Microsoft släpper Windows 10 Redstone 5 Build 17661 för Insiders on the Fast and Skip Ahead rings

0 Shares

Nu när uppdateringen av Windows 10 april 2018 är klar och lanseras för användare kan Microsoft fokusera all sin energi på nästa stora funktionsuppdatering. Insiders som ännu inte har valt bort programmet kommer från och med idag att få uppdateringar från Redstone 5-filialen.

Den första av dessa uppdateringar som rullas ut till Insiders on the Fast ring, liksom Skip Ahead, är Build 17661, och detta introducerar ett antal stora förändringar.

SE ÄVEN:

Först och främst uppdateras klippupplevelserna för att förbättra skärmdump- och kommentarprocessen. Klippverktyget som ingår i Windows är tillräckligt bra, men Microsoft har gjort det mycket lättare att använda. Nu när du vill ta och dela en skärmdump är allt du behöver göra att trycka på Win + Shift + S och ett verktygsfält för klippning öppnas. Du kan också aktivera det genom att trycka på Print Screen, även om du måste aktivera det här alternativet via tangentbordets inställningar.

Dessutom har Screen Sketch, som var en del av Windows Ink Workspace, förvandlats till en fristående app.

Annars har Microsoft introducerat några mer flytande designelement i den här byggnaden. Öppna uppgiftsvyn så ser du att bakgrunden nu har en mjuk oskärpseffekt.

Windows Defender Security Center har genomgått en namnändring och kallas nu helt enkelt Windows Security. Fokusassistenten har uppdaterats och startar nu automatiskt när du spelar valfritt spel i helskärm. Fler ljudalternativ har migrerats till Inställningar och stöd för högeffektiv bildfilformat (HEIF) har förbättrats, så att du kan rotera bilder i HEIF-format i File Explorer och redigera metadata.

Det finns några dåliga nyheter för Insiders on the Fast-ring som är glada att testa Sets, den stora nya funktionen i Redstone 5 som låter dig komma åt olika appar i samma fönster med hjälp av flikar. Microsoft begränsar vilka användare som har tillgång till funktionen. Om du var en del av Skip Ahead-ringen har du fortfarande tillgång till uppsättningar, liksom en stor del av Fast ring Insiders, men inte alla. Lycka till med lotteriet!

Allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar inkluderar:

Microsoft har gjort ett antal förbättringar av hur Narrator kommunicerar användningen av uppsättningar – till exempel kommer Narrator nu att informera dig om flikarna genom att läsa information som Tab # N of M när du öppnar och flyttar mellan flikar. Om du är en berättaranvändare, ta en stund att prova uppsättningar med dagens byggnad och dela feedback om upplevelsen. När du rengör installationen eller gör en PC-uppdatering kommer du att upptäcka att Out of Box Experience för att ställa in din dator nu innehåller en sida för att aktivera synkronisering av aktivitetshistoriken, vilket hjälper dig att fortsätta vad du gjorde, även när du byter enhet . Microsoft har justerat hur du får åtkomst till hudtoner i Emoji-panelen – du ser nu en rad hudfärger att välja mellan när människor emoji är synliga. Åtgärdade ett problem där användning av pil- och Page Up / Page Down-tangenter inte fungerade för att rulla webbsidor i Microsoft Edge. Åtgärdade ett problem som resulterade i att muspekaren blev osynlig när den svävar över vissa UI-element och textfält under de senaste två flygningarna. Åtgärdade ett problem som resulterade i att muspekaren inte animerades korrekt de två senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem som resulterade i att Game Bar inte visas för vissa Insiders efter att ha tryckt på WIN + G. När du håller muspekaren över Windows-ikonen i aktivitetsfältet visas nu ett verktygstips för Start. Microsoft har uppdaterat utformningen av handskriftspanelen så att raderingsknappen nu är en toppnivåknapp. Knappen för att växla språk finns nu under menyn “…”. Om du går till Pen & Windows Ink Settings hittar du ett nytt alternativ som gör att din penna kan bete sig som en mus istället för att rulla eller panorera på skärmen.

Kända problem i denna version inkluderar:

Vissa meddelanden från Action Center kan orsaka vanliga Explorer.exe-kraschar. Detta bör åtgärdas snart. VPN kanske inte fungerar efter uppdatering till den här versionen. För att få VPN att fungera igen, ta bort katalogerna% ProgramData% Microsoft Network Connections pbk *. Kontrollera om den VPN-profil du behöver dyker upp redan och om inte, installera om lämplig VPN-klientapp du behöver. Efter att ha uppdaterat till den här versionen och installerat de senaste appuppdateringarna från Microsoft Store kan det saknas appar när du loggar in på ytterligare användarkonton på datorn. Du kan köra följande PowerShell-skript när du är inloggad på användare med appar som saknas på din dator för att åtgärda problemet: Get-AppXPackage * WindowsStore * -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$ ($ _. InstallLocation) AppXManifest.xml”} När du återupptar från viloläge kan skrivbordet vara synligt tillfälligt innan låsskärmen visas som förväntat. När filmer och TV-användare nekar åtkomst till sitt videobibliotek (genom popup-fönstret “Låt filmer och TV få åtkomst till ditt videobibliotek?” Eller genom Windows-sekretessinställningar) kraschar film och TV när användaren navigerar till fliken “Personlig”. Microsoft är medveten om ett problem som gör att Skärmläsaren läser extra text när man anropar Alt + Tab och arbetar med en fix. Om du slutför installationen av ett Windows Mixed Reality-headset på den här versionen förblir headsetet svart tills det kopplas ur och återansluts till datorn.

Kända problem för uppsättningar och kontor inkluderar:

Ställer in UX för Office Win32-skrivbordsappar är inte slutgiltiga. Upplevelsen kommer att förfinas över tid baserat på feedback. Överst på vissa Win32-skrivbordsappfönster kan visas något under flikfältet när det skapas maximerat. För att kringgå problemet, återställ och maximera fönstret igen. Att stänga en flik kan ibland minimera hela uppsättningen. Kakel- och kaskadfönster, inklusive funktioner som “Visa sida vid sida” i Word, fungerar inte för inaktiva flikar. Fönstret Office Visual Basic Editor kommer för närvarande att vara flikat men är inte avsett att vara i framtiden. Att öppna ett Office-dokument medan samma app har ett befintligt dokument öppet kan orsaka en oavsiktlig växling till det senast aktiva dokumentet. Detta händer också när du stänger ett ark i Excel medan andra ark förblir öppna. Högerklicka på en flik i uppsättningar visar inte en snabbmeny i denna version. Lokala filer eller molnfiler som inte kommer från Microsoft återställs inte automatiskt och inget felmeddelande kommer att meddela användaren om detta.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares