Microsoft stänger alla sina specialbutiker i USA

0 Shares

Microsoft-tecken

Microsoft fokuserar på sin närvaro i detaljhandeln och fattar beslutet att stänga alla sina återstående “specialbutiker”.

De senaste 17 kioskerna i köpcentret har stängts med omedelbar verkan och Microsoft kommer nu att lägga sina ansträngningar i sin växande kedja av tegel-och-murbruk-butiker runt om i världen.

Se även:

Under åren har det funnits mer än 30 av dessa specialbutiker i köpcentra runt om i USA, med fokus på specifika produkter som Surface-enheter. Microsoft är dock inte dike butiker, och företaget fortsätter att öppna större, mer allmänna butiker runt om i världen.

I ett uttalande till CNET om nedläggningarna sa Microsoft:

Efter noggrann diskussion och utvärdering har vi fattat beslutet att stänga våra specialbutiker. Vi fokuserar på att leverera fantastiska upplevelser under hela kundresan. Vi kommer att fortsätta att komma i kontakt med och ge våra kunder möjlighet att uppnå mer och upptäcka allt som är möjligt med Microsoft via Microsoft Store över hela världen online och i våra fysiska butiker i USA, Kanada, Puerto Rico, Australien och kommer snart till Storbritannien.

Företaget tillade: “Vi ser fram emot att fortsätta att visa upp ett robust sortiment av produkter och tjänster i hela vårt sortiment och flaggskeppsbutiker, vilket ger utrymme och support för oss att leverera upplevelser som våra kunder är glada över”.

Bildkredit: Paskaran.T / Shutterstock

0 Shares