Microsoft slutar sälja e-böcker, erbjuder återbetalning till kunder

0 Shares

Stängd bokhandel

Om du har använt Microsoft Store som inköpsställe för e-böcker måste du börja handla någon annanstans. Microsoft har avskaffat kategorin Böcker från butiken, och det betyder att det inte bara kommer att vara möjligt att köpa böcker från Microsoft Store utan också att tidigare inköp inte kommer att vara tillgängliga efter juli.

För alla som har byggt upp ett bibliotek med e-böcker via Microsoft kommer detta att bli dåliga nyheter – men det finns en liten silverkant. Företaget säger att det kommer att ge full återbetalning för alla bokköp.

Se även:

Microsoft har inte nämnt någon särskild anledning till stängningen, även om ZDNet föreslår att det är ett steg för att “effektivisera Microsoft Store: s strategiska fokus”. Stängningen är en sak, men vad kunderna kommer att oroa sig för är vad det betyder för deras böcker och de pengar de har spenderat.

Meddelandet om nedläggning säger Microsoft:

Från och med den 2 april 2019 stängs bokkategorin i Microsoft Store. Tyvärr betyder det att från och med juli 2019 kommer dina e-böcker inte längre att vara tillgängliga att läsa, men du får full återbetalning för alla bokköp.

Även om du inte längre kan köpa eller skaffa ytterligare böcker från Microsoft Store kan du fortsätta läsa dina böcker fram till juli 2019 när återbetalningarna kommer att behandlas.

Befintliga inköp eller hyror kan nås i Microsoft Edge fram till “början av juli 2019”, och det är just nu som Microsoft börjar behandla återbetalningar automatiskt. Om du använde ett presentkort för att göra ett köp eller om ditt betalkort inte längre är giltigt behöver du inte oroa dig:

Om din ursprungliga betalningsmetod inte längre är giltig och registrerad hos oss får du en kredit tillbaka till ditt Microsoft-konto för användning online i Microsoft Store.

För alla som har gjort anteckningar i sina e-böcker finns det goda och dåliga nyheter:

Mark-ups och anteckningar i böcker som förvärvats från Microsoft Store kommer att finnas tillgängliga till början av juli 2019 när dina böcker tas bort från Microsoft Edge. Om du har gjort markeringar eller anteckningar i någon av dina förvärvade böcker före den 2 april 2019 får du ytterligare 25 USD i kredit till ditt Microsoft-konto samtidigt som återbetalningarna behandlas.

Fullständig information finns på Microsofts supportwebbplats.

Bildkredit: Trevlig_vektor och onajourney / Shutterstock

0 Shares