Microsoft slutar tyst störa Chrome- och Firefox-installationer på Windows 10

0 Shares

Igår avslöjade jag hur Microsoft avbröt försök att installera Firefox eller Chrome på Insider-builds av Windows 10 med en annons för sin egen webbläsare, Edge.

Detta benhårda drag, utformat för att få människor att prova Edge för mer än att bara ladda ner en annan webbläsare, möttes med rätta med raseri här och över internet, och Microsoft har nu dragit “annonsen” och hävdar att det bara var ett test. Men ett test för vad? För att se hur långt det kan driva användare?

Om du försöker ladda ner och installera Firefox eller Chrome på en Insider-build nu ser du inte längre meddelandet som dök igår (se nedan). Programvaran installeras helt enkelt som du förväntar dig.

Medan jag spekulerade i att denna avlyssning mycket väl skulle kunna göra det till Windows 10 oktober 2018-uppdatering som kommer nästa månad, förnekar Microsoft detta med en talesman som säger:

Vi har testat denna funktionalitet endast med Insiders – Windows Insider-programmet gör det möjligt för Microsoft att testa olika funktioner, funktionalitet och få feedback innan de rullas ut i stort. Kunderna har fortsatt kontroll och kan välja vilken webbläsare de väljer.

Det får mig att undra vilken typ av feedback Microsoft förväntade sig att få från just detta test.

Bildkredit: racorn / Shutterstock

0 Shares