Microsoft slår sig samman med Walmart för att ta emot Amazon med molnteknik

0 Shares

Walmart tecken

Microsoft har meddelat att de har bildat ett strategiskt partnerskap med detaljhandelsjätten Walmart för att “göra shopping snabbare och enklare för miljontals kunder runt om i världen”.

I det femåriga avtalet mellan de två företagen kommer Walmart att använda Microsofts molnteknologilösningar som Microsoft 365 och Azure. Återförsäljaren använder redan vissa Microsoft-tjänster, men med det nya partnerskapet expanderar det till molnverktyg som använder maskininlärning och artificiell intelligens.

Se även:

Microsoft- och Walmart-ingenjörer ska arbeta tillsammans och migrera stora delar av walmart.com och samsclub.com till Azure, eftersom detaljhandlarna ser ut att stärka sin position och bättre konkurrera med Amazon. De kommer också att samarbeta i bedömnings-, utvecklings- och supportfasen för att flytta hundratals befintliga applikationer till molnbaserade arkitekturer. Satya Nadella, VD för Microsoft, välkomnade det nya samriskföretaget och sa:

Walmart är en banbrytande återförsäljare, engagerad i att bemyndiga sina anställda och leverera den bästa upplevelsen för sina kunder var de än är. Världens ledande företag körs på vårt moln, och jag är glad att samarbeta med Walmart för att påskynda deras digitala omvandling med Microsoft Azure och Microsoft 365.

Med Amazon Go som har hjälpt till att eliminera kassan, försöker andra återförsäljare att hålla jämna steg. Walmart VD Doug McMillon sa:

Walmarts engagemang för teknik är centrerat kring att skapa otroligt praktiska sätt för kunder att handla och ge medarbetare möjlighet att göra sitt bästa. Walmart är ett folkledt, tekniskt bemyndigat företag och vi är glada över vad detta teknologipartnerskap kommer att ge för våra kunder och medarbetare. Oavsett om det kombineras med vår smidiga molnplattform eller utnyttjar maskininlärning och artificiell intelligens för att arbeta smartare, tror vi att Microsoft kommer att vara en stark partner för att driva vår förmåga att innovera ännu längre och snabbare.

Bildkredit: Jonathan Weiss / Shutterstock

0 Shares