Microsoft spolar mer pengar ner på toaletten genom att döda Mixer

0 Shares

Microsoft har många framgångar, men också har företaget otaliga misslyckanden. Med det sagt är det inte helt dåligt att misslyckas med en affärssatsning – det betyder att du åtminstone har provat något. Ett företag som Microsoft måste ta risker, men fan, ibland känns det bara som om företaget spolar pengar på toaletten.

Exempel: redan 2016 köpte Microsoft en tjänst för streaming av spel (en Twitch-klon) som heter “Beam”. År 2017 döpte Windows-tillverkaren den tjänsten till vad den kallas idag – “Mixer”. Företaget betalade till och med miljontals dollar till populära videospelare för att få dem att strömma på tjänsten. Helvete, det var för mindre än ett år sedan att Microsoft signerade den populära spelaren “Ninja” för mer än 20 miljoner dollar! Och nu, 2020, har Microsoft dödat Mixer och i huvudsak bränt många miljoner dollar. Yup, företaget meddelar att det kommer att stänga Mixer den 22 juli och sedan flytta alla sina användare till Facebook Gaming-plattformen.

“I slutändan är framgångarna för Partners och streamers på Mixer beroende av vår förmåga att skala plattformen för dem så snabbt och brett som möjligt. Det blev tydligt att tiden som behövdes för att växa vårt eget livestreamande samhälle till skala var obestämt med vision och upplevelser som Microsoft och Xbox vill leverera för spelare nu, så vi har beslutat att stänga verksamhetssidan av Mixer och hjälpa samhället att övergå till en ny plattform. För att bättre tillgodose våra samhällsbehov samarbetar vi med Facebook för att göra det möjligt för Mixer-communityn att övergå till Facebook Gaming. Detta är en viktig del av ett bredare arbete som Xbox och Facebook Gaming påbörjar, vilket ger nya upplevelser och möjligheter till hela spelvärlden, säger The Mixer Team.

Teamet säger vidare, “Facebook Gaming-teamet och skaparna kommer att hjälpa till att utöka den vision som Mixer alltid har haft kring communityn och bygga en plattform som är inkluderande och stöder varandra. För Mixers streamers öppnar detta upp möjligheten att nå de stora publiken på en av världens snabbast växande streamingplattformar. Varje månad spelar mer än 700 miljoner människor ett spel, tittar på en spelvideo eller interagerar i en spelgrupp på Facebook. För Facebook Gaming’s Creators ger detta möjligheten att samarbeta nära med Xbox-ekosystem, inklusive framtida möjligheter kring Xbox Game Pass, Project xCloud och mer. “

Gjorde Microsoft ett misstag genom att köpa Mixer? Uppenbarligen, men i efterhand är 20/20. Titta, spel på en streamingtjänst 2016 var inte galet och jag kan inte skylla företaget för att ta den risken. När allt kommer omkring gjorde Amazon ganska bra genom att förvärva Twitch bara ett par år tidigare. Saken är att det kan vara klokt att minska dina förluster tidigt, men det verkar som om Microsoft räddade Mixer alldeles för tidigt. Jag menar, hur kan du gå från att dela ut flera miljoner dollar kontrakt 2019 till att stänga allt 2020? Jaja. Det är Microsofts pengar att spola.

Tror du att Microsoft gjorde rätt val att döda Mixer? Snälla berätta för mig i kommentarerna nedan.

Fotokredit: iordani / Shutterstock

0 Shares