Microsoft släpper Windows 10 Redstone 5 Build 17686

0 Shares

Microsoft fortsätter att lansera nya Windows 10 RS5-byggnader varje vecka. Build 17686 är tillgängligt för Fast ring Insiders och de som har valt att hoppa över.

Denna version innehåller vissa integritetsförbättringar, bättre lokaliserade inställningar och uppdateringar för Windows Mixed Reality. Det innehåller också ett antal förbättringar, korrigeringar och kända problem.

SE ÄVEN:

Sekretessjusteringen avser mikrofonen. Om åtkomst till den har inaktiverats av dig i sekretessinställningarna, kommer Windows att varna dig om framtida försök att komma åt mikrofonen så att du kan bestämma om du vill åsidosätta dina inställningar och tillåta det.

Denna version innehåller också en ny regionsida som gör det möjligt att åsidosätta standardinställningar för regionalt format som kalender, första veckodagen, datum, tider och valuta. För att komma åt detta, gå till Inställningar App> Tid och språk> Region.

Windows Mixed Reality-förbättringar inkluderar:

Den här versionen kräver inte längre att en fysisk bildskärm ansluts när du kör Mixed Reality i fall som t.ex. ryggsäck-datorer. För att ställa in WMR för första gången i Mixed Reality Portal och låsa upp PC: n på inloggningsskärmen måste du först ansluta en bildskärm. Du kan dock konfigurera automatisk inloggning för att förhindra att du behöver logga in för efterföljande användning här. För att använda Windows Mixed Reality när du står måste du ställa in en rumsgräns. Appar som körs i Windows Mixed Reality kan nu använda Camera Capture UI API för att fånga bilder av den blandade verklighetsvärlden med hjälp av systeminspelningsupplevelsen. Försök att köra Mail i Cliff House och infoga en bild från din kamera i ett nytt meddelande för att dela en bild av den natursköna vyn. Microsoft gjorde också några justeringar av mix-reality-videoinspelningsupplevelsen i denna byggnad för att göra det lättare att stoppa videor från Start-menyn.

Allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem som resulterade i frekventa bugchecks vid den tidigare versionen med CRITICAL_PROCESS_DIED-fel.
Inställningar> Spel> DVR-spel har bytt namn till “Captures”. Åtgärdade ett problem där Paint- och WordPad-inställningar och nya filer inte migrerades under uppgraderingar. Du kommer att upptäcka att när du uppdaterar till den här versionen kommer File Explorer att se mycket mer komplett ut i mörkt tema. Åtgärdade ett problem som resulterade i att “Byt ut eller hoppa över filer” -dialogen med några oväntade mörka element i de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem där den japanska IME: s stora lägesindikator skulle visas i mitten av skärmen när UAC togs upp även om lägesindikatorn hade inaktiverats i Inställningar. Åtgärdade ett problem där aktivitetsfältets utflyttningar (nätverk, volym etc.) inte hade någon skugga. Åtgärdade ett problem där att klicka på plusknappen i Clock and Calendar flyout från aktivitetsfältet inte gjorde någonting under de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem som resulterade i att kommandotolkens markör verkade osynlig under de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem som resulterade i ett stort antal tillförlitlighetsproblem när man bytte till Microsoft Pinyin IME under de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem där Emoji-panelen kanske inte avvisades om du klickade någon annanstans på skärmen.

Kända problem inkluderar:

Microsoft arbetar med att lägga till ett mörkt tema i File Explorer och dialogrutan Common File, men har fortfarande några saker att göra. Du kan se några oväntat ljusa färger på dessa ytor när de är i mörkt läge. Efter uppdateringen installerar Mixed Reality Portal om Mixed Reality-programvaran och miljöinställningarna bevaras inte. Om du behöver att din hemupplevelse för Mixed Reality ska bestå, rekommenderar vi att du hoppar över den här versionen tills dessa problem är lösta. Vissa insiders kan hitta ökad tillförlitlighets- och prestandaproblem när Start på denna build startas. Teckensnitt som förvärvats från Microsoft Store kanske inte fungerar i vissa appar. När du uppgraderar till den här versionen kommer du att upptäcka att aktivitetsfältets flyouts (nätverk, volym, etc.) inte längre har akrylbakgrund. Det finns ett fel i den här versionen (och i Build 17682) som kommer att påverka förartestningsscenarier. När du kör HLK-komponenter / enhetsdrivrutintester kan du uppleva en buggkontroll som blockerar testkörningen. Vi är medvetna om problemet och arbetar aktivt med en fix. Om du installerar någon av de senaste byggnaderna från snabbringen och byter till den långsamma ringen – valfritt innehåll som att aktivera utvecklarläget misslyckas. Du måste stanna kvar i snabbringen för att lägga till / installera / aktivera valfritt innehåll. Detta beror på att valfritt innehåll bara installeras på byggnader som är godkända för specifika ringar. Det har ännu inte släppts en RS5-version till den långsamma ringen.

Kända problem för uppsättningar och kontor inkluderar:

Ställer in UX för Office Win32-skrivbordsappar är inte slutgiltiga. Upplevelsen kommer att förfinas över tid baserat på feedback. Överst på vissa Win32-skrivbordsappfönster kan visas något under flikfältet när det skapas maximerat. För att kringgå problemet, återställ och maximera fönstret igen. Att stänga en flik kan ibland minimera hela uppsättningen. Kakel- och kaskadfönster, inklusive funktioner som “Visa sida vid sida” i Word, fungerar inte för inaktiva flikar. Fönstret Office Visual Basic Editor kommer för närvarande att vara flikat men är inte avsett att vara i framtiden. Att öppna ett Office-dokument medan samma app har ett befintligt dokument öppet kan orsaka en oavsiktlig växling till det senast aktiva dokumentet. Detta händer också när du stänger ett ark i Excel medan andra ark förblir öppna. Lokala filer eller molnfiler som inte kommer från Microsoft återställs inte automatiskt och inget felmeddelande kommer att meddela användaren om detta.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares