

Om du öppnar Inställningar och klickar på några länkar till Microsoft Store eller länkar i tips kommer inställningarna att krascha. Detta inkluderar länkarna för att hämta teman och teckensnitt från Microsoft Store samt länken till Windows Defender. När du återgår från viloläge kan skrivbordet vara synligt tillfälligt innan låsskärmen visas som förväntat. När filmer och TV-användare nekar åtkomst till sitt videobibliotek (genom popup-fönstret “Låt filmer och TV få åtkomst till ditt videobibliotek?” Eller genom Windows-sekretessinställningar) kraschar film och TV när användaren navigerar till fliken “Personlig”.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares