Microsoft släpper Windows Terminal 1.7 Preview med stöd för enstaka inställningar och fjärrkontroll

0 Shares

Windows Terminal

Det har gått en månad sedan Microsoft släppte Windows Terminal 1.6 Preview, den första uppdateringen 2021 av dess kraftfulla kommandoradsverktyg. Det förde med sig ett nytt gränssnitt för inställningar, liksom olika andra mindre förbättringar.

Programvarugiganten lanserar nu Terminal 1.7 Preview, ett drag som innebär att Terminal 1.6 nu är allmänt tillgänglig för alla Windows 10-användare.

Terminal 1.7 förhandsvisning är en ganska omfattande uppdatering, med massor av förändringar och förbättringar, inklusive att ge användarna möjlighet att starta nya instanser av Terminal i ett separat fönster, i ett fönster på samma skrivbord eller i något befintligt fönster.

Inställningsgränssnittet som introducerades i Terminal 1.6 är standardinställningsupplevelsen nu, och det finns också en användbar skrivskyddad funktion som förhindrar att du av misstag skriver i ett fönster.

Den fullständiga förändringsloggen är som följer:

Funktioner

Terminal stöder nu eninstans och fjärrkontroll!
Du kan konfigurera om nya instanser av Terminal startar i ett nytt fönster (# 9118) För närvarande är standard att starta i ett nytt fönster. Tillgängliga alternativ inkluderar lansering i “ett nytt fönster”, “ett fönster på samma skrivbord”, “alla befintliga fönster”, “ett helt slumpmässigt fönster” Jag beklagar att meddela dig att det sista alternativet var ett skämt. Den nya Windows-åtgärden (bunden till Ctrl + Skift + N som standard) skapar ett nytt fönster (# 9208) wt kan nu köra kommandon i alla fönster som redan finns med wt -w # (# 8898) Du kan ange wt -w – 1 för att tvinga skapandet av ett nytt fönster även om du har inaktiverat det med Windowing Behaviors. Om du anger ett fönster som inte finns (wt -w 1048576) kommer ett nytt fönster att skapas med det ID (!) Windows som aktiveras via fjärrkontroll kommer att dras till förgrunden (# 9137) Inställningsgränssnittet, först släppt i 1.6-förhandsvisning, är nu standardinställningsupplevelsen (# 9224) Inställningsgränssnittet har inaktiverats i den stabila utgåvan för att ge oss mer tid att upprepa det. Terminal stöder nu fokus-följer-musläget bland rutorna för den autentiska X11-känslan (tack @ Don-Vito!) (# 8965) (# 9198) Du kan nu markera en ruta som skrivskyddad – den kan inte stängas och kommer att varna dig om du skriver in det (tack @ Don-Vito!) (# 8867) (# 9107) Nu kan du binda findNext och findPrev-åtgärder för att gå till föregående / nästa sökning (respektive) (tack @Hegunumo!) (# 8917) Det finns en ny global inställning, centerOnLaunch (boolean, default false) som avgör ganska mycket vad den säger på burken (# 9036) Vi har nu stöd för att ladda profiler och färgscheman från hjälpfragment från applikationer. Se dokumentationen för fragmenttillägg för mer information! (# 7632)

Ändringar

Denna version av Terminal levereras med Cascadia Code 2102.25, som innehåller ett antal buggfixar till 2102.03-utgåvan. Du kan nu undertrycka den något irriterande “Touch-tangentbordet och dialogrutor som hindrar mig från att göra mitt jobb” -tjänstvarning med inputServiceWarning globala inställningar (boolean; standard sant) (tack @WVVxm!) (# 9015) Flikens klockikon kommer nu att visas upp även när visuell belling är inaktiverad (# 9212) Zoom-, klock-, skrivskydds- och förloppsindikatorerna kommer nu att visas i flikomkopplaren (tack @ Don-Vito!) (# 9041) (# 9076) Ett antal tangenter som inte korrekt rapporterade sin Ctrl-status gör det nu (tack @lhecker!) (# 8870) Leonards fixade Ctrl + Alt + 2 för att skicka ordentligt ^[^ @ (tack @lhecker!) (# 5272) Vi har omprövat hur terminalinställningar sprider sig från din profil till en terminal, så rapportera eventuella problem där dina inställningar går förlorade / ignoreras / flimmer / etc. (# 8602) Webbadresser under filschemat anses inte längre ogiltiga (# 7526)

Inställningar UI

Åsidosatta inställningar kommer nu att visa en “återvänd” -pil som låter dig rensa det övergripande värdet (# 8919) (# 9079) Du kan nu skriva en huvudsökning i kombinationsrutor (# 9206) Sidan för färgscheman har fått en enorm redesign (tack @ Chips1234 , @mdtauk, @ carlos-zamora!) (# 9196) Vi har lagt till en enkel skrivskyddssida i inställningarna som visar dina nyckelbindningar (# 9253)

VT-stöd

Terminal stöder nu “parentes klistra in” -läget (DECSET 2004) och filtrerar bort alla kontrolltecken även under icke-parentes (“plebian”) klistra in (tack @ skyline75489!) (# 9034) Vi stöder nu XTPUSHSGR och XTPOPSGR, sekvenser som kommer att manipulera en 10-djup “SGR-stack” (tack @jazzdelightsme!) (# 1978) XTPUSH / POPSGR är avsedda att tillåta applikationer att bättre samordna sina färger. I stället för att återställa till standardfärgerna i slutet av en körning, an
ett upplyst program kan trycka på en “stackram” innan den byter färg, ändra dem och sedan popa upp den ramen när den är klar. Denna sekvens blev först tillgänglig i xterm-334. Du kan nu “kedja” OSC 10, 11 och 12 färgförändringar (tack @ skyline75489!) (# 8999)

Bug fixar

Du kan nu navigera i flikfärgsväljaren med riktningspilarna (tack @ BenConstable9!) (# 9144) Vi försöker att inte avvisa markeringen när du använder en Windows-tangentgenväg (tack @ imaginär-person!) (# 9163) Vi har säkerställt att hyperlänkar undertrycks när pekaren lämnar terminalen (tack @ Don-Vito!) (# 9195) Piltangenterna ska fungera i flikomkopplaren en gång till (tack @ Don-Vito!) (# 9140) Byggsystemet lämnade en avvikande 600kb-fil i vårt paket, som vi nu har tagit bort (vilket gör paketet mindre!) (# 9153) Fokus bör nu återvända till terminalen efter att du har avvisat fliken byta namn på fältet (tack @Don -Vito!) (# 9162)

Du kan ladda ner Windows Terminal Preview v1.7.572.0 härifrån.

0 Shares