Microsoft släpper Windows Terminal 1.9-förhandsvisning med nytt jordbävningsläge och mer

0 Shares

Windows Terminal

Den här veckan är Windows Terminal andra födelsedag, och för att fira Microsoft har släppt en ny uppdatering som introducerar ett antal viktiga ändringar och tillägg.

En av de största förändringarna i Windows Terminal Preview 1.9 är möjligheten att ställa in den som din standard terminalemulator, men det finns också ändringar i Inställningar – som har ett faktiskt gränssnitt nu snarare än att kräva JSON-redigering. Utöver detta finns det ett nytt jordbävningsläge för enkel terminalåtkomst.

Se även:

Den nyligen lanserade förhandsversionen innebär att den nuvarande stabila versionen av verktyget är Windows Terminal 1.8. Men för alla som vill hålla sig uppdaterad med alla de senaste funktionerna så snart som möjligt, är det förhandsgranskningsbygget som är av intresse. Ett av de största tillskotten till den här nya byggnaden är “skakningsläge”, vilket är perfekt för alla som letar efter direkt tillgång till Terminal.

Microsoft skriver Kayla om de nya funktionerna på Windows Command Line-bloggen:

Windows Terminal kommer nu med jordbävningsläge! Med Quake-läge kan du snabbt öppna en ny terminalinstans var som helst i Windows genom att skriva Vinna + . Skalvfönstret visas på den övre halvan av skärmen och kan enkelt avvisas med samma kortkommando. Om du vill anpassa ytterligare hur du kan kalla terminalen, kolla in de nya funktionerna vi har lagt till för global kallelse på vår dokumentsida.

Notera: Du kan inte binda jordbävningsläge till en tangentbordsgenväg som redan är bunden i operativsystemet. Detta inkluderar PowerToys-användare som har Vinna + bunden till FancyZones layoutredigerare. PowerToys-teamet ändrade nyligen sin standardgenvägsgenväg till Vinna + Flytta + för att undvika denna konflikt.

Andra nya funktioner i denna förhandsgranskningsbyggnad inkluderar möjligheten att skapa nya profiler, stöd för arabiska och hebreiska tecken, ett kursiverat Cascadia-kodalternativ och olika korrigeringar och förbättringar:

Diverse förbättringar

Du kan nu inaktivera URL-detektering med den globala inställningen “experimentell.detectURLs”.

Den senast valda pivoten förblir vald när du navigerar genom profilsidor i inställningsgränssnittet (Tack @kovdu!).

När du väljer ett färgschema med kommandopaletten uppdateras terminalen med en förhandsgranskning av var och en innan den väljs.

Du kan nu ta bort efterföljande vita blanksteg när du kopierar text (tack @ Don-Vito!).

Bug fixar

Terminalen kraschar inte längre när du ställer in en flikfärg med kommandoradsargumentet –tabColor.

Listrutan öppnas inte längre slumpmässigt i uppriktningen (Tack @ mpela81!).

Långa verktygstips klipps inte längre av (tack @ Don-Vito!).

Klicka på fliken för att fokusera fönstret nu fokuserar faktiskt terminalfönstret.

Förhandsgranskning av Windows Terminal 1.9 är tillgänglig för nedladdning från Microsoft Store och GitHub

0 Shares