Microsoft släpper Windows 10 Redstone 5 Build 17733 med Dark Theme för File Explorer

0 Shares

Vi kommer närmare lanseringen av nästa stora uppdatering av Windows 10-funktionen, kodnamnet Redstone 5, och Microsoft arbetar hårt med att städa upp saker och rullar ut nya byggnader för Insiders att testa.

Den senaste byggnaden som slog Fast-ringen är Build 17733, som – bland andra ändringar – levererar Dark Theme för File Explorer som startades i Build 17666.

SE ÄVEN:

Andra ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Microsoft tar för närvarande XAML-skuggor offline för tillfället medan det fungerar för att ta itu med vissa problem. Akryl har också tagits bort från vissa popup-kontroller. De kommer tillbaka i ett framtida flyg. Åtgärdade ett problem från nyligen flygningar där touch-tangentbordet kan bli osynligt på skärmen. Åtgärdade ett problem i de senaste flygningarna där komponenter i en anmälan med en förloppsindikator (som den när du använder delning i närheten) kan blinka varje gång förloppsindikatorn uppdateras. Åtgärdade ett problem där på vissa enheter om du återställer din enhet och väljer att behålla filer efter att du loggat in på Windows inte svarar på sidan Ljudinställningar. Åtgärdade problemet där rullgardinsmenyn Hög kontrast blinkade när värdena ändrades.

Förbättringar och korrigeringar för Skärmläsaren

Åtgärdade problemet där Skärmläsaren inte kunde komma åt alla emoji i Touch-tangentbordets emoji-panel. Åtgärdade problemet där Skärmläsaren inte sa “vald” efter att bilden valdes med tangentbordet. Åtgärdade problemet där Touch Narrators fokus förblev på ordet även efter att ha avmarkerat det. Åtgärdade problemet där berättartangenten blev klibbig när du använder kommandot Musläge. Åtgärdade problemet där dialogrutan Narrator’s Command Restore Default inte lästes av Narrator. Åtgärdade problemet där berättarens kopierings- och klistrafunktion skulle säga “urval borttaget” men valet förblev. Åtgärdade problemet där den automatiska dialogrutan för läsaren läste dialogrutan Tilldelning av kommandotangenten två gånger. Förbättrade berättarupplevelsen när man rör sig efter karaktär och meddelar fonetiska uttal. Åtgärdade problemet där Skärmfokus och tangentbordsfokus blev synkroniserade efter att ha navigerat i TreeView-kontrollerna. Åtgärdade problemet där Skärmläsaren missläste räknarappens visning med fokus för värden över 100. Åtgärdade problemet när Skärmläsar QuickStart startades med länken i Skärminställningar, ikonen Skärmläsare skulle visas i aktivitetsfältet. Åtgärdade problemet där Skärmläsaren inte kunde läsa etiketten för dialogrutan för återställning av Word-dokument. Åtgärdade problemet så att Skärmläsaren nu kan navigera i innehållet i New Notepad Status Bar. Åtgärdade problemet där navigering i läsläsarläget inte fortsatte efter att ha flikat in på en länk. Åtgärdade problemet där Skärmläsaren navigerade ut ur webbläsarfönstret Microsoft Edge med hjälp av skanningsläge på vissa webbsidor. Åtgärdade problemet där Skärmläsaren kraschade när utvecklarläget användes och den genererade strängen att visa var noll. Åtgärdade problemet där kontinuerlig läsning av läsaren fastnade på ett tabellelement i vissa HTML-e-postmeddelanden.

Kända problem i denna version inkluderar:

Din dator kommer att bugchecka (GSOD) när du tar bort en lokal mapp som synkroniseras med OneDrive. Att klicka på en länk för att starta en app från en annan app kanske inte fungerar för vissa Insiders. När du uppgraderar till den här versionen kommer du att upptäcka att aktivitetsfältets flyouts (nätverk, volym, etc.) inte längre har akrylbakgrund. När du använder inställningen Enkel åtkomst Gör text större kan du se problem med klippning av text eller upptäcka att texten inte ökar i storlek överallt. På Windows 10 i S-läge kan starta Office i butiken kanske inte starta med ett fel om att en .dll inte är utformad för att köras på Windows. Felmeddelandet är att en .dll “antingen inte är utformad för att köras på Windows eller att den innehåller ett fel. Försök att installera programmet igen …” Vissa människor har kunnat kringgå detta genom att avinstallera och installera om Office från Store. När du använder läsaren Skannerläge kan du uppleva flera stopp för en enda kontroll. Ett exempel på detta är om du har en bild som också är en länk. Detta är något som Microsoft aktivt arbetar med. När du använder läsaren Skanningsläge Skift + markeringskommandon i Microsoft Edge markeras inte texten ordentligt. Undersöker en potentiell ökning av Start-tillförlitlighet och prestandafrågor i denna version. Efter att ha ställt in ett Windows Mixed Reality-headset för första gången på den här versionen med rörelseknappar, kan kontrollerna behöva paras ihop en andra gång innan de visas i headsetet. När du använder en uppslukande app för Windows Mixed Reality, som säger “Ficklampa på”, kanske inte ficklampans funktion aktiveras trots att statusen visas som aktiv på Start-menyn.

0 Shares