Microsoft stärker sina utbildningserbjudanden genom att förvärva videodebattplattformen Flipgrid – och gör det gratis

0 Shares

Microsoft och Flipgrid

Microsoft har förvärvat Flipgrid, en social videoplattform som används i klassrum runt om i världen. Förvärvet stärker Microsofts utbildningserbjudanden och hjälper det att bättre konkurrera med konkurrenterna Google och Apple.

Flipgrid används av miljoner studenter och lärare för att samarbeta om lektioner och täcker allt från Pre-K till doktorandnivå. Förvärvet är bra nyheter för skolor: Microsoft sänker den nuvarande prislappen på $ 1 000 och gör tjänsten gratis precis som Office 365 for Education.

Se även:

I ett uttalande om förvärvet försäkrar Microsoft användarna att Flipgrid kommer att behålla sin nuvarande identitet: “Flipgrid-fans kan vara säkra på att Flipgrid de känner och älskar, när de går med i Microsoft, kommer att fortsätta växa och frodas över Microsoft, Google och partnerns ekosystem , samtidigt som det behåller sitt distinkta varumärke, kultur och team. Dessutom kommer Flipgrid att fortsätta vara en säker och säker plats för studenter och lärare att kommunicera i linje med Microsofts GDPR-, FERPA- och COPPA-kompatibla integritetsarkitektur. “

Microsofts Eran Megiddo säger:

Vi är glada över att se vilken inverkan Flipgrid har haft på socialt lärande hittills och ser fram emot att hjälpa dem att fortsätta trivas som en del av Microsoft-familjen. Vi är flitigt engagerade i att se till att deras plattform och produkter fortsätter att fungera i Microsoft, Google och partnerns ekosystem för att gynna studenter och lärare överallt.

I en video välkomnade Satya Nadella Flipgrid till Microsofts veck:

Över på Fligrid-bloggen gör vice president för engagemang, Joey Taralson, ett antal punkter för att dämpa rädslan för nuvarande användare:

Flipgrid går ingenstans. Flipgrid kommer att fortsätta fungera bra på Chromebooks, iPads, iPhones, PCs och Android-enheter. Och precis som vi alltid har gjort kommer vi att fortsätta förbättra Flipgrid för ALLA lärare. Flipgrid är gratis – på riktigt! Alla lärare har automatiskt uppgraderats till Flipgrid Classroom (vi kommer bara att kalla det Flipgrid framöver). Dessutom tillhandahåller Microsoft en proportionell återbetalning till alla utbildare som uppgraderat det senaste året. Team Flipgrid kommer fortfarande att vara Team Flipgrid. Var och en av oss kommer att fortsätta att stödja, förstärka och förkämpa den fantastiska Flipgrid-lärargemenskapen.

0 Shares