Microsoft står inför en ny europeisk utredning om Windows 10-integritetsproblem

0 Shares

Windows 10-lådor

Bekymmer för integritet i Windows 10 visar inga tecken på avtagande, och Europa uttrycker pågående oro över Microsofts datainsamling och telemetri.

Efter att ha redan bett Microsoft att göra ändringar i Windows har den nederländska dataskyddsbyrån (DPA) sedan undersökt vilka förändringar företaget har genomfört. Efter att ha funnit “nya, potentiellt olagliga, fall av behandling av personuppgifter” kräver byrån en utredning av Irish Data Protection Commission (DPC), Microsofts ledande EU-regler för integritet.

Se även:

Fullständig information om exakt vad DPA oroar sig för har inte avslöjats. Emellertid, med hänvisning till de ändringar som redan gjorts i Windows 10 och efterföljande kontroller av dem, säger byrån: “Microsoft har följt de avtal som gjorts. Men kontrollen visade också att Microsoft samlar in annan information från användare. Som ett resultat bryter Microsoft fortfarande potentiellt mot sekretessreglerna “.

Byrån säger också:

Microsoft har tillåtelse att behandla personuppgifter om samtycke har givits på rätt sätt. Vi har upptäckt att Microsoft samlar in diagnostiska och icke-diagnostiska data. Vi vill veta om det är nödvändigt att samla in icke-diagnostiska data och om användarna är väl informerade om detta.

Samlar Microsoft in mer data än vad de behöver (tänk på dataminimalisering som en grundprincip i GDPR). Dessa frågor kan endast besvaras efter ytterligare granskning.

Eftersom Microsoft har europeiskt huvudkontor i Irland, uppmanades den irländska dataskyddskommissionen förra månaden att engagera sig. DPC kommer nu att samarbeta med Microsoft för att se om några överträdelser har inträffat.

I ett uttalande till TechCrunch sa en Microsoft-talesman:

Den nederländska dataskyddsmyndigheten har tidigare uppmärksammat oss på dataskyddsfrågor, som relaterade till konsumentversionerna av Windows 10, Windows 10 Home och Pro. Vi kommer att samarbeta med den irländska dataskyddskommissionen för att lära dig mer om eventuella ytterligare frågor eller problem, och för att ta itu med eventuella ytterligare frågor och problem så snabbt som möjligt.

Företaget tillägger: “Microsoft har åtagit sig att skydda våra kunders integritet och ge dem kontroll över deras information. Under de senaste åren har vi, i nära samordning med den nederländska dataskyddsmyndigheten, infört ett antal nya sekretessfunktioner för att ge tydlig integritet. val och lättanvända verktyg för våra enskilda och småföretagare av Windows 10. Vi välkomnar möjligheten att förbättra ännu mer de verktyg och val vi erbjuder dessa slutanvändare.

Bildkredit: Friemann / Shutterstock

0 Shares