Microsoft släpper Windows 10 Redstone 5 Build 17650 för Skip Ahead

0 Shares

Microsoft är upptagen med att försöka döda de sista kvarvarande – men problematiska – buggarna i Spring Creators Update (eller vad det än kallas) men arbetet fortsätter fortfarande i snabb takt med sin efterträdare.

Bygg 17650 för Redstone 5-grenen introducerar ett antal ändringar och korrigeringar, inklusive en Fluent Design-uppdatering för Windows Defender Security Center.

SE ÄVEN:

Den här uppdateringen inkluderar justeringar av avståndet och stoppningen runt Windows Defender Security Center-appen, och kategorierna på huvudsidan ändras dynamiskt om det behövs. Appens namnfält använder nu din accentfärg om du har aktiverat det alternativet.

Även i den här versionen stöder Windows Defender Firewall nu Windows Subsystem for Linux (WSL) -processer. Microsoft förklarar “när ett Linux-verktyg vill tillåta åtkomst till en port utifrån (som SSH eller en webbserver som nginx) kommer Windows Defender Firewall att uppmana tillåtelse åtkomst precis som för en Windows-process när porten börjar acceptera anslutningar. “

Andra allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem där File Explorer alltid skulle öppnas med menyfliksområdet minimerat snarare än att komma ihåg hur du lämnade det. Åtgärdade ett problem där element på huvudsidan i Windows Defender Security Center-appen skulle ändra storlek på musen. Åtgärdade ett problem där icke-standardspråk oväntat kan ha möjlighet att ta bort i Inställningar nedtonade. Åtgärdade ett problem där ikonerna för färgfilter och hög kontrast byttes i Inställningar. Åtgärdade ett problem där att klicka på länkar i Inställningar som startade andra appar skulle resultera i att Inställningar kraschade och inget annat hände. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa människor upplever en inställningskrasch när de navigerar till Appar> Standardappar> Ange standardinställningar för app.

Kända problem inkluderar:

När du återgår från viloläge kan skrivbordet vara synligt tillfälligt innan låsskärmen visas som förväntat. När filmer och TV-användare nekar åtkomst till sitt videobibliotek (genom popup-fönstret “Låt filmer och TV få åtkomst till ditt videobibliotek?” Eller genom Windows-sekretessinställningar) kraschar film och TV när användaren navigerar till fliken “Personlig”. Kakel- och kaskadfönster, inklusive funktioner som “Visa sida vid sida” i Word, fungerar inte för inaktiva flikar. Fönstret Office Visual Basic Editor kommer för närvarande att vara flikat men är inte avsett att vara i framtiden. Att öppna ett Office-dokument medan samma app har ett befintligt dokument öppet kan orsaka en oavsiktlig växling till det senast aktiva dokumentet. Detta händer också när du stänger ett ark i Excel medan andra ark förblir öppna. Lokala filer eller molnfiler som inte kommer från Microsoft återställs inte automatiskt och inget felmeddelande kommer att meddela användaren om detta. Ställer in UX för Office Win32-skrivbordsappar är inte slutgiltiga. Upplevelsen kommer att förfinas över tid baserat på feedback. Överst på vissa Win32-skrivbordsappfönster kan visas något under flikfältet när det skapas maximerat. För att kringgå problemet, återställ och maximera fönstret igen. Att stänga en flik kan ibland minimera hela uppsättningen. Microsoft är medveten om ett problem som gör att Skärmläsaren läser extra text när man anropar Alt + Tab och arbetar med en fix. Användning av pil- och Page Up / Page Down-tangenter fungerar inte för att rulla webbsidor i Microsoft Edge. Du måste använda en annan inmatningsmetod (mus, pek eller pekplatta). Om du slutför installationen av ett Windows Mixed Reality-headset på den här versionen förblir headsetet svart tills det kopplas ur och återansluts till datorn.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares