Microsoft släpper Windows Terminal Preview v0.9 och det är komplett med funktioner

0 Shares

Windows Terminal

Microsoft har släppt Windows Terminal Preview v0.9 med en mängd nya funktioner och alternativ. Företaget säger att den här uppdateringen är den senaste versionen som kommer att innehålla nya funktioner innan v1 lanseras.

När det gäller vad som är nytt finns det mycket att utforska. Den senaste versionen av Windows Terminal kommer nu att upptäcka vilken version av PowerShell som helst och automatiskt skapa en profil åt dig, och alias för wt-körning stöder nu kommandoradsargument.

Se även:

Kommandoradsargument för alt för wt-utförande är en viktig förändring som ger användarna mycket mer kontroll över saker. För alla som ofta arbetar med flera flikar och är trötta på att behöva bekräfta att stänga var och en av dem, det finns goda nyheter – du kan nu ställa in “confirmCloseAllTabs” till sant högst upp i din profiler.json-fil och aldrig bli plågad av bekräftelsen meddelandet igen.

I ett inlägg om utgåvan lyfter Microsoft fram ett antal andra förbättringar och buggfixar:

Tillgänglighet: Du kan nu navigera ord för ord med hjälp av Skärmläsare eller NVDA! Du kan nu dra och släppa en fil till terminalen och filvägen skrivs ut! Ctrl + Ins och Shift + Ins är som standard bundna för att kopiera respektive klistra in! Nu kan du hålla ned Skift och klicka för att utöka ditt val! VS-kodnycklar som används för nyckelbindningar stöds nu (dvs. “pgdn” och “pagedown” är båda giltiga)! Tillgänglighet: Terminalen kraschar inte när Skärmläsaren är igång! Terminalen kraschar inte när du anger en ogiltig bakgrundsbild eller ikonväg! Våra popup-dialogrutor har alla nu rundade knappar! Sökrutan fungerar nu ordentligt i hög kontrast! Vissa ligaturer blir mer korrekt!

Du kan ladda ner Windows Terminal från Microsoft Store eller från GitHub-utgivningssidan.

0 Shares