Microsoft släpper Windows 10 Redstone 5 Build 17692

0 Shares

Med Windows April 2018 Update nu tillgängligt för alla är det full ånga för Microsoft på nästa stora funktionsuppdatering, kodnamnet Redstone 5.

Nya byggnader anländer varje vecka och idag lanseras Build 17692 för Insiders on the Fast and Skip Ahead rings.

SE ÄVEN: Skulle du byta Windows 10 mot Windows 95 – 2018 Edition?

I den här nya byggnaden kommer nu SwiftKey att driva skrivupplevelsen när du använder pek-tangentbordet. Den stöder för närvarande engelska (USA), engelska (Storbritannien), franska (Frankrike), tyska (Tyskland), italienska (Italien), spanska (Spanien), portugisiska (Brasilien) och ryska språk.

Du kan nu söka efter programvara direkt genom Sök, och inte bara appar i Microsoft Store. Sökrutan visar länkar till officiella nedladdningssidor.

Eftersom detta är en Insider-build finns det naturligtvis de obligatoriska förbättringarna av Microsoft Edge. Dessa inkluderar en ny inställning som låter dig styra om webbplatser kan spela upp media automatiskt. Det finns också förbättringar av WebDriver.

På andra håll kan du nu öka textstorleken tvärs över Windows – gå till Inställningar> Enkel åtkomst> Skärm och du hittar en ny Gör allt större miljö. Det finns också ett antal förbättringar av Skärmläsaren, Windows Mixed Reality och spelfältet i denna version.

Allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem som resulterade i ljudfel i system med massor av brandväggsregler. Åtgärdade ett problem från de senaste flygningarna där Eye Control skulle misslyckas snabbt och inte starta. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa spel, som Counter Strike: Global Offensive, kraschade vid lanseringen under de två senaste byggnaderna. Åtgärdade ett problem som resulterade i att Inställningar kraschade när man försökte öppna inställningar för dataanvändning under de senaste flygningarna. Åtgärdade ett problem som resulterade i en oväntad post “codecpacks.vp9” i Start-menyn. Åtgärdade ett nyligen utfärdat problem för vissa Insiders vilket resulterade i en explorer.exe-krasch med AppXDeploymentClient.dll. Åtgärdade ett problem som ledde till att vissa Insiders nyligen upplevde en felkontroll (grön skärm) med felet SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION i afd.sys. Med Build 17672 gjorde Microsoft en korrigering för en explorer.exe-krasch i structuredquery.dll – den fixen hindrade någon ny från att stöta på kraschen, men alla som redan berördes var fortfarande påverkade. Dagens byggnad har en lösning för det här problemet som ska lösa det för alla. För att förbättra upptäckbarheten har Microsoft flyttat leveransoptimeringsinställningarna till att nu listas direkt som en kategori under Inställningar> Uppdatering och säkerhet. Åtgärdade ett problem i Microsoft Edge som påverkade webbplatser som Facebook.com, där endast det första kontaktnamnet du angav löstes automatiskt när du skrev ett meddelande. Åtgärdade ett problem i Microsoft Edge där om både bilder och text valdes, skulle högerklicka på bilden och välja kopia inte fungera. Åtgärdade ett problem som resulterade i att Windows Security-appen nyligen kraschade när man lade till en process i uteslutningslistan.

Kända problem inkluderar:

Inloggningsskärmen kraschar i en krets när den aktiva inloggningsmetoden är inställd på Bildlösenord. Vi rekommenderar att du tar bort ditt bildlösenord innan du uppgraderar till den här versionen.
Denna version erbjuds endast Insiders som kör Builds 17655 och högre. Du kommer inte att kunna uppdatera från RS4 till den här versionen utan att först ta Build 17686 först. Microsoft arbetar med att lägga till mörkt tema i File Explorer och den vanliga fildialogen, men du kan se några oväntat ljusa färger på dessa ytor i mörkt läge. DRM-videouppspelning i Microsoft Edge från webbplatser som Netflix är bruten på denna byggnad. Men du borde kunna använda Netflix-appen för att spela upp videor. Vissa insiders kan hitta ökad tillförlitlighets- och prestandaproblem när Start på denna build startas. När du uppgraderar till den här versionen kommer du att upptäcka att aktivitetsfältets flyouts (nätverk, volym, etc.) inte längre har akrylbakgrund. Det finns en bugg i dessa byggnader som kommer att påverka förarprovningsscenarier. När du kör HLK-komponenter / enhetsdrivrutintester kan du uppleva en buggkontroll som blockerar testkörningen. På grund av en sammanslagningskonflikt kan vissa inställningar i Inställningar oväntat saknas och / eller saknas deras etiketter. När Skärmläsaren startar kommer du att presenteras med en dialogruta som informerar användaren om ändringen av Skärmens tangentbordslayout. Dialogrutan kanske inte fokuserar eller talar efter att Skärmläsaren har startat. Microsoft rekommenderar att du Alt + Tab till den här dialogrutan, vilket skulle få den att läsa. Inställningarna för tangentbordsinställningar som finns i Ease of Access-center saknar text såväl som synliga värden i de två kombinationsrutorna. Skärmanvändare kan interagera med dessa kontroller och få lite information om de inställningar som är tillgängliga för dem. När du använder skanningsläge kan du uppleva flera stopp för en enda kontroll. Ett exempel på detta är om du har en bild som också är en länk. Om du ändrar Skärmläsarens standardläsartangent till bara bokstavslås fortsätter infogningsknappen att fungera tills huvudlåstangenten används som lästangent eller om användaren startar om Skärmläsaren. Om Skärmtangenten är inställd på bara Infoga och du försöker skicka ett Skärmkommando från en punktskriftsdisplay fungerar inte dessa kommandon. Så länge Caps Lock-tangenten är en del av kartläggaren för berättartangenten fungerar punktskriftsfunktionen enligt plan. Det finns ett känt problem i automatisk dialogläsning där titeln på dialogen talas mer än en gång. Läget för ett avläsarkommando, som att slå på och av skanningsläge, volym upp och ner, rösthastighet, ändra ordalydelse och kontextkonstruktionskommandon kanske inte meddelas när de körs. Om du tidigare har utfört en sökning med hjälp av läsarens sökfunktion och du tar fram dialogrutan rensas inte texten från fältet. Se dokumentationen för Skärmtangentbordslayout för andra problem som finns i den här utgåvan som gäller Skärmläsaren. (Introduktion till New Narrator Keyboard Layout doc).

Kända problem för utvecklare:

Det finns ett problem i den här versionen som minskar tiden det tar att distribuera och felsöka ett UWP-program på distans till en lokal virtuell maskin eller en emulator. Hoppa över den här flygningen om du litar på att distribuera eller felsöka till en lokal virtuell maskin eller en emulator för din UWP-utveckling. Detta påverkar inte distribution och felsökning på den lokala maskinen, till en fysisk målenhet eller en fjärrmaskin. Följande lösning kan lindra en del av prestationsregressionen här:

Från ett admin PowerShell-fönster kör du Disable-NetAdapterLso cmdlet och skickar in den virtuella switchinformationen med attribut -name.

Exempel: PS C: > Disable-NetAdapterLso -name

Du kan använda Get-NetAdapterLso för att hämta information om virtuell switch för motsvarande Virtual Machine.

Om du installerar någon av de senaste byggnaderna från snabbringen och byter till den långsamma ringen – valfritt innehåll som att aktivera utvecklarläget misslyckas. Du måste stanna kvar i snabbringen för att lägga till / installera / aktivera valfritt innehåll. Detta beror på att valfritt innehåll bara installeras på byggnader som är godkända för specifika ringar. Det har ännu inte släppts en RS5-version till den långsamma ringen.

Kända problem för spelfältet:

Spelfältet kan krascha på x86-maskiner. Framerdokumentet visar ibland inte korrekt över kända spel. CPU-diagrammet visar en felaktig procentandel av användningen i det övre vänstra hörnet. Diagram i prestandapanelen uppdateras inte omedelbart när du klickar på flikar. Användarens spelbild visas inte korrekt, inte ens efter inloggning.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares