Microsoft stoppar utvecklingen av pekvänliga Office-appar för Windows

0 Shares

Word och Excel-ikoner

Microsoft har bekräftat att de inte längre utvecklar de beröringsvänliga versionerna av Office-appar för Windows

Word Mobile-, Excel Mobile- och PowerPoint Mobile-appar som finns i Microsoft Store dök upp först för Windows 8.1, och utvecklingen har fortsatt med lanseringen av Windows 10. Men nu förändras detta, med Microsoft som säger att de vill fokusera på Win32, webb-, iOS- och Android-versioner istället.

Se även:

Medan Windows-versioner av de beröringsvänliga utgåvorna av Office inte dödas – ändå – bör du inte förvänta dig att hitta några nya funktioner som läggs till snart. Microsoft upphör med utvecklingen av apparna och fokuserar sin uppmärksamhet någon annanstans.

I ett uttalande till randen sade Microsoft:

Vi prioriterar för närvarande utvecklingen för iOS- och Android-versionerna av våra appar; och i Windows prioriterar vi Win32 och webbversioner av våra appar.

Flytten är lite förvånande med tanke på att Microsoft har försökt uppmuntra andra utvecklare att producera UWP-appar. Men när det gäller Office är det skrivbordsversionen som är långt ifrån den mest populära, så omprioritering är mycket vettigt. Helt vad detta betyder för Surface Hub 2 återstår dock att se. Det går inte att köra skrivbordsprogramvara, det kan betyda att det finns en övergång till att fokusera på en webbaserad version av Office.

Bildkredit: PixieMe / Shutterstock

0 Shares