Microsoft släpper Windows 10 Redstone 5 Build 17677 till snabbringen

0 Shares

Microsoft har rullat ut nya Windows 10 RS5-byggnader varje vecka, men det såg ut som om vi inte skulle få en den här veckan på grund av vad som verkade vara ett återställningsfel. Det visar sig dock att problemet faktiskt var ett distributionsproblem som Microsoft kunde fixa serversidan.

Den just släppta Build 17677, för Fast ring and Skip Ahead Insiders, har ett antal tillägg.

SE ÄVEN:

Först och främst är den oundvikliga samlingen av Microsoft Edge-förbättringar. I denna version inkluderar ändringarna en ny, tydligare meny “Inställningar och mer” (…) som har varit bättre organiserad. Du kan nu se toppwebbplatser i hopplistan och hantera avsatta flikar. Det finns nya alternativ för “Visa i mapp” och “Kopiera länk” i högerklicka på snabbmenyn för nedladdningar.

På andra håll har det skett justeringar till Skärmläsaren och förbättringar av kärnfelsökning och uppgiftshanterarens minnesrapportering. Mobilt bredband (LTE) -anslutning på Windows har också fått en makeover, och drivrutinen för mobilt bredband USB NetAdapter blir standarddrivrutin från och med denna version.

Allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem som fick Skärmläsaren att läsa extra text när man anropade Alt + Tab. Åtgärdade ett problem som resulterade i att kinesiska och japanska tecken inte återges korrekt i kommandotolken. Åtgärdade ett problem där dubbelklicka på text i kommandotolken endast markeras upp till det första skiljetecknet, inte upp till utrymmet. Åtgärdade ett problem som resulterade i att Home och End-tangenterna inte fungerade i Microsoft Edge under de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem som resulterade i en hög volym av tillförlitlighetsproblem i alla XAML-ytor med hjälp av Reveal i föregående flygning. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa appar som Adobe XD kraschade vid lanseringen i de senaste flygningarna. När du trycker på F1 i Microsoft Edge tar det dig nu till Microsoft Edge-supportsidan, snarare än Microsoft Edge-tips. När en flik i Microsoft Edge spelar upp ljud tänds nu volymikonen på fliken när du håller musen över den. När du öppnar lokala filer (som PDF-filer) i Microsoft Edge, visas dessa filer nu i avsnittet Historik. Åtgärdade ett problem där nedladdning av filer i Microsoft Edge kan se ut som fastnat vid säkerhetsskanningen. Åtgärdade en ny fråga där Ctrl + Skift + Vänster för att välja bakåt i Anteckningar inte skulle fungera i slutet av en rad. När du kör “start cmd” från ett kommandotolkfönster skapas nu en ny kommandotolk om du har inställt set. Detta fungerar också för andra startlanseringar, som “start anteckningar”. För att starta något i ett nytt fönster kan du använda flaggan new / newwindow, till exempel “start / newwindow anteckningsblock”. Åtgärdade problemet som hindrade användare från att aktivera utvecklarläget via sidan för utvecklarinställningar.

Kända problem i denna version inkluderar:

Viktig anmärkning för Windows Insider Program för affärsmän: Om du använder ditt AAD-konto för att ta emot nya flygningar (via Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Insider-program) finns det ett problem som orsakar alternativet “Fix me” som tyvärr inte kommer att visas fungerar och du kommer inte att kunna ta emot de senaste flygningarna. Microsoft arbetar med att lägga till ett mörkt tema i File Explorer och dialogrutan Common File, men har fortfarande några saker att göra. Du kan se några oväntat ljusa färger på dessa ytor när de är i mörkt läge. Insiders som använder fjärrskrivbord, projicerar sin skärm eller har flera bildskärmar kan uppleva explorer.exe hänger på den här versionen. Det här problemet kan också leda till att Microsoft Edge hänger sig. Om du högerklickar på appar i aktivitetsfältet kan du upptäcka att hopplistan saknas fästa och senaste objekt. Efter uppdatering kommer Mixed Reality Portal att installera om Mixed Reality-programvaran och därför blir miljöinställningen inte bevarad. Om du behöver att din hemupplevelse för Mixed Reality ska bestå rekommenderas du att du inte tar den här versionen förrän dessa problem har åtgärdats.

Kända problem för uppsättningar och kontor inkluderar:

Ställer in UX för Office Win32-skrivbordsappar är inte slutgiltiga. Upplevelsen kommer att förfinas över tid baserat på feedback. Överst på vissa Win32-skrivbordsappfönster kan visas något under flikfältet när det skapas maximerat. För att kringgå problemet, återställ och maximera fönstret igen. Att stänga en flik kan ibland minimera hela uppsättningen. Kakel- och kaskadfönster, inklusive funktioner som “Visa sida vid sida” i Word, fungerar inte för inaktiva flikar. Fönstret Office Visual Basic Editor kommer för närvarande att vara flikat men är inte avsett att vara i framtiden. Att öppna ett Office-dokument medan samma app har ett befintligt dokument öppet kan orsaka en oavsiktlig växling till det senast aktiva dokumentet. Detta händer också när du stänger ett ark i Excel medan andra ark förblir öppna. Lokala filer eller molnfiler som inte kommer från Microsoft återställs inte automatiskt och inget felmeddelande kommer att meddela användaren om detta.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares