Microsoft släpper Windows Terminal 1.0, ladda ner det nu

0 Shares

På sin Build-utvecklarkonferens förra året tog Microsoft omslag från sin Linux-inspirerade Windows Terminal. Detta låter användare komma åt kommandotolken, PowerShell och WSL (Windows Subsystem för Linux) på ett ställe.

Sedan dess har Microsoft lagt till ytterligare funktioner, till exempel flera rutor och ombeställning av flikar, över ett antal förhandsgranskningsversioner. Senast har mjukvarugiganten lagt till musstöd och dubbletter. Idag, på den virtuella Build 2020, meddelar företaget att Terminal har nått milstolpen 1.0.

Microsoft säger om den nya terminalen:

Windows Terminal är en modern, snabb, effektiv, kraftfull och produktiv terminalapplikation för användare av kommandoradsverktyg och skal som Command Prompt, PowerShell och WSL. Dess huvudfunktioner inkluderar flera flikar, rutor, Unicode- och UTF-8-teckenstöd, en GPU-accelererad textåtergivningsmotor och anpassade teman, stilar och konfigurationer.

Du kan ladda ner den stabila versionen från Microsoft Store (Microsofts föredragna alternativ) eller GitHub eller från Downloadcrew. Du kan ta reda på mer i det här blogginlägget. Windows Terminal-dokumentationen kan nås på aka.ms/terminal-docs.

Microsoft har också meddelat en förhandsgranskningskanal för Windows Terminal. Du kan ladda ner Windows Terminal Preview från Microsoft Store eller från GitHub-utgivningssidan.

I andra Build-nyheter har Microsoft introducerat Project Reunion för att göra det lättare att förena Win32- och UWP-appar.

0 Shares