Microsoft släpper Windows 10 Redstone 5 Build 17672 till snabbringen

0 Shares

Förra veckan släpptes Windows 10 RS5 Build 17666 till Insiders on the Fast and Skip Ahead rings. Det var en mycket imponerande byggnad med ett antal stora nya funktioner, inklusive ett mörkt tema för File Explorer, akryl i uppsättningar, Cloud Clipboard och mer.

Idag lanserar Microsoft Build 17672 med en stor ny säkerhetsändring.

I den här nya versionen kräver Windows Security Center (WSC) -tjänsten nu antivirusprodukter att köras som en skyddad process för att registrera sig. De som inte kommer att visas i Windows säkerhetsgränssnitt och Windows Defender Antivirus kör tillsammans med dem och erbjuder en andra försvarslinje.

SE ÄVEN:

Andra allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem där högerklick för att kopiera text i Microsoft Edge inte fungerade under de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem med structuredquery.dll vilket resulterade i att vissa användare upplevde en cyklisk explorer.exe-krasch. Åtgärdade ett problem som ledde till att tvåfingers gest avvisade alla aviseringar som inte fungerar i Action Center. Åtgärdade ett problem som resulterade i att den koreanska IME ibland anger dubbla tecken när du skriver in textfält på vissa webbplatser i Microsoft Edge. Du kan nu uppdatera böckerutan i Microsoft Edge med en draggest. När du fäster böcker till Start från Microsoft Edge kommer du nu att se en levande sida som går mellan bokomslaget och din nuvarande slutförandeförlopp. När du skriver ut PDF-filer från Microsoft Edge hittar du ett nytt alternativ för att välja utskriftsskala (faktisk storlek eller anpassa till sida). Uppdaterad tidslinje så att du, förutom att se antalet tillgängliga flikar för att återställa associerade med en viss uppsättning-aktivitet, nu kan bläddra igenom dem. Gjorde några justeringar för att förbättra ljudkvaliteten när du spelar in klipp med spelfältet (WIN + G). Åtgärdade ett problem som kan leda till att appar ibland inte maximerar sig helt till toppen av skärmen. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa enheter inte kunde vakna från viloläge under de senaste två flygningarna (visade bara en svart skärm). När du svävar över bladikonen i Aktivitetshanterarens statuskolumn kommer du nu att se en verktygstips som beskriver vad det betyder (den här appen stänger av processer för att förbättra systemets prestanda). Förutom att visa Bluetooth-batterinivå i Inställningar för enheter som stöds, kommer du nu att se ett meddelande när en av dessa enheter har låg batterinivå. Om du har aktiverat WSL ser du nu ett alternativ att “Öppna Linux Shell här” när du Skift + Högerklicka på det vita utrymmet i en File Explorer-mapp. Introducerat förhandsgranskningsstöd för samma webbplats-kakor i Microsoft Edge och Internet Explorer 11.

Kända problem inkluderar:

Efter att ha slutfört Windows Mixed Reality First Run-upplevelsen är OOBE svart. Motion Controllers känns inte heller igen i exklusiva appar. Om du behöver att din Mixed Reality-erfarenhet ska fungera, rekommenderas det att du inte tar den här versionen förrän dessa problem har åtgärdats. Microsoft är medveten om ett problem som gör att Skärmläsaren läser extra text när man anropar Alt + Tab och arbetar med en fix. Om du slutför installationen av ett Windows Mixed Reality-headset på den här versionen förblir headsetet svart tills det kopplas ur och återansluts till datorn. Microsoft gör framsteg i sitt arbete för att stödja mörkt tema i File Explorer och Common File Dialog, och du kommer att se förbättringar i denna byggnad, men det finns lite arbete att göra. Insiders som använder fjärrskrivbord, projicerar sin skärm eller har flera bildskärmar kan uppleva explorer.exe hänger på den här versionen. Det här problemet kan också leda till att Microsoft Edge hänger sig.

Kända problem för uppsättningar och kontor inkluderar:

Ställer in UX för Office Win32-skrivbordsappar är inte slutgiltiga. Upplevelsen kommer att förfinas över tid baserat på feedback. Överst på vissa Win32-skrivbordsappfönster kan visas något under flikfältet när det skapas maximerat. För att kringgå problemet, återställ och maximera fönstret igen. Att stänga en flik kan ibland minimera hela uppsättningen. Kakel- och kaskadfönster, inklusive funktioner som “Visa sida vid sida” i Word, fungerar inte för inaktiva flikar. Fönstret Office Visual Basic Editor kommer för närvarande att vara flikat men är inte avsett att vara i framtiden. Att öppna ett Office-dokument medan samma app har ett befintligt dokument öppet kan orsaka en oavsiktlig växling till det senast aktiva dokumentet. Detta händer också när du stänger ett ark i Excel medan andra ark förblir öppna. Lokala filer eller molnfiler som inte kommer från Microsoft återställs inte automatiskt och inget felmeddelande kommer att meddela användaren om detta.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares