Microsoft: Surface har precis haft sin mest framgångsrika månad någonsin, tack vare nya Apple MacBook Pro

0 Shares

Viskar chock

Microsoft jämför gärna sitt Surface-sortiment med MacBook Pro vid varje given möjlighet, även om de två produkterna är väldigt olika.

Enligt Microsoft var november den bästa månaden någonsin för konsumenters Surface-försäljning, och mjukvarujätten hävdar glatt att besvikelse över nya MacBook Pro är en del av anledningen till den kraftiga ökningen. Men är det? Verkligen?

SE ÄVEN: Microsoft Surface Book i7 vs Apple MacBook Pro 2016: Vilken ny bärbar dator ska du välja?

I ett nytt blogginlägg skriver Brian Hall, CVP Microsoft Devices Marketing:

Fler människor byter från Mac till Surface än någonsin tidigare. Vårt inbytesprogram för MacBooks var vårt bästa någonsin, och kombinationen av spänning för Surface-innovationen i kombination med besvikelsen från nya MacBook Pro – särskilt bland proffs – leder till att fler och fler människor byter till Surface , så här. Det verkar som om en ny recension som rekommenderar Surface över MacBook kommer ut dagligen. Detta gör vårt team så stolt, för det betyder att vi gör bra jobb.

Microsoft avslöjar inga försäljningsnummer, säger bara att “november var vår bästa månad någonsin för konsumenters ytförsäljning” och rapporterar hur det bästa köp-exklusiva Surface-paketet sålde slut första dagen, Storbritannien upplevde sin bästa enda vecka för Surface någonsin, och Surface Pen blev bästsäljaren inom PC-tillbehör på Amazon i Tyskland i 12 timmar.

Dessa påståenden betyder uppenbarligen inte mycket utan något sammanhang. Det kunde mycket väl ha varit mycket begränsat antal Best Buy-exklusiva Surface-paket till att börja med, Storbritanniens försäljning kunde i allmänhet ha varit fruktansvärt, men det var en vecka när det inte var, och med det bästsäljande PC-tillbehöret i Tyskland i en halv dag är inte precis stora nyheter.

Microsoft hänvisar också till “Surface” som om det är en enda enhet, snarare än en hel produktfamilj som inkluderar Surface, Surface Pro och Surface Book. Det finns ingen uppdelning av hur varje modell har presterat.

Den andra punkten att göra är att medan Microsoft säger att människor som är besvikna över den nya MacBook Pro byter till Surface, när de talade till The Independent förra månaden, sa Apples Phil Schiller “Vi är stolta att berätta att vår webbutik hittills har haft mer beställningar för den nya MacBook Pro än någon annan pro-anteckningsbok innan “. Är det en besvikelse, eller är det en enorm hit? Välj. Teknikföretag gillar att göra breda påståenden utan några nummer för att säkerhetskopiera dem – i hopp om att de kommer att tas till nominellt värde – vilket är något du aldrig ska göra.

Avhämtningen från Microsofts blogginlägg är helt enkelt Ytförsäljningen ökade i november och företaget är nöjd med det.

Microsoft säger också att efterfrågan på dess superstora Surface Hub har överträffat sina förväntningar, och den har “levererat Surface Hubs till över 2000 kunder på 24 marknader”, med “order så stora som 1500 enheter till en stor biltillverkare”. Det är en säker satsning att den stora nämnda ordern sannolikt är en engångsföretag, och de flesta försäljningar till företag är en eller två enheter, men Microsoft är tillräckligt nöjda med hur enheten hittills har tagits emot till den punkt där den ökar produktionen och inför ett Surface Hub Try-and-Buy-program som låter kunderna testa det i 30 dagar innan de förbinder sig att köpa en eller flera.

Fotokredit: pathdoc / Shutterstock

0 Shares