Microsoft släpper Windows 10 Redstone 5 Build 17682 till snabbringen

0 Shares

Microsoft verkar – äntligen – ha fått tag på sitt sex månatliga uppdateringsschema för Windows 10. Det har inte bara drivit ut uppdateringen från april 2018 till över 50 procent av Windows 10-användare på mycket kort tid, utan nästa funktionsuppdatering, kodnamnet Redstone 5, formar sig redan mycket snyggt.

Den stora nya funktionen i den här nästa stora uppdateringen är Sets och Build 17682 introducerar några förbättringar av den baserat på Insider-feedback.

SE ÄVEN:

Set’s nya fliksida har uppdaterats för att göra det uppenbart att du kan starta appar med favoritval listade under Frequent Destinations.

Dessutom förbättrar denna version trådlös projektion och gör fjärrserveradministrationsverktyg tillgängliga på begäran. För det senare tillägget behöver du bara gå till “Hantera valfria funktioner” i Inställningar och klicka på “Lägg till en funktion” för att se alla tillgängliga RSAT-komponenter.

Det finns också en ny installationsskärm efter uppgradering som låter dig se till att du fortfarande kör Windows 10 hur du vill vara.

Andra allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade problemet för Windows Insider Program för företagare där datorer som använder AAD-konton för att ta emot nya flygningar (via Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Insider-program) där de skulle se alternativet “Fix me” presenterat och inte kunde få det senaste flygningar. Microsoft experimenterar med att lägga till tips och förslag till inställningssidan. Om du ser en av dessa kan du välja att välja bort genom att klicka på “…” i det övre hörnet. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa appar saknade fästa och senaste objekt när du högerklickade på deras ikoner i aktivitetsfältet. Åtgärdade ett problem som resulterade i File Explorer som visar tomma / generiska ikoner för alla filtyper som är associerade med en UWP-app. Åtgärdade ett problem där Alt + Tab ibland oväntat skulle ha dubbla poster för app-fönster i de senaste flygningarna. Åtgärdade en krasch när man bad Cortana att spela musik på de senaste flygningarna. Problemet påverkade också möjligheten att starta appar med röstkommandon. Åtgärdade ett problem där om hopplistan i aktivitetsfältet inte visades (till exempel om du klickade bort innan den startade), nästa gång du tittade på en video i helskärm, skulle aktivitetsfältet oväntat visas ovanpå videon. Åtgärdade ett problem där du inte kunde bläddra till slutet av urklippspostlistan (WIN + V) med mushjulet / pekplattan. Åtgärdade ett problem där miniatyrbilder av bakgrundsbild och förhandsgranskning av appen oväntat vänds när du använder Aktivitetsvy på arabiska eller andra dubbelriktade visningsspråk. Skärmskärning (WIN + Shift + S, eller andra ingångspunkter) kommer nu som standard att rektangulärt klipp. Ditt senaste lägesval (rektangulär eller friform) bevaras över åkallelser, så du kanske inte märker någon förändring om du redan har använt den här upplevelsen. Åtgärdade ett problem som resulterade i att sidan “Lägg till en funktion” i Inställningar inte hittade några funktioner under de senaste byggnaderna. Åtgärdade ett problem där text skriven med OTF-teckensnitt inte skulle visas när den skrivs ut. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa appar inte startade nyligen med applikationsfel 0xc0000005 när vissa antivirusprogram installerades. Åtgärdade ett problem som påverkade vissa beröringsfunktioner där alla Bluetooth-tillbehör regelbundet slutade fungera tills skärmen berördes. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa explorer.exe hänger när du använder Remote Desktop, projicerar din skärm eller har flera bildskärmar på senare tid. Det här problemet kan också ha lett till att Microsoft Edge hänger sig. Åtgärdade ett problem som resulterade i att flera Win32-appar och systemkomponenter inte svarade efter att ha vaknat ur sömnen under de två sista flygningarna.

Kända problem inkluderar:

Microsoft arbetar med att lägga till ett mörkt tema i File Explorer och dialogrutan Common File, men har fortfarande några saker att göra. Du kan se några oväntat ljusa färger på dessa ytor när de är i mörkt läge. Efter att ha uppdaterat till den här versionen kommer Mixed Reality Portal att installera om Mixed Reality-programvaran och miljöinställningarna bevaras inte. Om du behöver din hemupplevelse för Mixed Reality för att fortsätta rekommenderar Microsoft att du hoppar över den här versionen tills dessa problem är lösta. Vissa insiders kan hitta ökad tillförlitlighets- och prestandaproblem när Start på denna build startas. Vissa insiders kan uppleva vissa bugchecks (GSOD) på denna build med “Critical Process Died” -felet. Om du har en Surface Studio kommer den inte att uppdateras till den här versionen med felet “Din PC-maskinvara stöds inte i den här versionen av Windows 10”.

Kända problem för uppsättningar och kontor inkluderar:

Ställer in UX för Office Win32-skrivbordsappar är inte slutgiltiga. Upplevelsen kommer att förfinas över tid baserat på feedback. Överst på vissa Win32-skrivbordsappfönster kan visas något under flikfältet när det skapas maximerat. För att kringgå problemet, återställ och maximera fönstret igen. Att stänga en flik kan ibland minimera hela uppsättningen. Kakel- och kaskadfönster, inklusive funktioner som “Visa sida vid sida” i Word, fungerar inte för inaktiva flikar. Fönstret Office Visual Basic Editor kommer för närvarande att vara flikat men är inte avsett att vara i framtiden. Att öppna ett Office-dokument medan samma app har ett befintligt dokument öppet kan orsaka en oavsiktlig växling till det senast aktiva dokumentet. Detta händer också när du stänger ett ark i Excel medan andra ark förblir öppna. Lokala filer eller molnfiler som inte kommer från Microsoft återställs inte automatiskt och inget felmeddelande kommer att meddela användaren om detta.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares