Microsoft släpper Windows 10 Redstone 5 Build 17713, lägger till förbättringar av snabb inloggning och anteckningar

0 Shares

Efter att ha rullat ut en ny Windows 10 Insider-byggnad i slutet av förra veckan, återvänder Microsoft med ytterligare en ny version för dem på Fast-ringen.

Programvarugiganten gör en återställning av Skip Ahead-ringen med start från den här byggnaden. Det fokuserar nu på att stabilisera Redstone 5 före lanseringen på hösten, och så kommer Skip Ahead-insiders automatiskt att bytas till snabbringen för tillfället.

SE ÄVEN:

Build 17713 levereras med de vanliga förbättringarna av Microsoft Edge, som den här gången inkluderar per-site media autoplay-kontroller och uppslagsdefinitioner för ord i läsvy, böcker och PDF-filer.

Det finns också Edge PDF-förbättringar, som inkluderar justerade verktygsfältalternativ, förbättringar och möjligheten att fästa / lossa PDF-verktygsfältet.

Den nya versionen innehåller också förbättringar av anteckningar, inklusive sök / ersätt omslag, textzoomalternativ och radnummer med ordomslag. Ytterligare anteckningar ändringar inkluderar:

Förbättrad prestanda när du öppnar stora filer i anteckningar. Anteckningar stöder nu Ctrl + Backspace för att radera föregående ord. Piltangenterna avmarkerar nu korrekt text först och flyttar sedan markören. När du sparar en fil i Anteckningar återställs inte rad- och kolumnnumret till 1. Anteckningar visar nu korrekt linjer som inte passar helt på skärmen.

Build 17713 lägger också till snabb inloggning som låter användare snabbt logga in på en delad Windows 10-dator.

För att aktivera detta:

    Ställ in en delad eller gäst-dator med Windows 10 Ställ in följande policy för att aktivera snabb inloggning (Policy CSP / Authentication / EnableFastFirstSignIn) Med policyn aktiverad, logga in på en delad PC med ditt konto och märk skillnaden!

Windows Defender Application Guard får också ett nytt användargränssnitt i Windows Security i den här versionen.

Allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar inkluderar:

Åtgärdade ett problem där statusen för ett Narrator-kommando, som att växla till och från skanningsläge, volym upp och ner, rösthastighet, ändra ordalydelse och kontext omständighetskommandon kanske inte meddelas när de körs. Åtgärdade ett problem där du kunde se pixel tunna linjer i de flytande skuggorna beroende på var popup-användargränssnittet hade anropats. Åtgärdade ett problem där en del av texten på sidan Inställningar> Sekretess> Filsystem under “Ge appar åtkomst till ditt filsystem” har några ovanliga tecken i stället för mellanslag. Gjorde några förbättringar av prestandan när du laddar sidan Språkinställningar. Åtgärdade ett problem där powercfg / batteryreport saknade siffror på vissa språk. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa appar inte kunde uppdateras via Microsoft Store med felet 0x8007019A om uppdateringen pausades och sedan återupptogs. Justerade utformningen av menyn “Inställningar och mer” https://betanews.com/ “…” i Microsoft Edge så att texten “Nytt inPrivat fönster” inte längre klipps ut och läggs till tips om kortkommandon för att skapa en ny fönster och nytt inPrivat fönster. Åtgärdade ett problem där importerade favoriter i favoritfältet i Microsoft Edge kanske inte alltid laddar favicons. Åtgärdade ett problem som kan resultera i ett inaktivt inPrivate-fönster om det skapades genom att dra en inPrivate-flik från ett befintligt Microsoft Edge-fönster. Åtgärdade ett problem som resulterade i kommentarer med markdown på github.com som inte förhandsgranskades korrekt i Microsoft Edge. När du visar certifikatinformationen för en webbplats i Microsoft Edge är texten nu valbar så att du kan kopiera den om det behövs. Åtgärdade ett problem som resulterade i att vissa webbplatser visar ett oväntat litet tomt verktygstips när du svävar över textfält i Microsoft Edge under föregående flygning. Åtgärdade ett problem där Ctrl-tangentkombinationer i tangentbordslayouten med bred pekskärm inte fungerar i webbplatsens textfält när du använder Microsoft Edge. Åtgärdade ett problem som resulterade i att en öppen PDF i Microsoft Edge kraschade i föregående flygning om du högerklickade på PDF-filen för att visa den generiska snabbmenyn. Fixade en högt slående DWM-krasch i föregående flygning.

Kända problem inkluderar:

Arbetet med att lägga till mörkt tema i File Explorer och dialogrutan Common File fortsätter. Du kommer att märka förbättringar i den här byggnaden, även om det fortfarande finns några saker kvar att göra. Du kan se några oväntat ljusa färger på dessa ytor när de är i mörkt läge och / eller mörkt på mörk text. I vissa fall på datorer med flera bildskärmar kan alla fönster se uppåt och musen matas in till fel plats. Lösningen är att använda Ctrl + Alt + Del för att öppna uppgiftsskärmen och sedan trycka på Avbryt. Upprepa vid behov. När du uppgraderar till den här versionen kommer du att upptäcka att aktivitetsfältets flyouts (nätverk, volym, etc.) inte längre har akrylbakgrund. Arbetar med att förbättra inställningarna för HDR-videor, spel och appar på en ny Windows HD-färgsida under System> Display. Vissa saker fungerar tillfälligt inte; särskilt vissa användare kommer inte att kunna aktivera / inaktivera stöd för HDR-skärm. Program som använder ICC-färgprofiler kan stöta på fel som Access Denied. Detta inkluderar kontrollpanelen för färghantering och växling av färgprofil på vissa Surface-enheter. När du använder inställningen Enkel åtkomst Gör text större kan du se problem med klippning av text eller upptäcka att texten inte ökar i storlek överallt. Du kanske upptäcker att när du interagerar med någon “…” -meny i en modern app (till exempel Microsoft Store) klickar du bara på objekten menyn. Medan menyn är öppen, om du flyttar musen till motsatt sida av appen, bör du hitta en plats där menyalternativen kommer att markeras och du kan interagera med menyn. Du kan också använda tangentbordet medan menyn är öppen för att interagera med det. Ikonen för leveransoptimering i inställningar är bruten i denna version (du ser en ruta).

Kända problem för Skärmläsaren inkluderar:

Microsoft är medveten om ett problem som orsakar att Skärmtalet bleknar när man vaknar från viloläge och arbetar med en fix. När snabbstart avläsaren startar kanske skanningsläget inte är tillförlitligt aktiverat som standard. Microsoft rekommenderar att du går igenom snabbstarten med skanningsläge på. För att verifiera att skanningsläge är aktiverat, tryck på Caps Lock + Mellanslag. När du använder skanningsläge kan du uppleva flera stopp för en enda kontroll. Ett exempel på detta är om du har en bild som också är en länk. Om Skärmtangenten är inställd på bara Infoga och du försöker skicka ett Skärmkommando från en punktskriftsdisplay fungerar inte dessa kommandon. Så länge Caps Lock-tangenten är en del av kartläggaren för berättartangenten fungerar punktskriftsfunktionen enligt plan. Det finns ett känt problem i automatisk dialogläsning där titeln på dialogen talas mer än en gång.

Kända problem för spelfältet är:

Framerdokumentet visar ibland inte korrekt över kända spel. CPU-diagrammet visar en felaktig procentandel av användningen i det övre vänstra hörnet. Diagram i prestandapanelen uppdateras inte omedelbart när du klickar på flikar. Användarens spelbild visas inte korrekt, inte ens efter inloggning.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares