Microsoft släpper Windows Terminal Preview v0.10 och lägger till musstöd och dubbla rutor

0 Shares

Förhandsgranskning av Windows Terminal v0.10

Förra månaden såg vi Microsoft släppa den “kompletta” Windows Terminal Preview v0.9, och nu har företaget pressat ut v0.10.

Även om Microsoft sa att den tidigare versionen var “den sista versionen av Terminal som kommer att innehålla nya funktioner före v1-utgåvan”, introducerar den här uppdateringen två nya. Först och främst är musinmatningsstöd i Windows Subsystem for Linux (WSL) -applikationer.

Se även:

Musinmatningsstöd finns också i Windows-applikationer som använder virtuell terminal (VT) -ingång. Microsoft säger att: “Detta betyder att applikationer som tmux och Midnight Commander känner igen när du klickar på objekt i terminalfönstret! Om ett program är i musläge kan du hålla ner Skift för att göra ett val istället för att skicka VT-ingång”.

Det finns också ett nytt alternativ Duplicate Pane som gör det möjligt att öppna en ny ruta med en dubblettprofil för den för närvarande fokuserade rutan.

Den här förhandsversionen innehåller också ett antal buggfixar:

Textbeteendet när det reflekterar vid ändring av fönstrets storlek förbättras avsevärt! Gränserna när du använder mörkt tema är inte längre vita! Om du har aktivt dold aktivitetsfältet och din terminal är maximerad visas aktivitetsfältet nu när du håller musen över botten av skärmen. Azure Cloud Shell kan nu köra PowerShell, acceptera musinmatning och följa önskat skal efter eget val. Pekplattan och pekskärmen rullar nu i normal takt.

Windows Terminal Preview v0.10 är tillgänglig för nedladdning från Microsoft Store eller från GitHub-utgivningssidan. Windows Terminal v1 kommer att släppas i maj.

0 Shares