Microsoft släpper Windows 10 Spring Creators Update Build 17123 till snabbringen

0 Shares

Förutom att släppa en ny Windows 10 Redstone 5-byggnad till Insiders på Skip Ahead, lanserar Microsoft idag också en ny Spring Creators Update-byggnad för Insiders på den snabba ringen.

Build 17123 kommer bara tre dagar efter Build 17120 och åtgärdar ett antal problem. Det introducerar också High Efficiency Image File Format (HEIF) för Windows 10 och Photos-appen.

SE ÄVEN:

HEIF är en bildbehållare som använder moderna codecs som HEVC för att förbättra bildkvaliteten och komprimeringen. Med den här versionen kan du visa bilder i det här formatet, men inte redigera dem. Det finns också en annan fångst här – du måste gå med i Windows App Preview Program för Photos-appen och köra marsversionen av Photos-appen (version 2018.18022.13740.0 eller senare).

Microsoft beskriver följande kända problem relaterade till Windows Mixed Reality i denna version:

Undersöker rapporter om en prestationsregression för Windows Mixed Reality på hybridbärbara datorer i denna version. I vissa fall kommer inte inkorgsapparna att laddas in i Windows Mixed Reality och nyligen placerade Hologram kan vara tomma. Att starta om Windows Mixed Reality bör lösa båda problemen. Ibland kan det uppstå en lång fördröjning och omstart av blandad verklighet vid övergång till en ny plats (Skyloft eller Cliff House).

Och följande korrigeringar:

Det omgivande ljudet i Skyloft borde nu ha rätt volym. Att starta butiken från filmer och tv bör inte längre krascha någon av apparna. 360-videor ska återges korrekt inuti Edge-appen och 360 Viewer kan startas direkt från Store-appen.

Allmänna ändringar, förbättringar och korrigeringar för denna version inkluderar:

Åtgärdade ett problem från den senaste flygningen på datorer med Dolby Access-appen installerad och utgången Dolby Atmos-licens, där Windows Audio-tjänsten (audiosrv) skulle krascha med ett undantag för stacköverflöde och datorn inte hade ljud. Åtgärdade ett problem som resulterade i en felkontroll med felmeddelandet SECURE_KERNEL_ERROR under de senaste flygningarna. Från och med Build 17063 gjordes en ändring som kan ha orsakat att vissa äldre drivrutiner inte laddades ordentligt. Detta kan ha orsakat uppdateringsfel eller bugchecks (GSOD) strax efter att datorn startades om. Denna version innehåller korrigeringar för detta som ska förhindra att dessa uppdateringsfel och bugchecks uppstår. Microsoft gör en förändring relaterad till den inbäddade handskriftspanelen, så om du utför en ren installation, återställ din dator eller uppgraderar direkt till den här versionen från Fall Creators Update kommer den nya upplevelsen att vara avstängd som standard. Inställningen förblir på för Insiders som har uppgraderat från tidigare byggnader där den var aktiverad och kan aktiveras av vem som helst med en penna-kompatibel enhet via alternativet “Skriv direkt i textfält” under Bläckinställningar för penna och Windows.

Kända problem i denna version inkluderar:

Om du hade din telefon länkad till din dator före uppgraderingen, kommer du att upptäcka att den har blivit länkad efter uppgraderingen. Du kan länka telefonen igen från Inställningar> Telefon.

Fotokredit: charnsitr / Shutterstock

0 Shares