Microsoft Surface Go är en mardröm som kan repareras och det är OK

0 Shares

Microsoft Surface Go

Microsoft Surface Go lanserades den här veckan, och det förvånar inte att det verkar vara ganska polariserande. Vissa granskare ger det höga betyg, medan andra ogillade dess anemiska prestanda. Medan jag ännu inte har provat enheten själv, förväntade jag mig helt – människor har olika behov och förväntningar, och det inkluderar granskare. Med andra ord, om du har magra behov kommer det förmodligen att vara en dröm, men du borde självklart inte förvänta dig för mycket från en dator som börjar på 399 $.

Idag gjorde den populära webbplatsen iFixit sin typiska “nedrivning” av Surface Go, och resultaten är exakt vad de borde vara – det är en mardröm som kan repareras med en låg poäng på 1/10. Vet du vad? Medan Microsoft hatare kommer att använda det för att ta bilder på Surface Go är det verkligen inte en dator som är avsedd att repareras. Från $ 399 är det inte exakt engångsbruk, men om du bryter det, skulle det verkligen inte vara vettigt att fixa det. Rätt eller fel, precis som Android-surfplattor och iPad, är Surface Go inte tänkt att öppnas.

Läs också:

Du kan läsa iFixits fullständiga nedbrytning här, men dess betydande resultat delas nedan.

Den mindre formfaktorn verkar göra glaset lättare att ta bort utan att gå sönder, men det är fortfarande skrämmande svårt. Om detta förväntas ersätta en dator kommer bristen på uppgraderbarhet att begränsa enhetens livslängd kraftigt. Bristen på modularitet, särskilt på portar med hög slitage, gör reparationer onödigt dyra. Lim håller många komponenter på plats, inklusive skärm och batteri. Byte av vilken del som helst kräver att skärmenheten tas bort, en lätt (och dyr) del att skada.

Medan jag uppskattar iFixits arbete för att visa reparationsförmågan hos enheter, tycker jag att de är lite olyckliga totalt sett. Titta, ingen som köper en surfplatta förväntar sig möjligheten att uppgradera hårdvaran eller enkelt öppna den för reparation. Skulle det vara trevligt om surfplattor kunde uppgraderas som en stationär dator eller i mindre utsträckning en bärbar dator? Visst, men den förväntningen har länge försvunnit. Och låt oss inte luras, iFixit vet det – det hoppas att tekniska webbplatser kommer att spruta det som undergång och dysterhet för Surface Go som ett sätt att få webbtrafik. Jag tar bara inte betet.

Oavsett om du köper Surface Go $ 399 eller $ 549, var god och vet att du inte kan uppgradera den eller enkelt reparera den. Om den förmågan är avgörande för dig, köp en stationär dator och ha kul att vara bunden till ett skrivbord, okej? Om du fortfarande vill köpa datorn kan du köpa den från Amazon här.

0 Shares