Microsoft släpper Windows 10 Redstone 5 Build 17655 för Skip Ahead

0 Shares

Medan vi fortfarande väntar på ett släppdatum för nästa funktionsuppdatering av Windows 10 – apriluppdateringen som förväntas i maj – har Microsoft lanserat ytterligare en Redstone 5-byggnad för insiders som har valt att hoppa över.

Build 17655 introducerar en makeover för mobil bredbandsanslutning (LTE) och det finns ett antal andra ändringar och korrigeringar att vara medveten om.

Microsoft transformerar nätverksstacken efter 20 år genom Net Adapter-ramverket och i Build 17655 introducerar programvarugiganten en ny USB-klassdrivrutin för Mobile Broadband (MBB) baserat på detta.

Om du har en dator som stöder mobilt bredband kan du aktivera den nya drivrutinen genom att följa dessa steg:

Steg 1: Se till att din dator kan stödja SIM-kort och USB-modem (antingen via den interna USB-bussen eller med en USB-dongel för mobilanslutning).

Steg 2: Installera den här versionen (Build 17655 och högre) och konfigurera mobilanslutning.

Steg 3: Välj den nätadapterbaserade MBB USB-klassdrivrutinen som standarddrivrutin.

Navigera till Enhetshanteraren. (Du kan högerklicka på Start-knappen för att komma dit.) Gå till nätverksadaptrar -> Generic Mobile Broadband Adapter eller xxxxx Mobile Broadband Adapter

Högerklicka och välj uppdateringsdrivrutin -> Bläddra i min dator efter drivrutinsprogramvara -> Klicka på Låt mig välja från en lista över tillgängliga drivrutiner på min dator -> Välj Generisk mobil bredbands Cx-nätadapter -> Klicka på Nästa. Starta om den nya drivrutinen efter att ha installerats.

Steg 4: För internetåtkomst, försök att använda mobilnätverk främst genom att stänga av Wi-Fi.

Andra allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Ljusstyrkan från batteriflygningen i meddelandefältet i aktivitetsfältet har tagits bort för en förbättrad användarupplevelse. Fixade ett problem i Microsoft Edge där det inte fungerade att dra en favorit från en mapp i favoritfältet till en annan.

Kända problem inkluderar:

Microsoft undersöker ett problem där muspekaren kan försvinna när den svävar över vissa UI-element och textfält. När du återgår från viloläge kan skrivbordet vara synligt tillfälligt innan låsskärmen visas som förväntat. När filmer och TV-användare nekar åtkomst till sitt videobibliotek (genom popup-fönstret “Låt filmer och TV få åtkomst till ditt videobibliotek?” Eller genom Windows-sekretessinställningar) kraschar film och TV när användaren navigerar till fliken “Personlig”. Microsoft är medveten om ett problem som gör att Skärmläsaren läser extra text när man anropar Alt + Tab och arbetar med en fix. Användning av pil- och Page Up / Page Down-tangenter fungerar inte för att rulla webbsidor i Microsoft Edge. Du måste använda en annan inmatningsmetod (mus, pek eller pekplatta). Om du slutför installationen av ett Windows Mixed Reality-headset på den här versionen förblir headsetet svart tills det kopplas ur och återansluts till datorn.

Kända problem för uppsättningar och kontor inkluderar:

Ställer in UX för Office Win32-skrivbordsappar är inte slutgiltiga. Upplevelsen kommer att förfinas över tid baserat på feedback. Överst på vissa Win32-skrivbordsappfönster kan visas något under flikfältet när det skapas maximerat. För att kringgå problemet, återställ och maximera fönstret igen. Att stänga en flik kan ibland minimera hela uppsättningen. Kakel- och kaskadfönster, inklusive funktioner som “Visa sida vid sida” i Word, fungerar inte för inaktiva flikar. Fönstret Office Visual Basic Editor kommer för närvarande att vara flikat men är inte avsett att vara i framtiden. Att öppna ett Office-dokument medan samma app har ett befintligt dokument öppet kan orsaka en oavsiktlig växling till det senast aktiva dokumentet. Detta händer också när du stänger ett ark i Excel medan andra ark förblir öppna. Högerklicka på en flik i uppsättningar visar inte en snabbmeny i denna version. Lokala filer eller molnfiler som inte kommer från Microsoft återställs inte automatiskt och inget felmeddelande kommer att meddela användaren om detta.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares