Microsoft släpper Windows Terminal 1.6 förhandsgranskning komplett med nytt inställningsgränssnitt

0 Shares

Windows Terminal

Det är bara några dagar sedan vi meddelade dig om en estetisk förändring som kommer till Inställningar i Windows Terminal. Nu har den stora dagen kommit, och Microsoft har släppt version 1.6 av sitt kraftfulla och mångsidiga kommandoradsverktyg.

Förhandsgranskning av Windows Terminal 1.6 är den första uppdateringen som ser dagens ljus 2021, och medan det nya användargränssnittet för inställningar är den stora nyheten finns det också många andra förbättringar.

Se även:

Som vi pratade om nyligen betyder ändringen till Inställningar att den nu faktiskt har ett användargränssnitt snarare än att kräva att användare redigerar en JSON-fil för att göra ändringar i appen. Det finns dock en liten konfiguration du behöver göra för att komma åt den – se nedan för detaljer.

Terminal 1.6 ser också ankomsten av experimentellt stöd för HLSL-pixelskuggare, och i denna version avslöjar hyperlänkar sig på svävar även när fönstret inte är fokuserat.

Microsoft skriver om den senaste versionen på GitHub:

I FÖRSIKT I DAG: Terminal har nu en valfri redigerare för grafiska inställningar! Tills den är redo för bästa sändning, är den gömd bakom en icke-standard-tangentbindning. (# 8048) För att binda inställningarna UI till Ctrl + Skift + ,, lägg till följande i dina tangentbindningar / åtgärder.

{“command”: {“action”: “openSettings”, “target”: “settingsUI”}, “keys”: “ctrl + shift +,”},

Inställningsredigeraren blir standardåtgärden för menyalternativet Inställningar och tangentbindning i en framtida version. Följ med på # 6800 för kompletteringsstatistik och feedback från samhället!

Det finns många andra ändringar, korrigeringar och förbättringar, inklusive stöd för startåtgärder. Det är nu också möjligt att dra och släppa ett bredare utbud av objekt till ett terminalfönster, och det finns ett stort antal buggfixar – alla detaljer finns tillgängliga på GitHub.

Du kan ladda ner Windows Terminal Preview v1.6.10272.0 här.

0 Shares