Microsoft stänger sin Azure Blockchain-tjänst

0 Shares

Microsofts byggnadslogotyp

Microsoft har meddelat att Azure Blockchain-tjänsten kommer att stängas i höst. Slutdatumet för den fullständiga stängningen är den 10 september, men företaget har redan stoppat nya implementeringar och registreringar.

Inget stort meddelande har gjorts om nedläggningen av tjänsten som har funnits sedan 2015 när Microsoft samarbetade med ConsenSys. Beslutet ger befintliga användare bara fyra månader på sig att hitta ett alternativt hem för sina huvudböcker.

Se även:

Microsoft har inte angett någon anledning att stänga av Azure Blockchain vilket oundvikligen kommer att leda till spekulation. Innan företaget inte ger en förklaring – alla förfrågningar om detaljer har inte fått något svar – kan vi bara anta att beslutet härrör från brist på kunder, ökade kostnader eller generell effektivisering.

I en anteckning i Azure-dokumentationen säger Microsoft enkelt:

Den 10 september 2021 går Azure Blockchain i pension. Vänligen migrera storgedata från Azure Blockchain Service till ett alternativt erbjudande baserat på din utvecklingsstatus i produktion eller utvärdering.

Microsoft har sammanställt en guide för att exportera data från Azure Blockchain Service och rekommenderar migrering till ConsenSys Quorum Blockchain Service. GoQuorum Ledger-tekniken är densamma som används av Azures Blockchain.

Mer information finns här.

Bildkredit: Eric Glenn / Shutterstock

0 Shares