Microsoft släpper Windows 10 Spring Creators Update Build 17107 för snabb ring

0 Shares

Vi kommer allt närmare lanseringen av nästa stora uppdatering av Windows 10-funktioner. Ryktas om att kallas Spring Creators Update, det innehåller ett antal högt profilerade nya funktioner och förbättringar.

Förra veckan lanserade Microsoft två nya Insider-byggnader – en för dem på Fast-ringen och en för dem som valde att hoppa över (den första i Redstone 5-grenen). Idag levererar mjukvarugiganten en byggnad bara för dem på Fast-ringen.

SE ÄVEN: Fall Creators Update nu på 85 procent av Windows 10-datorer

Som du sannolikt förväntar dig, med Build 17107 som kommer så nära den officiella Redstone 4-lanseringen, finns det inga större nya funktioner, även om det introducerar en förändring i beteendet för Windows Update. Microsoft förklarar det nya tillvägagångssättet: “nu när Windows Update skannar, laddar ner och installerar på en dator med växelström kommer det att förhindra att datorn går i viloläge när den inte används aktivt, i upp till 2 timmar när den får en uppdatering för att ge Windows Update mer möjlighet att lyckas. “

Allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar för PC inkluderar:

Åtgärdade ett problem där Inställningar skulle krascha när du försökte öppna teman. Åtgärdade ett problem där inställningsbrickan inte hade något namn om du fäst det till Start. Uppdaterat ‘Om inställningar’ för att med en överblick inkludera poster för de två nya Windows Defender-pelarna (Kontoskydd och enhetssäkerhet). Fixade ett skrivfel i Storage Sense Settings. Åtgärdade ett problem som resulterade i att alla rullgardinsmenyer i Inställningar verkade tomma tills de klickades. Åtgärdade ett problem som kan leda till att Inställningar kraschar efter att ha navigerat till och lämnat Ljudinställningar. Åtgärdade ett problem där stängning av vissa appar efter användning i app-sökning kan leda till att de hänger på stänkskärmen nästa gång de lanserades. Åtgärdade ett problem där anslutning av en extern optisk enhet (DVD) orsakar en Explorer.exe-krasch. Åtgärdade ett problem som resulterade i att hamburgarknappen i Windows Defender överlappade hemknappen. Åtgärdade ett problem där vissa spel som använder Easy Anti Cheat kan leda till att systemet upplever en bugcheck (KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED). Åtgärdade ett problem med längre förseningar än normalt under installationen till 88 procent. Vissa förseningar var så långa som 90 minuter innan de gick framåt. Åtgärdade ett problem som ledde till att Windows Defender offline-skanning inte fungerade i senaste byggnader. Vissa insiders kan ha märkt ett nytt meddelande när de håller ner strömbrytaren som säger “Släpp strömbrytaren. Vi behöver bara några sekunder till för att stänga av.” Detta är en enda insiderfunktion som samlar in ytterligare diagnostiska data för situationer där du håller ned strömbrytaren för att återställa ett system som inte svarar eller inte fungerar. Det är viktigt att notera att det inte är lämpligt att stänga av / starta om ett system som fungerar korrekt genom att hålla ned strömbrytaren. Se den här supportsidan för ytterligare information om hur du stänger av din dator på rätt sätt.

Kända problem inkluderar:

Knapparna i spelfältet är inte centrerade korrekt. Om du väljer ett meddelande efter att du har tagit en skärmdump eller ett klippklipp öppnas Xbox-appens startskärm istället för att öppna skärmdumpen eller spelklippet. Efter installationen vid den första användaruppmanade omstarten eller avstängningen har ett litet antal enheter upplevt ett scenario där operativsystemet inte kan laddas ordentligt och kan komma in i ett omstartsloopläge. För drabbade datorer kan stängning av snabbstart kringgå problemet. Om inte, är det nödvändigt att skapa en startbar ISO på en USB-enhet, starta i återställningsläge, och detta möjliggör förbikoppling. Att riva en PDF-flik i Microsoft Edge resulterar i en bugcheck (GSOD).

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares