Microsoft slöser konsolspelets helighet med Xbox One-mus- och tangentbordsstöd

0 Shares

Game kastrull

Microsoft tar många bra beslut, men tyvärr drar det också många boners. Jag menar, Windows 8 … behöver jag säga mer? Jag gör? okej. Bob, Kin, Windows Phone – du får idén.

Ett område där Microsoft gör mycket bra är med Xbox. Uppriktigt sagt är det mycket imponerande att Windows-tillverkaren är så framgångsrik på spelmarknaden. Visst, Sony klarar sig mycket bättre med PlayStation 4, men jag avviker. Tyvärr gör Microsoft ett stort misstag med ett nyligen meddelande – stöd för mus och tangentbord för Xbox One.

“Med det här nya ingångsstödet på plattformsnivå kan utvecklare nu bygga mus- och tangentbordsstöd i sina spel om och hur de väljer. Det är viktigt att notera att mus- och tangentbordsstöd för spel läggs till titel för titel, helt och hållet efter utvecklarens eget gottfinnande. För alla andra titlar ändras ingenting. Mus- och tangentbordsinmatning är inte aktiverat som standard för spel. Varje utvecklingsteam känner till sina titlar bäst och vi stöder dem för att skapa rätt upplevelse för sina spel efter eget tycke, för att säkerställa en optimal och rättvis spelupplevelse. Warframe kommer att vara en av de första titlarna som testar mus- och tangentbordsinmatning när funktionen kommer till Insider under de kommande veckorna, säger Jason Ronald, chef för programhantering för Xbox Platform, Microsoft.

LÄS OCH: Microsoft tillkännager Xbox One Wireless Controller ‘Sport White Special Edition’

Ronald säger vidare, “Även om de flesta trådbundna eller trådlösa USB-tangentbord och möss kommer att fungera på Xbox One, vet vi att tillgång till den bästa maskinvaran är ett måste. Det är därför vi samarbetar med en premiärutrustning i kringutrustningen – Razer – för att ge dig bästa möjliga mus- och tangentbordsupplevelse för den här nya funktionaliteten. “

Varför kallar jag detta för ett misstag? Tja, det strider mot det som gör konsolspel bra – lika villkor. Det ska vara rent. Med PC-spel kan till exempel hårdvara variera vilt, vilket ger en fördel för dem med pengar. När konsumenter spelar ett spel på en konsol – oavsett om de är online eller bara går för en hög poäng offline – är det trevligt att veta att (för det mesta), alla använder samma styrenheter.

Med tangentbord och musstöd som kommer till vissa Xbox One-spel är spelplanen inte längre jämn. Vissa användare använder en kontroller medan andra använder tangentbord och mus. Uppriktigt sagt kan det jämföras med pro-idrottare som använder steroider för att få en orättvis fördel. Microsoft gjorde ett liknande misstag genom att släppa en dyrare “pro” -kontroll.

I slutändan, om du vill spela med tangentbord och mus, bör du göra det på en dator. Åtminstone där vet du att hårdvaran kommer att vara väldigt olika. Tyvärr förstör Microsoft heligheten i konsolspel och det borde vända kursen. Företagets partnerskap med Razer på ett “speciellt” tangentbord visar att detta sannolikt handlar mer om pengar än spel.

Bildkredit: BonD80 / Shutterstock

0 Shares