Microsoft släpper Windows Terminal Preview 1.1 och är full av nya funktioner

0 Shares

Förhandsgranskning av Windows Terminal 1.1

Det är bara en månad sedan Microsoft släppte den första färdiga versionen av Windows Terminal och bara en vecka sedan företaget publicerade sin färdplan för Terminal 2.0. Starta resan mot version 2, en förhandsversion version Windows Terminal 1.1 är nu tillgänglig.

Även om detta bara är en x.1-version, har Microsoft faktiskt lagt till en hel del i verktyget med den här uppdateringen. I enlighet med Microsofts släppschema, förutsatt att inga problem dyker upp, kommer alla funktioner som finns i den här förhandsversionen att migrera till huvudversionen nästa månad. Så vad finns det att se fram emot? Höjdpunkter inkluderar möjligheten att byta namn på flikar och stöd för en ny grupp kommandoradsargument.

Se även:

Men det slutar inte där. För alla som bor i Terminal dag in, dag ut, finns det ett nytt alternativ att appen startar automatiskt med Windows. För att hjälpa till med både estetik och användarvänlighet finns det stöd för teckensnittsvikter som en ny profilinställning, och en ny färgväljare har lagts till i högerklickmenyn med flikar, vilket gör det enkelt att fånga hexkoder eller RGB-värden.

Över på Microsoft-utvecklarbloggen avslöjar Kayla Cinnamon, programledare för Windows Terminal, Console, Command Line och Cascadia Code, mer av de nya funktionerna:

Alt + Klicka för att öppna en ruta

Om du vill öppna en profil från rullgardinsmenyn som en ruta i det aktuella fönstret kan du klicka på den medan du håller ned Alt. Detta öppnar den profilen i en ruta med funktionen för automatisk delning, som delar det aktiva fönstret eller rutan över den längsta längden.

Byta namn på

I samma snabbmeny där färgväljaren lever har vi lagt till ett alternativ för att byta namn på en flik. Om du klickar på detta ändras din flikrubrik till en textruta där du kan byta namn på din flik för den terminalsessionen.

Kompakt storlek

Tack vare WinUI 2.4 har vi lagt till kompakt flikstorlek som ett alternativ för flikarna i tabWidthMode global inställning. Detta krymper varje inaktiv flik till ikonens bredd, vilket ger den aktiva fliken mer utrymme för att visa dess fullständiga titel.

“tabWidthMode”: “kompakt”

Nya argument för kommandoraden

Vi har lagt till några ytterligare kommandon för att använda som argument när vi ringer till wt från kommandoraden. Den första är –maximized, -M, som startar Windows Terminal som maximerad. Den andra är – fullscreen, -F, som startar Windows Terminal som helskärm. Dessa två kommandon kan inte kombineras.

Det sista är –title, som låter dig anpassa flikens titel innan du startar Windows Terminal. Detta beter sig precis som inställningen tabTitle-profil.

Notera: Om du har både Windows Terminal och Windows Terminal Preview installerat kommer wt-kommandot att använda Windows Terminal och kommer inte att ha dessa nya argument förrän i juli 2020. Du kan ändra den exekverbara wt så att den pekar på Windows Terminal Preview genom att följa denna handledning.

Öppna standard.json med tangentbordet

Om du vill öppna filen defaults.json med tangentbordet har vi lagt till en ny standardnyckelbindning av “ctrl + alt +”. Kommandot openSettings har fått nya åtgärder som gör att du kan öppna inställningar.json-filen, defaults.json-filen eller båda med “settingsFile”, “defaultsFile” respektive “allFiles”.

{“command”: {“action”: “openSettings”, “target”: “defaultsFile”}, “keys”: “ctrl + alt +,”}

Det finns också många felkorrigeringar.

Windows Terminal Preview 1.1 är tillgänglig för nedladdning från Microsoft Store eller från GitHub-utgivningssidan.

0 Shares