Microsoft släpper Windows 10 Redstone 5 Build 17741 med enklare åtkomst till din telefon

0 Shares

Microsoft kanske har tagit sin nya Your Phone-app för icke-insiders, men den är fortfarande tillgänglig för dem som är i Fast-ringen, och den här nya byggnaden, den andra denna vecka, introducerar ett nytt sätt att få den.

Om du inte är bekant kan din telefonapp Android-användare visa sina foton på en Windows 10-dator. En iOS-version är på gång.

SE ÄVEN:

Build 17741 introducerar en ny skrivbordsstift som tar dig direkt till din telefonapp för snabbare åtkomst till ditt Android-innehåll. Du kan också komma åt den via listan Alla appar i Start-menyn eller söka efter den nya appen.

Andra allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar i denna version inkluderar:

Microsoft har uppdaterat Emoji-panelen för att nu stödja sök- och verktygstips för Emoji 11-emoji som nyligen lades till. Dessa nyckelord kommer också att fylla i textförutsägelser när du skriver med pek-tangentbordet. Åtgärdade ett problem där aktivitetsfältets utflyttningar (nätverk, volym, etc.) inte längre hade akrylbakgrund i de senaste byggnaderna. Åtgärdade ett problem som påverkade vissa appar där nästa gång appen lanserades skulle den bara visa sin systray-ikon (och inte motsvarande öppna appfönster) efter att ha avslutat appen från systray-ikonen. Åtgärdade ett problem i de senaste byggnaderna vilket resulterade i att Spotlight tog ovanligt lång tid att byta bild efter att ha valt “Inte ett fan” under “Gillar vad du ser?” Microsoft uppdaterar bildstorleksgränsen för urklippshistorik (WIN + V) från 1 MB till 4 MB för att tillgodose den potentiella storleken på skärmdumpar i helskärm tagna på enheter med hög DPI. Åtgärdade ett problem där om du öppnade Cortana och sedan klickade på anteckningsbok-ikonen innan du startade din sökning, då fönstret skulle bli trunkerat. Åtgärdade ett problem där om Action Center redan var öppet, skulle Skärmläsaren inte meddela inkommande aviseringar. Åtgärdade ett problem som resulterade i att autoplay-aviseringar inte visades nyligen förrän du tryckte på WIN. Åtgärdade ett problem där om du fick en rostat bröd, avvisade den manuellt och omedelbart fick en ny rostat bröd, skulle du höra den andra rostat brödet men inte visas. Åtgärdade ett problem där om inställningarna var öppna för “Bluetooth och andra enheter” och sedan minimerades till aktivitetsfältet när du försökte återuppta appen skulle inställningarna krascha. Åtgärdade ett problem från senaste byggnader där första gången du manuellt valde datumet i Inställningar för datum och tid skulle det återgå till 1 januari. Åtgärdade ett problem som resulterade i att Min / Max-knapparna i Microsoft Store-appramen överlappade appinnehållet om det var öppet när man bytte från surfplatteläge till skrivbordsläge. Åtgärdade ett problem från de senaste byggnaderna vilket resulterade i att delmålsfönster (aka appen du väljer när du uppmanades från Share UI) inte stängdes när du tryckte på Alt + F4 eller X. Fixade ett problem som resulterade i att IME inte kunde skriva östasiatiska tecken i formulär i Microsoft Edge. Gjorde några justeringar för att förbättra mängden CPU som cdpusersvc använder.

Kända problem inkluderar:

Din dator kommer att bugchecka (GSOD) när du tar bort en lokal mapp som synkroniseras med OneDrive. När du använder inställningen Enkel åtkomst Gör text större kan du se problem med klippning av text eller upptäcka att texten inte ökar i storlek överallt. Skärmläsaren läser ibland inte i appen Inställningar när du navigerar med hjälp av Tabb- och piltangenterna. Försök att byta till läget Skärmläsare tillfälligt. Och när du inaktiverar skanningsläget igen läser Skärmläsaren nu när du navigerar med hjälp av Tab och piltangenten. Alternativt kan du starta om Skärmläsaren för att kringgå problemet. Efter att ha ställt in ett Windows Mixed Reality-headset för första gången på den här versionen med rörelseknappar, kan kontrollerna behöva paras ihop en andra gång innan de visas i headsetet.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares